Domaća natjecanja

VIKEND DVOSTRUKIH PRVAKA Mlađeseniorska zlata za Bloudeka, Bratulića i Vukančić!

Marino, Petar i Katarina Foto: AK Agram Marino, Petar i Katarina

Osim Hrvoja Čukmana, imali smo još junaka tijekom pojedinačnog mlađeseniorskog prvenstva Hrvatske tj. oni koji su uspješno povezali naslove u dvije discipline. Bili su to Katarina Vukančić, Marino Bloudek i Petar Bratulić.

Vukančić 'spojila' juniorske i mlađeseniorske naslove

Nakon juniorskog prvenstva Hrvatske i dvostrukog naslova u Splitu na 3000 i 5000 metara, identično je naša Katarina uspjela ovdje u Zagrebu na natjecanju jedne dobne kategorije više!

Prvi dan je trčala 5000m, disciplina u kojoj je slavila i prošle godine tako da je bila uspješna i u tome da obrani naslov. Od prvog metra je krenula prema naprijed u svoju utrku i ostavila konkurenciju iza sebe. Prednost je iz kruga u krug samo rasla, vidjeli smo čak i prelaženje svih za jedan krug tako da pitanje pobjednice je već u startu bilo riješeno.

Vremenski je to vrijedilo 17:52,48, a veseli nas da je osim nje do medalje srebrnog sjaja stigla Ivana Renić koja je upravo u zadnjoj godini mlađeseniorskog staža. Jako dugo je nismo vidjeli na stazi kada je u pitanju trčanje, ali u ovom povratku ostavila je lijep dojam, posebice s ubrzanjem na kraju. Ciljem je prošla za 20:33,00, a 5. mjesto pripalo je Hani Malović s 22:30,89.

Na 3000m tijekom drugog dana gledali smo nešto zanimljiviju utrku Katarine i Sandre Šrut koje su se u prvom djelu utrke izmjenjivale u vodstvu da bi se dogodila promjena u kojoj je Katarina napravila više nego dostatnu prednost da prođe ciljem s 10:03,45 i tako nakon prošle godine i osvojenog srebra bude najbolja i u ovoj disciplini! Sandra je bila drugoplasirana s 10:20,78 dok je Tina Šmid bila blizu medalje s 11:00,63 kao četvrtoplasirana, a plasman niže pripada Hani (12:39,42).

Zato je Tina dan ranije na 1500m bila uspješnija i 'okitila' se još jednom medaljom, ovaj puta brončanog sjaja, a zaslužila ju je radi istrčanih 4:51,09.

Katarina je s ova dva nova nastupa samo dodatno uljepšala sliku svoje uspješne sezone gdje postiže sjajne rezultate, a niže i medalje, najčešće one najsjajnijeg sjaja. Apsolutno zasluženo za ovu vrijednu i marljivu djevojku. Želimo joj da samo tako nastavi!

Bloudek još bolji nego prošlo izdanje

Spominjući 1500m, iduća asocijacija nam je muška utrka gdje je Marino Bloudek istrčao jednu od svojih najboljih utrka u ovoj disciplini, a imao je tu i konkurenciju u liku Daniela Ivaničića iz Liburnije koji mu zasigurno nije olakšao posao. Ipak, posljednjih 100 metara ušlo se rame uz rame, Marino je nastavio grabiti prema naprijed i pred ciljnu ravninu osigurao prvu pobjedu na ovom natjecanju gdje je nastupao i prošlo izdanje, ali ne u ovoj disciplini. Vrijeme vrijedno naslova bilo je 3:54,02. 

Osim njega, u ovoj utrci nastupala su nam dva Filipa, Svalina i Grgurić. Potonji je završio s 4:31,87 dok je Svalina očekivano bio brži s 4:04,43 za 4. mjesto.

Zato je do medalje stigao na 3000m zapreke gdje je istrčao jednu dobru utrku, točnije 9:22,99, ali još bolju je istrčao Bruno Belčić iz Karlovca te je Filipu pripalo 2. mjesto. Presudila je završnica tj. ulazak na zadnju vodenu zapreku. Zanimljivo nadmetanje, vidjet ćemo čeka li nas isto i na seniorskom Kupu Hrvatske ovaj tjedan.

Nije bio jedini medaljaš već mu se na postolju priključio i Domagoj Jakopović s 9:56,02 koji je tako nakon seniorskog osvojio i mlađeseniorsku broncu. Bio je nedaleko od osobnog rekorda, ali u tome je uspio tijekom prvog dana kada je na 3000m istrčao 9:10,09 za 4. mjesto.

Iako rezultate na 800 metara možda sugerira napetiju utrku, Bloudek je ovdje zapravo sve već riješio prije ulaska u zadnjih 100 metara gdje je prednost bila dovoljno velika da se sada uz svoje karakteristično okretanje mogao uvjeriti da je obrana naslova tu i kako će ovaj vikend zaključiti uspješno, kako i priliči jednom europskom prvaku. Pobjedničko vrijeme bilo je 1:53,24.

Uz njega je tu trčao Jakov Vuković u svom debiju koji nije izazvao strah već dobar pristup koji mu nije donio medalju (5. mjesto), ali jest dobar rezultat za budućnost, 1:56,46. Treći predstavnik u ovoj disciplini bio je Zvonimir Ćurić, 2:07,23 vrijedilo je 11. mjesta.

Bratulićev U23 oproštaj sa stilom

Na 3000m nije naš jedini predstavnik bio Domagoj već je trčao i Petar Bratulić, njegovih 8:41,87 bilo je više nego dovoljno za pobjedu, 10 sekundi bio je ispred prve pratnje i naravno još više naspram ostalih. Nije dugo čekao za preuzimanjem vodstva i nije ga više ispuštao.

Zato smo gledali malo drugačiju, čudniju utrku na 5000m gdje je otišao daleko naprijed naspram ostalih da bi ga njegov kolega Zlatko Kožuhar 'ulovio' i preuzeo vodstvo. No nije tada Petar 'puknuo' već prihvatio taj ritam, prebrodio krizu i poslije ubrzao i tako stigao do svog drugog naslova u dva dana! Zlatko je na kraju zadržao svoje 2. mjesto i 15:27,05 je vrlo dobar rezultat, blizu osobnog rekorda.

Prošle godine je nastupao u istim disciplinama, ali s drugačijim ishodima, tada je dva puta bio doprvak. Ujedno je ovo i posljednja godina njegovog mlađeseniorskog staža i možemo ponosno zaključiti kako ju završava sa stilom - pobjednički!

Čestitamo svima na ostvarenim postignućima, koja su sve samo ne mala!

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook