Međunarodna natjecanja

Nakon propuštenog Pariza, dočekali smo München i 25. izdanje Europskog prvenstva

Vizuali natjecanja Foto: EA Vizuali natjecanja

U 2020. godini trebalo se održati jubilarno 25. izdanje Europskog prvenstva u atletici u prijestolnici Francuske, ali nije.

Razlog je naravno pandemija koronavirusa i to je tada bilo jedno od rijetkih natjecanja koje je otišlo u rubriku "otkazanih," a ne odgođenih. Što se iz današnje perspektive, naravno, čini poprilično smiješnim. 

No mogli bi to reći za još puno više stvari tako da je to sada već pomalo i suvišna tema.

Tako je ispalo da je Njemačka dobila dva uzastopna Europska prvenstva, nakon Berlina u 2018. godini, sada je red došao na drugi grad i nova uzbuđenja na starom kontinentu.

Atletsko prvenstvo održava se u sklopu multisportske ideje Europskog prvenstva koje traje u razdoblju od 11. do 21. kolovoza, a ovo što nas najviše zanima predviđeno je u periodu od 15. do 21. kolovoza.

Hrvatska kao i prije 4 godine ima velik broj reprezentativaca koji su izborili svoj nastup na natjecanju (putem norme ili ranking sustava), točnije njih 11, a od naših članova su to Ana Štefulj i Ivana Lončarek.

Prva nastupa na maratonu već u jutarnjem programu prvog dana od 10:30 u konkurenciji od 63 natjecateljice u svom prvom ovosezonskom nastupu barem kada je spomenuta disciplina u pitanju.

S druge strane, 100m prepone na rasporedu je tek u subotu i to tijekom večernjeg programa od 20:43 do 20:59. Za sada je tu manji broj dostupnih informacija pa ćemo o njima u danima pred nama.

Općenito govoreći, na natjecanju je predviđen broj od 1540 atletičarki i atletičara iz 48 zemalja što još jednom daje dodatnu potvrdu o velikoj konkurentnosti i kvaliteti koju nalazimo.

Također, bit će zanimljivo vidjeti i niz međunarodnih zvijezdi ovog natjecanja, posebice nakon što je prije mjesec dana u Oregonu održano Svjetsko prvenstvo gdje su mnogi od njih nastupali. Kome to više, a kome manje odgovara, doznat ćemo u tjednu pred nama.

Svima želimo puno sreće, a ponajviše hrvatskim atletičarima i atletičarkama, sretno!

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook