Naš klub

O klubu

Atletski klub Agram nastao je krajem 2007. godine kao ideja skupine atletskih entuzijasta i atletičara koji su željeli klub koji će ponuditi djeci, mladeži i svima željnima bavljenja sportom nešto bolje, drugačije i inovativnije na ovim prostorima.

U samo deset godina postojanja naš klub je iz godine u godinu napredovao te se već sada etablirao u samom vrhu kao najuspješniji klub Hrvatske prema nizu kriterija Hrvatskog atletskog saveza u više navrata, 2013. godine, te pet aktualnih godina u nizu od 2015. do 2019. godine. 

Naše članove uvodimo u atletiku s ciljem razvoja radnih navika, redovitog vježbanja i očuvanja zdravlja. Treningom osiguravamo željene efekte i dobrobiti koje proizlaze iz njega te gradimo pozitivne ljudske odnose i atmosferu.

Na usluzi smo onima koji su željni najvećih sportskih dostignuća. Garancija toga je stručni rad naših trenera. U našem klubu iz atletske škole i vrtića proizašli su mnogi danas već respektabilni atletičari i atletičarke: Matea Matošević, Hrvoje Čukman, Sven Cepuš, Mateo Kovačić, Ivana Renić i Bruno Erent kao sudionici najvećih međunarodnih atletskih natjecanja, višestruki hrvatski rekorderi, osvajači velikog broja medalja na domaćoj i međunarodnoj razini.

Njegujemo i poseban odnos prema specifičnostima koje se u našem sportu učestalo pojavljuju, tako su iz naših pogona proizašli atletičari i koji pobjeđuju ili uspješno participiraju na posebnim natjecanjima prilagođenima njihovim poteškoćama.

Kao rezultat toga kroz jedno razdoblje našem klubu iz drugih sredina priključili su se vrhunski sportaši počevši od Ane Šimić, brončane s Europskog prvenstva, finalistice Svjetskog prvenstva i višestruka sudionica Olimpijskih igara. Nije jedina, tu je Ivana Lončarek, trenutno najbolja preponašica u Hrvatskoj s mnogim međunarodnim medaljama i finalima najvećih natjecanja, Mateo Ružić dugogodišnji je najbolji trkač Hrvatske na 400m kao i višestruki sudionik Europskog prvenstva, što pojedinačno tako i štafetno gdje je stožerni član na 4x400m utrkama. Jedan period dio našeg kolektiva bio je Marino Bloudek koji je u tom razdoblju postao i europski juniorski prvak u svojem najboljem trenutku karijere.

Naši atletičari najuspješniji su kolektiv Hrvatske u pojedinačnom kontekstu s najviše osvojenih medalja (preko 300) na prvenstvima Hrvatske, ali i u ekipnom kontekstu sa višestrukim pobjedama na natjecanjima takvog tipa. U spomenutom razdoblju od 10 godina postigli su više od 100 hrvatskih rekorda u svim mogućim dobnim kategorijama. Redovito i velik broj njih nastupa u hrvatskim kadetskim, juniorskim i seniorskim reprezentacijama.

Osim sportskog djela, ponosni smo i na onaj tehnološki-informatički tj. praćenje modernih trendova i promociju našeg sporta u medijima. Tako nas osim ove internetske stranice možete pronaći na svim najaktualnijim servisima današnjice. Naša Facebook stranica ima preko 10 tisuća 'lajkova' i pratitelja čime smo najbrojniji atletski kolektiv u Hrvatskoj (a i jedan od općenito sportskih kolektiva), Instagram profil koji svakim danom broji sve više i više pratitelja pa čak i Twitter profil koji u Hrvatskoj nije doživio pravi uspon. 

Posebno smo ponosni na naš YouTube kanal koji broji preko 3500 videozapisa i preko 1 i pol milijuna pregleda sarazličitih domaćih i međunarodnih natjecanja i većina tih videozapisa su sadržaj koji bez nas ne bi bio prisutan na internetskom prostoru.

Zaključno, želite li se baviti sportom, omogućavamo vam to sukladno vašim željama i mogućnostima. Hoće li kroz trening i natjecanja unaprijediti svoje zdravlje, postati prvak Hrvatske, Balkana ili olimpijski pobjednik, nije primarno. Pobjednik već može biti i svatko tko se za početak uključi u redovito vježbanje i napravi iskorak u kvaliteti svog života. Mi smo tu, i čekamo vas.

Ljiljana Ćulibrk, direktor

Najuspješniji klub u 2020. godini

Najuspješniji klub u 2019. godini

Najuspješniji klub u 2018. godini

Najuspješniji klub u 2017. godini

Najuspješniji klub u 2016. godini

Najuspješniji klub u 2015. godini

 

DOKUMENTI

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook