Domaća natjecanja

ROAD TO TAMPERE Cepuš i Mrčić potvrdili/ispunili normu za Svjetsko juniorsko prvenstvo (VIDEO)

Filip Mrčić i Sven Cepuš Foto: AK Agram Filip Mrčić i Sven Cepuš

Kup Hrvatske i Ekipno prvenstvo Hrvatske za juniore i juniorke donijelo je pregršt kvalitetnih rezultata među kojima se kod naših posebno ističu dva atletičara - Sven Cepuš i Filip Mrčić.

Dat ćemo kronološku prednost potonjem, Filipu, on je ispunio normu prvi dan. Čekao je skoro jedan cjelovečernji film da krene sa svojim nastupom jer je standardno započeo skakati kada su drugi završili. Točnije, krenuo je na 1.89 pa nastavio na 1.95, 1.98, 2.01, 2.04, 2.07, 2.10, 2.13 metara i sve preskakao iz prvog pokušaja.

Uistinu je djelovao odlično i fokusirano te kao da se djelić tog fokusa izgubio u ključnom trenutku prvog pokušaja na 2.16 metara, točna visina norme za Svjetsko juniorsko prvenstvo. No kako se izgubio, tako se brzo i pronašao, Filip je u drugom pokušaju sve ponovio, ovaj puta nije protrčao već se odrazio, vinuo u zrak, preletio letvicu koja nije bila potpuno mirna, ali dovoljno da ne bi slučajno pala i tako pokvarila naše i njegovo slavlje.

Veliki je to rezultat, čak u ekipnom smislu on vrijedi 1055 bodova. Filip je tako naplatio svoj veliki trud i energiju koji ulaže svaki dan na svojim treninzima, i ako morate 'pikirati' nekog od hrvatsih atletičara koji je u potpunosti predan cijeloj ovoj priči - budite sigurni, jedan od njih je sigurno on.

Nakon što su se emocije (donekle) slegle, krenuli su pokušaji na 2.19 metara što bi ujedno bila i visina novog hrvatskog juniorskog rekorda. Nije išlo ovaj puta (uz vrlo dobre pokušaje), ali nema veze, treba ostaviti nešto i za drugi put. Ili za Tampere?

Kao što je Mrčić zapravo otpočetka bio sam protiv sebe, isto možemo reći i za Svena Cepuša koji je u izostanku Bloudeka drugi dan imao zadatak trčati solo utrku bržu od 1:50,00 što budite uvjereni, nije nimalo, nimalo jednostavan zadatak. No ritam je bio više nego pogođen i vidjeli smo još jednog sjajnog trkača kojeg ćemo (nažalost) u budućnosti malo manje gledati na hrvatskim terenima s obzirom na to da je u planu na jesen odlazak u Ameriku.

No otom potom, još je tu i treba uživati u ovim izvedbama. A vjerujemo da može još bolje od 1:49,10, vremena kojeg nažalost nismo uspjeli vidjeti na semaforu, ali to je sada i manje bitno. Spomenimo kako je to za samo 3 desetinke sporiji rezultat od osobnog rekorda kojeg je trčao u bitno kompetitivnoj utrci od ove. Što li nas tek očekuje u takvim utrkama?

I zgodna komparacija je vrijednost rezultata, Sven je ovime ostvario 1052 boda, dakle samo 3 boda slabije od Mrčićeve norme. 

Čestitamo Svenu i Filipu na ostvarenim rezultatima, želimo im još uspješnije nastupe u nastavku sezone!

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook