Međunarodna natjecanja

Počelo Svjetsko juniorsko prvenstvo, počinje Orešković

Marko Orešković Foto: Renato Branđolica/AK Agram Marko Orešković

Samo dan nakon završetka EYOF-a pratimo iduće veliko međunarodno natjecanje, 19. izdanje Svjetskog juniorskog prvenstva koje nam se održava u Caliju (Kolumbija) od 1. do 6. kolovoza.

U ranijoj najavi već smo spominjali kako od naših članova po redoslijedu prvo ide Marko Orešković (utorak, 2.8.) pa Lana Švarbić (petak, 5.8.).

Satnica je sada već konkretnije postavljena tako da možemo najaviti nastup našeg 400metraša spomenutog utorka od 17:25 u 5 skupina, a njegova bi trebala biti upravo 5. u 17:57.

Iz skupine prolazi najbržih 4 uz još dodatna 4 po vremenu kada završe kvalifikacije.

Za njega će ovo biti prvo Svjetsko prvenstvo što je već u startu lijepa nagrada za vrlo konstantnu sezonu, posebice u zadnje vrijeme što je okrunio i titulom Balkanskog juniorskog prvaka.

Sezonu na otvorenom je krenuo s 47.91 da bi malo po malo spuštao na 47.56, 47.42, 47.41 i 47.38 pa nema druge nego poželjeti nastavak tog trenda, a spomenut ćemo kako je trenutni osobni rekord 47.32.

Ako pogledamo cjelokupnu konkurenciju potpuno je jasno kako je ovo finale prije svih finala za njega, ali isto tako i odlična prilika za postizanjem novog najboljeg rezultata karijere te mu isto i želimo!

Sretno i samo hrabro!

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook