Međunarodna natjecanja

Produženi vikend: Agrameri i Agramerke na Turniru 4 gradova

Logo natjecanja Foto: 4cities.si Logo natjecanja

Nakon Bratislave, ove godine je došao red na Ljubljanu i tamo se održao Turnir 4 gradova na kojem su za svoj grad tradicionalno nastupali i naši članovi i članice.

Radi se o pomalo specifičnom natjecanju s obzirom na to da je ograničenje vezano za grad, a ne državu. No to na neki način i čini ovo natjecanje posebnim i lijepo je da se ta tradicija i dalje održava.

Pravo nastupa imaju kadeti i mlađi juniori u prvoj godini staža. Šteta jedino da je termin ove godine došao odmah dan nakon kadetskog prvenstva Hrvatske, ali potencijalni umor očigledno se nije previše osjetio u redovima zagrebačkih atletičara i atletičarki. Barem kod nekih.

Tako je Vili Nagl istrčao 100m za 12.39 s vjetrom u prsa -2.3, a time je bio petoplasirani. Još bolji za plasman bio je na skoku u dalj gdje je skočio samo centimetar slabije od osobnog rekorda, 5.93.

Sudjelovao je u 4x100m štafeti zajedno sa Cikom, Milanovićem i Bilmanom gdje im je pripalo 3. mjesto u vremenu 47.42.

Viktor Veić je sada bacao kuglu tešku 5kg (ne 4kg), tako je postignut rezultat 12.77, vrijedan 3. mjesta. Jedan od rijetkih koji je ipak imao nešto mirniji vikend odnosno nije se natjecao je Andrija Palička, njegovih 800m i 2:07,10 vrijedilo je također osvajanja 3. mjesta.

Kod pripadnica ljepšeg spola također smo imali osobe iz našeg kluba. Ema Vukadin poput Vilija se borila s vjetrom u prsa i tako istrčala 13.25 za 6. mjesto. Kasnije je prvi puta trčala pojedinačnih 400m i sa dobrih 1:01,60 zauzela 5. mjesto.

Osim nje 100m je trčala i Klara Blažević, završila je svoju dionicu za 13.99. Nije bila to jedina disciplina, na skoku u vis ostvarila je rezultat sličan jučerašnjem, samo centimetar slabiji, dakle 155cm. To je vrijedilo 5. mjesta, a više od toga skočila je Marta Bošnjak, također samo centimetar slabije naspram jučerašnjeg visa. Radi se o 161cm i time je bila trećeplasirana.

Skakala je Marta u dalj i ostvarila identičan subotnji rezultat, 4.90 (7. mjesto). 

Najduža disciplina ovog programa je 800m, a tu je mlađejuniorska doprvakinja Hrvatske osvojila 3. mjesto u vremenu 2:22,37. Ona je svoje ipak napravila dan ranije kada postaje kadetskom prvakinjom Hrvatske na 600m i tako 'spaja' hodački i trkački naslov. 

Spominjući kadetske prvakinje, naravno da je kuglu bacala Marija Balenović, ovaj puta nešto slabije (12.72), ali i taj hitac vrijedio je 2. mjesta.

Štafetu 4x100m su trčale čak tri naše članice, Klara, Marta i Ema, a pridružila im se članica iz Dinamo-Zrinjevac, Natalija Švenda. Djevojke su sa 52.77 bile četvrtoplasirane.

Što se tiče ekipnog poretka, muški spol je završio kao drugoplasirani (73,5 bodova), a ženski trećeplasirani (60).

Čestitamo!

  • Natjecanje: Turnir 4 gradova
  • Mjesto: Ljubljana (SLO)
  • Datum: 27.6.2016.
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook