Treneri

Marko Katalinić

TRENER ZA SPRINT I SKOKOVE

Mobitel : +385 99 299 4778

E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Marko Katalinić rođen je 10.4.1993. godine te nakon XI. gimnazije upisuje SCIT (Studijski centar za izobrazbu trenera, 'ogranak' Kineziološkog fakulteta) i završava navedeni stručni studij koji mu daje zvanje trenera atletike. 

Kao osoba s poteškoćama u sluhu (nagluhost praktički od rođenja) jedno vrijeme nastupa u spomenutoj kategoriji gdje osvaja 7. mjesto u finalu Europskog prvenstva nakon čega se slijedom nekorektnih i sumnjivih radnji iz matičnog saveza povlači iz tog svijeta, ali ostaje aktivan u atletici i redovito se natječe na državnoj razini.

Višestruki je osvajač medalja od mlađejuniorske, juniorske i mlađeseniorske dobi u disciplini troskok ili štafetama te nosi status vrhunskog sportaš III. kategorije po kriterijima Hrvatskog olimpijskog odbora.

Kao trener najviše se pozicionirao u polju skokova i sprinta u svim dobnim kategorijama. Kroz ovo kratko trenersko razdoblje njegovi atletičari i atletičarke postavili su 5 državnih rekorda Hrvatske, a na pojedinačnim prvenstvima Hrvatske osvojili preko 200 medalja.

U međunarodnom kontekstu najviše se ističe Bruno Penezić kao dvostruki finalist Europskog olimpijskog festivala mladih (100 i 200m) koji vrlo brzo nakon kadetske i juniorske postaje standardni član seniorske reprezentacije Hrvatske. Osim toga radi se o mlađejuniorskom prvaku Balkana na 100m kao i statistički najuspješnijim kadetom Hrvatske za ovo tisućljeće.

Osim njega, trenira najboljeg seniorskog troskokaša Hrvatske u 2017. godini, Antu Zuanovića, ujedno i sudionika Europskog juniorskog prvenstva te finalist Balkanskog juniorskog prvenstva. 

No osim njih višestruki broj hrvatskih atletičara i atletičarki nastupa za sve važeće dobne kategorije kao i natjecanja.

Osim trenerskog rada, u slobodno vrijeme bavi se i onim informatičkim uređujući stranicu AK Agram kao i proizvodnjom različitih (video-foto-audio) materijala na njoj, ali i ostalim društvenim mrežama ili uslugama.

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook