Domaća natjecanja

ZLATNI REVANŠ Kolarević i Zuanović najbolji na dvoranskom seniorskom pojedinačnom prvenstvu Hrvatske!

Ante Zuanović i Demir Kolarević Foto: AK Agram Ante Zuanović i Demir Kolarević

Tehničke discipline dio su koji smo svih ovih godina imali u Hrvatskoj na seniorskim prvenstvima Hrvatske, ali i te discipline bilo je znatno ljepše gledati u novootvorenoj dvorani na Velesajmu u sklopu svih trkačkih disciplina s obzirom da smo tek sada imali pravi dojam jednog (cjelovitog) natjecanja.

Ante Zuanović prije tri tjedna je na mlađeseniorskom dvoranskom prvenstvu Hrvatske u Rijeci bio vrlo blizu zlatne medalje, ali ipak su centimetri presudili u suprotnom smjeru.

Ovaj puta je već u drugoj seriji sa skokom od 14.70 stigao do najboljeg dvoranskog skoka karijere no u zadnjoj seriji ponovno biva preskočen, za 4 centimetra. Neki bi u tim trenucima klonuli duhom, ali ne i Ante koji je upravo našao motiv više i složio najbolji dvoranski skok karijere od 14.91 i tako obranio naslov najboljeg skakača Hrvatske u dvorani!

Između ta dva rezultata bili su to nešto slabiji skokovi, ali pokazao je Ante da se može i zna natjecati. Još jednom smo mogli vidjeti sjajan primjer toga i tako smo vidjeli odličan uzvrat aktualnom mlađeseniorskom prvaku Đukiću.

Općenito je to bio bitno kvalitetniji troskok naspram prošle godine, počevši od samog našeg prvaka. Tako je za razliku od prošlogodišnjih 13.42 koje je vrijedilo bronce, to ovaj puta bilo za metar više, točnije 14.55. Blizu toga je bio četvrtoplasirani Marko Katalinić (14.49) koji je sada za više od jednog metra poboljšao osobni dvoranski rekord.

Mlađejuniorski prvak Antonio Frančić skočio je 12.47 za 7. mjesto dok je Noel Bagić nakon prvog skoka od 11.41 i problema s ozljedom završio s natjecanjem ranije od planiranog. 

Kod seniorki, Karla Kovačić je prvi puta ove sezone skočila preko 11 metara tj. 11.03 čime je zauzela 4. mjesto dok su Rea Vusić i Marta Ivkić bile 7. i 8. skokovima od 10.12 i 10.48. 

Prošle godine Demir Kolarević je na istom natjecanju (samo u Rijeci) bio drugoplasirani, ali ove godine su se stvari malo 'zarotirale' i drugačije razvile.

Za nas i Demira ovaj puta bolje! Otvorio je s 16.72 i uz prijestupe zapravo je pogađao slične hice, a najbolji je na kraju bio 16.77 čime je potvrdio pobjedu, na kraju 9cm čini razliku između doprvaka Careka i našeg prvaka Kolarevića koji se eto, upravo na premijernom nastupu u ovoj dvorani upisuje kao dvoranski seniorski prvak Hrvatske.

Sezonu nije mogao bolje započeti, a uskoro slijede nova natjecanja za njega pa bi bilo lijepo ponoviti ove uspjehe, posebice kad su u pitanju plasmani. Luka Medvidović najdalje je bacio do 13.21 u seriji za 6. mjesto. 

Srebrni Mrčić i Juriša, brončani Pravdica

Skok u vis donio nam je reprizu prošlogodišnjih plasmana, ovaj puta s nešto drugačijim rezultatima u kojima je Filip Mrčić najviše skočio 2.07m i tako ponovno osvojio srebrno odličje. S obzirom na to da više nije kadet, ove godine je na ovom natjecanju prvi puta skakao i Bruno Košćica koji je ponovio 1.80m i tako najvjerojatnije zaključio dvoranski dio sezone kao petoplasirani senior. Uz njih je nastupao i Roko Spaseski Baburek čijih je 1.70 vrijedilo 7. mjesta. 

Mlađeseniorska prvakinja Hrvatske Lara Juriša je na ovom natjecanju postala seniorskom doprvakinjom Hrvatske preskočivši 3.70m, nažalost 3.80 nije išlo, a to je na kraju bila visina na kojoj se odlučivalo za onu najsjajniju medalju. No bez daljnjega, uspješna sezona je bez nje.

Filip Pravdica prošle godine nije skakao na seniorskom prvenstvu, ove jest i sada je brončani sa skokom od 7.16 iz 2. serije, a Karlo Blažević je na kraju zauzeo 6. mjesto sa skokom od 6.70 u zadnjoj seriji. Kod cura je najbolja bila od naših Rea Vusić sa skokom od 5.28 za 6. mjesto, a skakale su još Karla Kovačić (5.06), Marta Ivkić (4.80) i Marta Bošnjak (4.64). 

Zato je Bošnjak odlično nastupila na skoku u vis gdje je prvi puta u karijeri skakala sa druge (suprotne) strane naspram svoje standardne i odmah izjednačila osobni rekord što je možda govori o tome da je to bio dobar potez, a budućnost će pokazati kojim smjerom (i doslovno i figurativno) treba ići. Time je zauzela 4. mjesto. Lea Babić je skočila 1.55 i bila 7. 

Marta Bošnjak

Čestitke svima na postignutim uspjesima!

  • Natjecanje: Pojedinačno prvenstvo Hrvatske za seniore i seniorke u dvorani
  • Mjesto: Zagreb
  • Datum: 24.2.2018.
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook