Upoznajmo...

Yann Senjarić: Zapadnije pozicionirani član

Fantastična ovosezonska pridošlica za Agram i Hrvatsku Foto: Renato Branđolica Fantastična ovosezonska pridošlica za Agram i Hrvatsku

Yann Eloi Senjarić, naš zapadnije pozicionirani član ima uistinu zanimljivu životnu priču s kojom nas je sam vrlo lijepo i precizno upoznao.

Atletska karijera

Yann Senjarić atletikom se počeo baviti u osamnaestoj godini života postavši 2008. godine član jednog francuskog atletskog kluba u Haute-Savoie na samoj granici sa Ženevom (Švicarska).

Klub se više orijentirao prema disciplinama izdržljivosti. Yannov prvi trener u početku je inicirao nastupe na kros natjecanjima, uličnim utrkama pa zatim na 1500m, 800m i konačno na 400m. Prema vlastitim riječima, tamo je puno naučio o osnovama treninga i po prvi puta 'osjetio' natjecanja. Klub napušta s lijepim uspomenama i rezultatima (vlastiti rekord na 800m - 1 :52,82 i 400m prepone - 53.04).

Dolazi u svoj aktualni klub A.S.A.(Aix-les-Bains, Francuska), u kojemu je sada već 2 godine. Poznat je po sprinterskoj grupi koju vodi trener Pierre Carraz. Među njima trenira i svjetski poznati sprinter Christophe Lemaitre! Sam Yann kaže kako je njegovo prisustvo na treninzima i natjecanjima prava privilegija i motivacija za sve ostale pa tako i njega.

Pod vodstvom trenera Carraza Yannovi rezultati su u stalnom usponu, a to je sad pogotovo kulminiralo u 2014. godini, njegovoj (u trenutku pisanja ovog teksta) najboljoj i najuspješnijoj godini u kojoj je izborio nastup na Europskom prvenstvu u disciplini 400m prepone! Ujedno je to njegova primarna disciplina gdje ističe kako mu puno znače savjeti njegovog trenera.

Život

Yannov otac iz Hrvatske ( preciznije Velika Gorica) i majka iz Francuske (Toulouse) osnovali su obitelj uz samu švicarsku granicu u blizini Ženeve gdje je i rođen 1989. godine te je tamo i odrastao. Ima godinu dana starijeg brata (nije ga još uspio nagovoriti da se učlani u neki atletski klub) koji dolazi često na njegova natjecanja u ulozi fotografa i naravno - navijača.

Živi u jednom manjem francuskom pograničnom mjestu, a radi u Ženevi kao osobni trener gdje predaje satove sportske rekreacije u jednoj specijaliziranoj ustanovi. Uz to, daje privatne satove kod klijenata. Najčešće se aktivnosti odvijaju u parku ili stadionu.

Zadovoljan je što može živjeti od svog zanimanja (vezanog uz sport) i ima mogućnost organiziranja radnog vremena tako da se može ozbiljno posvetiti treninzima. Trenira 6 do 7 puta tjedno uz jedan dan odmora. Posebno voli duže sprinteve (250m, 300m) i zanimljivo, treninge po teškim vremenskim uvjetima (kiša, hladnoća, snijeg, noć).

S obzirom na to da živi u blizini planinskih lanaca Alpa, vrlo često koristi te prirodne blagodati za održavanje forme. Tako npr. u zimskom periodu se bavi sportovima kao što je skijaško trčanje.

U slobodno vrijeme, bavi se i vrtlarstvom (posebno nam je napomenuo kako to nije samo 'penzionerska' aktivnost!) tako da uživa u vlastitim bio-proizvodima od lipnja do studenog. Od oca je naslijedio ljubav prema i glazbi te naučio svirati gitaru. Uvijek ga poduči neke nove stvari, a on se prema vlastitim riječima zauzvrat brine o njegovim trbušnjacima i suvišnim kilama okupirajući ga tjelovježbom ili vrtlarenjem :)

Yann ima dvostruko državljanstvo (francusko i hrvatsko). Od djetinjstva dolazi u Hrvatsku jednom ili dva puta godišnje u posjet očevoj obitelji. Uvijek se veseli dolasku jer ovdje uživa u odmoru i ukusnoj domaćoj hrani te olimpijskim specijalitetima njegove tete Dubi.

Yann i Agram

Ideja da postane članom jednim od hrvatskih atletskih klubova postoji već duže vrijeme, a ova sezona (2014.) mu se činila najpovoljnijom da se to i ostvari :

"Kontaktirajući neke od njih vrlo brzo sam se odlučio za Atletski klub Agram radi ljubaznosti, savjeta i informacija Ljiljane Ćulibrk. Zahvalan sam članovima kluba što su me srdačno prihvatili i dodatno motivirali za još bolje rezultate.

Ponosan sam da se mogu natjecati za Agram i trčati s renomiranim atletičarima kao što je npr. Milan Kotur.

Moj prvi nastup s ekipom Agrama bio je 7. i 8. lipnja 2014. na Kupu Hrvatske u disciplinama 400m i 400m prepone.

Za još bolju "integraciju" u ekipu poslužilo mi je sudjelovanje u štafetnoj utrci 4x400m gdje smo Milan, Hrvoje, Mateo i ja uvjerljivo osvojili prvo mjesto i postigli novi rekord kluba 3 :13, 91. Ništa bolje od toga da se još dodatno "napunimo" samopouzdanjem.

Zašto sam došao trčati za Agram? Želim dodatno upoznati hrvatsku atletiku i atletičare, trenere i njihove savjete, nove ambijente, steći nove prijatelje, nove rivale i sudjelovati na novim natjecanjima s novim ciljevima te dodatno pojačati hrvatsku reprezentaciju.

Još jednom, hvala klubu na srdačnom dočeku uz želju da u Agramovom dresu trčim još mnogo sezona.

Hvala tebi Yann, tvoje želje dijelimo zajedno s tobom!

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook