Međunarodna natjecanja

Kako je tekla dvoranska sezona 2018. naših 'Amerikanaca'?

Anamarija, Dora, Nikolina i Paolo Foto: Službene stranice njihovih fakulteta Anamarija, Dora, Nikolina i Paolo

Bez brige, nismo zaboravili na naše znatno zapadnije orijentirane članova već je u nekom slijedu događaja ovaj dio zime prošao u dosta velikom fokusu na druge vijesti te smo u konačnici odlučili sumirati njihove najbolje nastupe kroz ova 2-3 mjeseca diljem Sjedinjenih Američkih Država.

Ostao je još vrhunac američke dvoranske sezone u liku NCAA Indoor Championshipsa, ali za sada nemamo informacije hoće li netko od kvarteta Anamarija Petters, Dora Filipović, Nikolina Hrelec i Paolo Lazarić nastupati tamo, prijašnjih godina to nije bio slučaj.

Paolo je upravo u svom zadnjem nastupu od prošlog tjedna uspio stići do najboljeg ovosezonskog dvoranskog rezultata skočivši 2.12 u visu. Očekivano, u drugim disciplinama nije nastupao. S druge strane, upravo suprotno vrijedi za Nikolinu koja je po svom dobrom starom običaju i dalje vrlo koristan 'igrač' za svoju ekipu s obzirom da je nastupala u više disciplina. Na 800m je najbolje istrčala prije mjesec dana, tada je bilo točno 2:18,00.

Zatim nedugo nakon toga najbolji rezultat ostvaruje na 1 milji vremenom 5:08,35, a sad pod zadnje nastupala je i na 3000m gdje je istrčala 10:43,06, a uz sve to stigla je nastupati i u štafetama, zadnja je, zanimljivo, bila ona tzv. Distance medley relay (1200-400-800-1600m) koju imamo i na našim prostorima.

Anamarija je na 400m trčala 1:00,88 početkom veljače, da bi sad u sredini i na 800m ostvarila najbolji rezultat od 2:20,69. Osim toga, Petters se nedavno istaknula i u jednom drugom području, ne usko vezanim za sport.

Dora Filipović svoj "američki san" možda nije započela na priželjkivani način, bilo je tu na kraju 2017. godine zdravstvenih problema koji su se produžili i na početak 2018. godine, ali zato je uspjela iz utrke u utrku poboljšati dojam i sada na 60m ima 7.79 te na 200m 24.91 što je vrlo solidno s obzirom da vrijedi reći kako na ovoj drugoj disciplini nije imala do sada nikakvog iskustva.

Štoviše, u dvorani nije nikad ni trčala duže od 60 metara pa je možda tu bio i prisutan proces prilagodbe te je zato i nismo vidjeli na 400m koji su u nekim pričama bili u najavi.

Nismo zaboravili na našeg Brunu Jednačka koji je ipak u nešto drugačijem statusu od četvero navedenih, on nije nastupao do sada, ali njegov fokus na Yaleu je ipak prvenstveno akadmske prirode te je dobro da su prioriteti raspoređeni.

Čestitamo svima na postignutim rezultatima i ostvarenjima, vjerujemo da u sezoni na otvorenom koja će brzo početi u Americi mogu i još bolje te im isto i želimo!

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook