Naš klub

O klubu

Atletski klub Agram nastao je krajem 2007. godine kao ideja skupine atletskih entuzijasta i atletičara koji su željeli klub koji će ponuditi djeci, mladeži i svima željnima bavljenja sportom nešto bolje, drugačije i inovativnije na ovim prostorima.

U samo deset godina postojanja naš klub je iz godine u godinu napredovao te se već sada etablirao u samom vrhu kao najuspješniji klub Hrvatske prema nizu kriterija Hrvatskog atletskog saveza u više navrata, 2013. godine, te tri aktualne godine u nizu od 2015. do 2017. godine. 

Naše članove uvodimo u atletiku s ciljem razvoja pozitivnih navika, redovitog vježbanja i očuvanja zdravlja. Treningom osiguravamo pozitivne efekte i dobrobiti koje proizlaze iz njega te gradimo pozitivne ljudske odnose i atmosferu.

Na usluzi smo onima koji su željni najvećih sportskih dostignuća. Garancija toga je stručni rad naših trenera. U našem klubu iz atletske škole i vrtića proizašli su mnogi danas već respektabilni atletičari i atletičarke: Matea Matošević, Hrvoje Čukman, Sven Cepuš, Mateo Kovačić, Ivana Renić i Bruno Erent kao sudionici najvećih međunarodnih atletskih natjecanja, višestruki hrvatski rekorderi, osvajači velikog broja medalja na domaćoj i međunarodnoj razini.

Njegujemo i poseban odnos prema specifičnostima koje se u našem sportu učestalo pojavljuju, tako iz našeg pogona dolazi i Laura Štefanac, olimpijska prvakinja gluhih.

Kao rezultat toga kroz jedno razdoblje našem klubu iz drugih sredina priključili su se vrhunski sportaši poput Ane Šimić, brončane s Europskog prvenstva i višestrukog sudionika Olimpijskih igara, Marina Bloudeka koji nakon toga postaje i europski juniorski prvak, Filipa Pravdice, jednog od najboljih skakača u dalj Hrvatske svih vremena...

Naši atletičari najuspješniji su kolektiv Hrvatske u pojedinačnom kontekstu s najviše osvojenih medalja (preko 300) na prvenstvima Hrvatske, ali i u ekipnom kontekstu sa višestrukim pobjedama na natjecanjima takvog tipa. U spomenutom razdoblju od 10 godina postigli su više od 100 hrvatskih rekorda u svim mogućim dobnim kategorijama. Redovito i velik broj njih nastupa u hrvatskim kadetskim, juniorskim i seniorskim reprezentacijama.

Osim sportskog djela, ponosni smo i na onaj tehnološki-informatički tj. praćenje modernih trendova i promociju našeg sporta u medijima. Tako nas osim ove internetske stranice možete pronaći na svim najaktualnijim servisima današnjice. Naša Facebook stranica ima preko 10 tisuća 'lajkova' i pratitelja čime smo najbrojniji atletski kolektiv u Hrvatskoj (a i jedan od općenito sportskih kolektiva), Instagram profil koji svakim danom broji sve više i više pratitelja pa čak i Twitter profil koji u Hrvatskoj nije doživio pravi uspon. 

Posebno smo ponosni na naš YouTube kanal koji broji preko 3500 videozapisa i preko 1 i pol milijuna pregleda sarazličitih domaćih i međunarodnih natjecanja i većina tih videozapisa su sadržaj koji bez nas ne bi bio prisutan na internetskom prostoru.

Zaključno, želite li se baviti sportom, omogućavamo vam to sukladno vašim željama i mogućnostima. Hoće li kroz trening i natjecanja unaprijediti svoje zdravlje, postati prvak Hrvatske, Balkana ili olimpijski pobjednik, nije primarno. Pobjednik već može biti i svatko tko se za početak uključi u redovito vježbanje i napravi iskorak u kvaliteti svog života. Mi smo tu, i čekamo vas.

Ljiljana Ćulibrk, direktor

Najuspješniji klub u 2018. godini

Najuspješniji klub u 2017. godini

Najuspješniji klub u 2016. godini

Najuspješniji klub u 2015. godini

 

DOKUMENTI

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook