Ljiljana Ćulibrk

Ljiljana Ćulibrk

DIREKTOR, TRENER ZA (PRODUŽENI) SPRINT I SREDNJE PRUGE

Mobitel: +385 98 862 555

E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Ljiljana Ćulibrk rođena je 27.10.1982. godine i početkom ovog tisućljeća, u razdoblju od 2001. do 2006. godine studira na Kineziološkom fakultetu gdje je službeno u sve četiri godine bila proglašavana najboljim studentom generacije.

Kroz atletsku karijeru najupečatljivji trenuci su osvajanje europskog juniorskog zlata 2001. godine, ali i europska bronca još 4 godine prije u 1997. godini. Oba puta u disciplini 1500m. Uz to se radi i o srebrnom sudioniku Univerzijade u istoj disciplini.

Na domaćoj sceni postavila je preko pedeset državnih rekorda od kojih je deset još uvijek aktualno, a broji više od sto naslova prvakinja Hrvatske u različitim disciplinama i uzrastima. Za Hrvatsku reprezentaciju nastupila je 100 puta. 

Još uvijek se natječe kroz sustave državnih natjecanja i postiže niz uspjeha među kojima je zadnji osvajanje nove seniorske titule prvakinje Hrvatske na 3000m zapreke.

Prvi dio polovice 2007. godine nedugo po završetku studija radi na zamjeni u Osnovnoj školi Zapruđe, a po završetku tog staža, krajem iste godine, sudjeluje u osnivanju Atletskog kluba Agram u kojem danas radi u direktorskoj, trenerskoj i atletičarskoj ulozi. 

U manje od 10 godina AK Agram postaje vodeći klub u Hrvatskoj koji okuplja velik broj atletičara i atletičarki u dobnim kategorijama te prema kriterijima Hrvatskog atletskog saveza u 2013., 2015. i 2016. godini dobiva priznanje i titulu najuspješnijeg atletskog kolektiva na ovim prostorima.

Kroz trenerski dio njezini atletičari postigli su više od 50 državnih rekorda, osvojili preko 600 medalja i pamte troznamenkasti broj nastupa za reprezentaciju Hrvatske (kao i ona sama individualno).

Trenutno se od njezinih atletičara najviše ističu Marko Orešković kao 6. junior Europe na i Jakov Vuković, srebrni mlađi senior Mediterana (dvorane), i jedan i drugi nastupaju na 400m. Nije to jedina disciplina u kojoj njezini atletičari postižu velike uspjehe, tako na 800m ima Niku Kožula kao finalista Europskog mlađejuniorskog prvenstva što je uspjeh koji je isto postigao Vito Kovačić, ali na skoku u dalj. Spomenuti atletičari redovito nastupaju za reprezentaciju, a i osvajaju medalju(e) na svim državnim prvenstvima gdje nastupaju.

U prijašnjoj generaciji atletičara pamti se Hrvoje Čukman kao 5. junior Europe na 400m prepone, Sven Cepuš kao finalist Europskog olimpijskog festivala u disciplini 400m i Mateo Kovačić kao sudionik Europskog prvenstva na 4x400m.

Dobitnik je priznanja koje prepoznaje doprinos u atletici i izvrsnost u samom trenerskom poslu od strane Europske atletike.

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook