Treneri

Matija Jakopović

TRENER ZA BACAČKE DISCIPLINE

Mobitel : +385 98 172 0605

E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Matija Jakopović rođen je 18.1.1979. godine i nakon uspješnog završetka X. Gimnazije upisuje Kineziološki fakultet koji završava sredinom prošlog desetljeća i već u 2005. godini počinje raditi kao trener, specijaliziran za bacačke discipline.

Atletsku karijeru prisiljen je završiti vrlo rano, tijekom studiranja, radi teške ozljede koljena prilikom praktične nastave na jednom drugom sportu.

Do tog trenutka u svojoj kratkoj karijeri bilježi nastup na Svjetskom i europskom juniorskom prvenstvu u bacanju diska dok je na domaćoj sceni mlađejuniorski i juniorski prvak Hrvatske u bacanju kugle i diska kao i višestruki osvajač medalja u ostalim kategorijama. Jedno vrijeme bio je i mlađejuniorski rekorder Hrvatske u spomenutim disciplinama.

Kroz rad sa sportašima koji traje više od 15 godina njegovi bacači i bacačice postigli su više od 20 hrvatskih rekorda te osvojili 600 medalja na državnim prvenstvima od najmlađe do najstarije dobne kategorije. Njegovi atletičari redovito nastupaju za Hrvatsku u više uzrasnih natjecanja.

U ovom trenutku najviše se ističu Jan Ferina kao finalist Europskog olimpijskog festivala mladih u bacanju kugle, Laura Vinkešević kao finalistica Europskog mlađejuniorskog prvenstva u bacanju diska i Lucija Pendić sudionik Europskog juniorskog prvenstva u bacanju kladiva.

Član je i stručne komisije Hrvatskog atletskog saveza te programsko-stručne komisije Zagrebačkog atletskog saveza.

Proteklo desetljeće donijelo mu je i olimpijsko zlato na OI gluhih kada je tada njegova bacačica koplja Laura Štefanac pobijedila na spomenutom natjecanju, a isticali su se i Demir Kolarević te Arijan Islami kao sudionici Svjetskog i europskog juniorskog prvenstva te mlađeseniorskog prvenstva. Osim toga su bili redoviti hrvatski reprezentativci i osvajači medalja na balkanskim prvenstvima.

U AK Agram je od 2010. godine, a u slobodno vrijeme radi i kao stručni komentator, ovisno o natjecanjima u godini (Dijamantna Liga na SK ili Europsko prvenstvo na HRT-u).

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook