Treneri

Matija Jakopović

TRENER ZA BACAČKE DISCIPLINE

Mobitel : +385 98 172 0605

E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Matija Jakopović rođen je 18.1.1979. godine i nakon uspješnog završetka X. Gimnazije upisuje Kineziološki fakultet koji završava sredinom prošlog desetljeća i već u 2005. godini počinje raditi kao trener, specijaliziran za bacačke discipline.

Atletsku karijeru prisiljen je završiti vrlo rano, tijekom studiranja, radi teške ozljede koljena prilikom praktične nastave na jednom drugom sportu.

Do tog trenutka u svojoj kratkoj karijeri bilježi nastup na Svjetskom i europskom juniorskom prvenstvu u bacanju diska dok je na domaćoj sceni mlađejuniorski i juniorski prvak Hrvatske u bacanju kugle i diska kao i višestruki osvajač medalja u ostalim kategorijama. Jedno vrijeme bio je i mlađejuniorski rekorder Hrvatske u spomenutim disciplinama.

Kroz rad sa sportašima koji traje više od 10 godina njegovi bacači i bacačice postigli su više od 10 hrvatskih rekorda te osvojili 400 medalja na državnim prvenstvima od najmlađe do najstarije dobne kategorije. Njegovi atletičari redovito nastupaju za Hrvatsku kao kadeti, juniori ili seniori.

Trenutačno uspjeh u trenerskoj karijeri ostvarila je njegova bacačica koplja Laura Štefanac u 2017. godini postavši Olimpijskom prvakinjom gluhih.

Netom prije toga osvojila je europsku broncu, a u tom razdoblju je višestruka juniorska ili mlađeseniorska prvakinja svijeta ili Europe i to ne samo u bacanju koplja već ostalim bacačkim disciplinama (kugla, disk...).

Osim nje ističu se Demir Kolarević i Arijan Islami koji su sudionici Svjetskog i europskog juniorskog prvenstva te mlađeseniorskog prvenstva te redoviti hrvatski reprezentativci i osvajači medalja na balkanskim prvenstvima.

U AK Agram je od 2010. godine, a u slobodno vrijeme radi kao stručni komentator Sportklub televizije u prijenosima Dijamantne lige. 

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook