Međunarodna natjecanja

Održane Neograničene igre u Krakowu

U Poljskoj se održala nova manifestacija predviđena za uzraste 2009. i 2010. godišta (mlađi kadeti) stvarnog naziva "Athletics Unlimited Games".

Navedene države sudionice osim Hrvatske i domaćina bile su Austrija, Bugarska, Češka, Latvija, Litva, Rumunjska, Slovačka i Ukrajina što je svakako lijep odaziv, posebice ako uzmete u obzir da je ekipu činilo 80 atletičara/ki.

Među njima je bilo i naših članica i članova, a to su Anja Dinjar, Filipa Barun, Marika Tomić, Tia Grljač-Klanjčić, Tin Malec i Noa Žele. Uz promjenjive vremenske uvjete zabave i dobrog druženja nije nedostajalo, a natjecalo se u različitim disciplinama, neke koje su nam znane, a neke koje i nisu.

Naime, u konačnici se radi o svojevrsnoj hibridnoj ideji gdje su u doticaju standardne atletske discipline i "Kids Athletics" discipline iz nekadašnjeg programa Svjetske atletike koji u konačnici i nije baš zaživio. Kako na ovim prostorima, tako i općenito uz eventualno neki izuzetak država.

Među njima svakako najmasovnije zvuči disciplina 80x200m koja je bila ujedno i predviđena kao kraj nečega što možda postane i tradicija u budućnosti. 

Termin je također dobar u smislu toga da već i najmlađe uzraste počne učiti kako se natjecanja održavaju i ljeti.

Čestitamo našima na pozivima i nastupima, kao i cijeloj hrvatskoj delegaciji!

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook