Domaća natjecanja

MLAĐESENIORSKO PPH Mrčić i Šrut povezali sva tri naslova na otvorenom, Islamijev trijumf i niz srebrno-brončanih odličja

Filip, Sandra i Arijan Foto: AK Agram Filip, Sandra i Arijan

Pojedinačno prvenstvo Hrvatske za mlađe seniore i seniorke (do 23 godine) ponudilo nam je još posebnih trenutaka. Vrijedi istaknuti kako smo u sveukupnom zbroju osvojili čak 31 medalju od čega 15 zlatnih, 8 srebrnih i 8 brončanih čime su naši atletičari i atletičarke više nego najuspješniji klub natjecanja!

Mrčić i Šrut povezali sva tri moguća naslova

Tako su Filip Mrčić i Sandra Šrut uspjeli postići nešto što nije čest slučaj, a to je da u jednoj godini budete seniorski, mlađeseniorski i juniorski prvak Hrvatske u određenoj disciplini. Inače se radi o juniorima izlaznog godišta.

Konkretno rečeno, u Filipovom slučaju radi se o skoku u vis gdje na kraju nije tako rano ostao sam koliko se možda očekivalo s obzirom na to da je Vujević iz Kvarnera u svom debiju bio poprilično inspiriran i zasluženi srebrni. Ipak, Filipov motiv i želja za ovim 3. naslovom na otvorenom u godini sigurno su bili još jači od toga te je na kraju on slavio skočivši 2.09 čime je pokazao dobru razinu koncentracije, ali i njezinu stabilnost. 

 

Uz njega je Bruno Košćica skočio osobni rekord od 1.82 za 4. mjesto. 

Drago nam je radi njega jer je zaista dugo u ovom sportu i njegov predanost treninzima zaslužuje podvig poput ovog kojeg je na koncu i uspio napraviti. Bez sumnje, njemu će to biti samo dobar motiv za dalje.

Jednu suprotnu situaciju imamo kod Sandre kojoj je zapravo ovo prva prava atletska sezona, a zanimljivo je da je na ovom natjecanju obilježila godinu dana svoje aktivne atletske karijere. Počelo je na mlađeseniorskom i bez brige, neće tu završiti.

Njezina disciplina kroz ovu sezonu nesumnjivo se pokazala kao 3000m zapreke gdje se, kada su prvenstva u pitanju, etablirala kao najbolja stiplašica. U ovoj utrci nije trebalo juriti već pobijediti što je i napravila s istrčanih 11:06,11 i tako još jednom stala na najvišu stepenicu pobjedničkog postolja. Dan poslije je bila srebrna i na istoj dionici samo bez zapreka.

Nije dugo s nama, ali s obzirom na sve postignuto u tako malom vremenu, sigurno ćemo ju gledati još u budućnosti te će nas uveseljavati s novim sjajnim postignućima.

Islami sigurni pobjednik diska

Kako je prošle godine cijeli drugi dio sezone propustio radi ozljede, Arijana Islamija tada nismo gledali na mlađeseniorskom prvenstvu Hrvatske. No ova godina donijela je drugu priču i ipak bolji zdravstveni bilten za njega kao i same rezultate koji su više nego zadovoljavajući. 

Ova sezona sada je već na svojevrsnom izmaku (barem kad je stadionska atletika u pitanju), Arijan će ju završiti kao novi mlađeseniorski prvak Hrvatske u bacanju diska! Nisu bile potrebne velike daljine, ali i 49.39 bilo je više nego dovoljno za pobjedu i zlato.

Zapravo bi sa svakim od njegova tri uspješna hica uspio u istom.

Niz srebra i bronci u različitim disicplinama

Na bacanjima smo imali još jednu medalju, na kladivu je Josip Miloš rezultatom sezone od 43.46 zaslužio naslov mlađeseniorskog doprvaka Hrvatske.

Kad su skakanja u pitanju, Ante Zuanović je ponovio uspjeh iz dvorane osvojivši srebro sa svojim najdaljim skokom od 14.08 u prvoj seriji. 

Kod mlađih seniorki je Karla Kovačić pružila najbolje ovosezonske skokove (a i općenito) i stigla do rezultata sezone s 11.16 kojim je osvojila i prvo brončano odličje u ovoj konkurenciji. Znali smo da nije zaboravila skakati troskok i nadamo se da ćemo ju češće vidjeti u ovim izdanjima.

Prvi puta na otvorenom je troskok skakala i Marta Bošnjak i odmah doskočila do 10.72 za 7. mjesto. Karla je idući dan skakala i na ženskom dalju gdje je bila manje inspirirana naspram troskoka te je 4.91 bilo za 8. mjesto.

Bacila je jednom i kladivo do 17.40, a još dalje su to napravile Iva Derdić na 5. mjestu (22.40) i Gabriela Grčević kao 4. (41.63).

Marta nam je trčala 100m za 13.80 uz nešto bržu Karlu Puljko s 13.27 za finale u kojem je samo startala radi kasnijeg nastupa na štafeti 4x100m gdje su njih dvije uz Tajanu Židov i povratnicu Petru Majetić osvojile brončano odličje s utrkom brzom za 51.73.

Prije toga je Tajana istrčala prvih 400m ove sezone na otvorenom i s 58.75 zaslužila brončanu medalju. Idući dan medalja istog sjaja pripala je Marti na skoku u vis gdje se u tehničkom smislu dosta tražila te skočila 'samo' 1.55m, ali i to je bilo dovoljno za 3. mjesto. Uz nju je skakala Lea Babić, njenih 1.50 vrijedilo je jedne pozicije niže.

Nakon bronce na 400, Židov nam je bila srebrna na 800m u utrci koju je bilo malo teže razlučiti radi dvije trkačice izvan konkurencije, ali na koncu je njezinih 2:16,93 dovelo do nove medalje.

I na kraju smo uz nju, Bošnjak, Vukančić i Babić imali 4x400m štafetu koja je bila uspješna kao i ova kraća na 4x100 jer je ponovno osvojena još jedna bronca, 4:13,07 je bilo potrebno za nju. 

Čestitke svima na ostvarenom prilikom nastupa u ova dva dana, bravo!

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook