Domaća natjecanja

Vukoviću mlađejuniorski naslov na 200m i norma za EP, sigurni-suvereni Malenica, nikad bolja Bošnjak! (VIDEO)

Jakov Vuković, Roko Malenica i Marta Bošnjak Foto: AK Agram Jakov Vuković, Roko Malenica i Marta Bošnjak

Filip Grgurić istaknuo se kao jedna od središnjih figura drugog dana mlađejuniorskog pojedinačnog prvenstva Hrvatske, ali imali smo mi još tu atletičara i atletičarki koji su se posebno istaknuli na ovom natjecanju.

Na 200m smo tako dobili novog mlađejuniorskog prvaka Hrvatske u liku našeg Jakova Vukovića koji je istrčao svoju najbržu utrku života, ciljem prošao kao najbolji s 22.41 čime je osim titule najboljeg nadmašio i normu za Europsko mlađejuniorsko (U18) prvenstvo!

Ona inače iznosi 22.55 što bi značilo da brončani Luka Dubajić (22.64) i četvrtoplasirani Dominik Krešo (22.68) također imaju jako dobre šanse. Uz to, vrijedi istaknuti kako su ova vremena u zagradama njihovi novi osobni rekordi.

Sve se riješilo u posljednjih 50 metara u kojem je Jakov imao najbolje tzv. dodatno ubrzanje i tako zasluženo stigao do svog prvog pojedinačnog naslova u karijeri. Vjerujemo ne i zadnjeg.

Osim njih u toj skupini trčao je i Luka Grubišić, zaključno sedmoplasirani (23.81), a zanimljiva je bila i skupina ranije u kojoj je pobjedu odnio naš Marko Orešković s 23.56 tako da je njemu pripao plasman više, a i svakako se radi o vrlo dobrom vremenu za kadeta u prvoj godini staža.

Vrlo dobro je izgledala utrka Eve Mačković, ona je dotrčala do osobnog rekorda s 25.70 u jednoj brzoj i dinamičnoj utrci, a nagrada je naslov mlađejuniorske doprvakinje Hrvatske! Ujedno je ovo i njezina prva utrka ispod 26, a nastavi li ovako, ciljat ćemo ovu znamenku "6" na jednu drugu...

Osim nje su trčale Lara Jurčić (28.83 - 31. mjesto) i Paula Herceg (29.23 - 33. mjesto). 

Zlatni Malenica u godinu dana u dvije različite situacije

Roko Malenica za razliku od prošle godine kada je došao u statusu underdoga, ove godine je bilo posve suprotno, ali nije to previše utjecalo na njegovu izvedbu.

Čak je u 4. seriji stigao do hica od 65.97 što je za samo 5cm slabije od aktualnog najboljeg rezultata sezone i time samo dodatno zabetonirao svoju obranu prošlogodišnjeg naslova najboljeg mlađejuniorskog bacača kladiva Hrvatske!

Lijepo je napredovao od tad, želimo mu da tako i nastavi.

Bošnjak najbolja u 'prevratima' ženskog visa uz novi PB

A danas je rezultatski napredak napravila i Marta Bošnjak na skoku u vis koji je po startnim listama sugerirao dosta neizvjesnu borbu za medalje, a tako je na kraju bilo, uz par iznenađenja.

Marta je cijelo vrijeme zapravo dobro stajala u smislu borbe za medalje, ali bilo je tu podosta preokreta. Tako je npr. nakon 1.58 i prvog 'iksa' izgubila vodeću poziciju, ali ju je odmah i vratila na idućoj visini 1.61m s jer je jedina preskočila istu. No tada Sara Medvidović, povratnica iz Zadra, preskače 1.64m iz prvog pokušaja i preuzima vodstvo s obzirom na to da naša članica ruši.

Opasno je 'živjela', ali u trećem pokušaju je pronašla pravi skok, a onda kompletirala potpuni preokret sa skokom od 1.67m u drugom pokušaju što je ujedno i njezin novi osobni (apsolutni) rekord! Time je uspjela nakon dvoranskog mlađejuniorskog naslova osvojiti i onaj na otvorenom.

Osim nje, skakale su Gloria Markušić i Ana Kardum, one su tu zauzele 8. i 11. mjesto. Ista je preskočena visina (1.50m), ali drugačiji broj pokušaja. 

U bacanju kugle Lucija Leko je nakon srebra na disku osvojila 5. mjesto u bacanju kugle s najdaljim hicem od 11.86 što je njezin novi osobni rekord. Vesele nas što dalji hici...

Blizu još jedne medalje nakon bronce u kugli bio je Viktor Veić, ipak, 42.45 u disku je bilo za 4. mjesto. No on je već dobar iskorak napravio ovaj vikend i želimo mu da tako nastavi i dalje.

S dobrim hicima nastavila je Lana Mačković u bacanju koplja, odmah je otvorila s pravim bacivši ga do 37.80 čime je zauzela 4. poziciju. Medalje su ipak bile nešto dalje (40+ metara), ali dobra je ovo najava za kadetsko pred nama.

Srebrna štafeta za stotinku

Mlađe juniorke su zaključile svoje natjecanje s 8. i 12. mjestom na 100-200-300-400 metara štafeti, za Agram I trčale su Vita Penezić, Marta Ivkić, Marta Bošnjak i Eva Mačković dok za II je sastav bio Belma Ibrahimkadić, Anja Tvrtković, Lara Jurčić i Lea Babić

Još zanimljivije bilo je kod mlađih juniora gdje je naš sastav Marko Orešković, Luka Dubajić, Dominik Krešo i Jakov Vuković istrčao 1:58,01 i tako za jednu jedinu stotinku ostao bez novog zlatnog odličja no to je igra stotinki u kojoj ponekad dobiješ, ponekad izgubiš.

Dečki su istrčali jednu dobru utrku u kojoj su nijanse pripale pobjedničkoj štafeti Kvarnera. Solidan plasman ostvario je i Agram II (Lovro Obajdin, Antonio Frančić, Zvonimir Ćurić i Luka Grubišić) kojem je 2:07,65 vrijedilo 6. mjesta. 

Čestitke svim našim atletičarima i atletičarkama na medaljama, plasmanima i rezultatima!

  • Natjecanje: Pojedinačno prvenstvo Hrvatske za mlađe juniore i juniorke, 2. dan
  • Mjesto: Varaždin
  • Datum: 27.5.2018.
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook