Međunarodna natjecanja

'BALKANSKO' PROBIJANJE GRANICA! Vuković ispod 47 sekundi na 400m za TOP10 svih vremena, Juriša ponovno 4 metra + (VIDEO)

Jakov i Lara su briljirali prvi dan Foto: Renato Branđolica Jakov i Lara su briljirali prvi dan

75. izdanje Prvenstva Balkana ponudilo je više vrhunskih ostvarenja za hrvatske atletičare i atletičarke (posebice prvi dan), a među njima posebno to vrijedi za Jakova Vukovića i Laru Jurišu, a drugi dan su nastupali i Spencer Lawrence Brown i Ivana Lončarek.

Jakov je nastavio sa svojom sezonom života na 400m i pružio fantastičnu utrku istrčavši 46.64 čime je sveukupno zaslužio 6. mjesto.

Od prvog metra je krenuo u utrku 'muški' i hrabro, vidjelo se već na prvoj polovini da to ide u smjeru utrke brže od 47 sekundi, a prolazak ciljem samo je potvrdio novi značajni osobni rekord, a budite sigurni - ima tu još prostora za nove velike utrke. I jedva ih čekamo!

Inače je ovim rezultatom našao svoje mjesto u najbržih 10 hrvatskih trkača svih vremena, točnije sada drži 9. mjesto.

Za to vrijeme (i prije) skakala je Lara koja iako nije 100% zdravstvenog stanja nastavlja sa svojim najboljim ostvarenjima na skoku s motkom, a sada je nakon 4.01 iz Vrbovca postavila novi najbolji rezultat karijere s 4.05 u Craiovi!

Ona je svoje mjesto u TOP10 svih vremena u Hrvatskoj već odavno našla, a sada se samo dodatno probila na diobu 2. mjesta!

Drugi dan nam je protekao u preponama, prvo je za Hrvatsku debitirao Spencer Lawrence Brown, naš ovosezonski novi član (a sada i novopečeni reprezentativac) o kojem ćemo jednom drugom prigodom opširnije (zaseban članak) na 110m prepone.

Nije to bila utrka koju je priželjkivao, ali iza njega je već duga sezona (na studiju u SAD) pa je u jednom djelu zamor materijala uvijek moguć. Njegovo vrijeme je bilo 14.66 za sveukupno 6. mjesto.

Ivana je još uvijek u potrazi za pravom utrkom, a 13.92 i 7. mjesto to nije.

Vjetar im isto nije bio sklon, -2.2 i -1.6. Spomenimo da je Lončarek trčala i u 4x100m štafeti s Drljačić, Šimunčić i Risek, vrijeme 46.48 je vrijedilo 6. mjesta.

Čestitamo!

  • Natjecanje: Prvenstvo Balkana za seniore i seniorke
  • Mjesto: Craiova (ROU)
  • Datum: 18.-19.6.2022.
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook