Međunarodna natjecanja

Seniorsko prvenstvo Balkana: Drugoplasirana štafeta 4x400m s Kovačićem

Mateo Kovačić u Rumunjskoj Foto: AK Agram Mateo Kovačić u Rumunjskoj

Tijekom ovog vikenda u Pitestiju se održalo natjecanje za najbolje seniore i seniorke ove regije na kojem je nastupilo petero naših članova.

Prvi dan su nastupali Anamarija Petters, Filip Pravdica i Bruno Penezić.

Anamarija je trčala 800m i trčala nešto bržu utrku naspram one u Varaždinu prije dva tjedna. Njezinih 2:15,26 je u ovoj konkurenciji vrijedilo 12. mjesta. Filipa smo gledali na skoku u dalj gdje je najdalje skočio do 7.34 iz 4. serije, a time je zaslužio 6. mjesto.

Sigurno je i svoj plasman zaslužio Bruno koji je bio prvi trkač 4x100m štafete koja je dobro djelovala do posljednje izmjene kada do nje zapravo nije ni došlo. Nakon njega su trčali Željko Vincek, Zvonimir Ivašković i Luka Šakota. Šteta za utrku koja je u konačnici završila bez plasmana, ali vjerujemo kako se radi o dobrom iskustvu za njega.

Drugi dan smo pratili Matea Kovačića i Filipa Svalinu. Potonji je istrčao 3000m zapreke na razini osobnog rekorda, neznatno slabije je to ovaj puta bilo, radi se o rezultatu 9:43,12. Time je bio sedmoplasirani u utrci koju neki predstavnici nisu uspjeli završiti.

Mateo je pružio dojmljivih 200m i istrčao svojih najbržih ovosezonskih 21.89 što je za samo 10 stotinki slabije od prošlogodišnjeg osobnog rekorda. Vrijedi istaknuti kako je ovaj rezultat postignut u uvjetima laganog vjetra u prsa.

U samoj završnici natjecanja nastupao je na 4x400m štafeti zajedno sa Antonijem Zelićem, Željkom Vincekom i Mateom Ružićem. Pripalo im je 2. mjesto sa istrčanih 3:08,54. 

Čestitamo svim hrvatskim reprezentativcima na ostvarenom u Rumunjskoj!

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook