Međunarodna natjecanja

SPEKTAKULARNA VITA PENEZIĆ SREBRNA NA EUROPSKOM OLIMPIJSKOM FESTIVALU MLADIH! (Video)

Zaslužena sreća i radost Vite Penezić odmah po završetku utrke Foto: AK Agram Zaslužena sreća i radost Vite Penezić odmah po završetku utrke

Nakon uspješnih kvalifikacija EYOF-a na 100m, Vita Penezić je odradila strašno finale za pamćenje!

Vremenski uvjeti bili su pogodniji naspram onih kvalifikacijskih i već se očekivano trčalo znatno, znatno brže. Za medalju je ovdje očekivano trebalo biti brži od 12 sekundi, a Vita ne samo da je ponudila to već i novu najbržu utrku karijere s 11.81! Od nje je jedino brža bila Pagliarini iz Italije (11.69) koja je tako opravdala ulogu favorita.

Jedina koja je zapravo istrčala osobni rekord, a svakako i iskoristila dobar vjetar (1.2 u leđa) te tako sa svojim novim najboljim ostvarenjem u cilj prošla ciljem kao drugoplasirana tj. srebrna na ovom natjecanju.

Teško da je mogla odabrati bolji trenutak, mjesto ili natjecanje jer ovakvih prilika nemate previše u životu, posebice kada je klasični sprint u pitanju. No onakvo sjajno ubrzanje u drugom djelu utrke za novo hrvatsko odličje u Banskoj Bistrici ovdje stvarno nudi puno razloga za veselje. Bravo, bravo i bravo!

Tako smo nakon bronce Lare Jurčić na Europskom mlađejuniorskom prvenstvu (U18) dobili srebrnu Vitinu medalju na Europskom olimpijskom festivalu mladih (U17), a najbolje od sveg je da to nije sve!

Upravo spomenuta Jurčić uspješno je krenula sa svojim kvalifikacijama na 200m gdje je s 24.66 bila 2. u skupini i tako rutinski sa sveukupno 4. vremenom otišla u polufinale.

Da, nažalost, ovo je jedina disciplina na cijelom natjecanju gdje se održavaju 3 kruga natjecanja tako da ju u četvrtak čeka vraški puno posla, jutarnje polufinale od 11:35h i zatim priželjkujemo finale koji je isti dan od 19:10h. No navikla je Lara na ovakve uvjete i možemo biti optimisti, po običaju.

Kao što smo rekli, vjerujemo da Vitino odličje nije zadnje te da nas očekuje još puno radosti na natjecanju koje traje sve do subote. Sve čestitke i svaka čast!

  • Natjecanje: Europski olimpijski festival mladih - 3. dan
  • Mjesto: Banska Bistrica
  • Datum: 27.7.2022.
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook