Treneri

Antonija Žalac

VODITELJ ATLETSKE ŠKOLE

Mobitel: +385 99 2303 191

E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Antonija Žalac rođena je 13.01.1990. i po završetku II. Ekonomske škole upisuje SCIT (Studijski centar za izobrazbu trenera, 'ogranak' Kineziološkog fakulteta) koji nakon tri godine u 2012. završava i stječe zvanje trenera atletike. Trenutno pohađa i dodatne dvije godine u smislu specijalističkog studija.

Kroz atletsku karijeru bila je višestruka prvakinja Hrvatske na 800 i 1500m kao i članica reprezentacije Hrvatske od kadetskih do seniorskih uzrasta. U međunarodnom kontekstu pamti finale svjetskog juniorskog (U20) prvenstva na 1500m kao i polufinale svjetskog mlađejuniorskog (U18) prvenstva u disciplini 800m.

U klubu kao trener radi praktički od njegovih samih početaka, a trenutno je njezina glavna uloga voditelj atletske škole koja pronalazi i 'iznjedri' nove atletičare ili atletičarke.

Osim usmjeravanja mnogih atletičara i atletičarki u posljednjih 10 godina, kroz prizmu trenerskog rada u hrvatskoj atletici njezini puleni ili pulenke postavili su preko 10 državnih rekorda i osvojili preko 300 medalja na pojedinačnim prvenstvima u različitim disciplinama i kategorijama dok i redovito na međunarodnom planu postižu uspjehe. U 2013. godini je i proglašena najboljim trenerom kadeta od strane Zagrebačkog atletskog saveza.

Ponajviše se tu ističe Dora Filipović koja je višestruki sudionik Svjetskih i europskih prvenstava do 18 ili 20 godina, ali i seniorskog Europskog prvenstva dok u regionalnom smislu se nalazi u samom vrhu kao mlađejuniorska prvakinja Balkana ili juniorska doprvakinja Balkana na 400m. 

Osim nje, njezini atletičari kroz svaku godinu redoviti su članovi Hrvatske reprezentacije u kadetskoj, juniorskoj ili seniorskoj konkurenciji. 

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook