Domaća natjecanja

Pobjede Bratulića i Šimić na mitingu "Dinamo-Zrinjevac", ostvareno još nekoliko PB/SB rezultata

Petar Bratulić sa svojim najboljim ostvarenjem na 3000m Foto: AK Agram Petar Bratulić sa svojim najboljim ostvarenjem na 3000m

U Zagrebu se tradicionalno održao međunarodni atletski miting "Dinamo-Zrinjevac" za 2018. godinu s memorijalima "dr. Ivan Šebalj" i "Memorijal Ivan Buljat".

Nažalost po ovaj atletski klub, ponovno se održao na stadionu Mladosti što zasigurno nije njihova želja već primoranost s obzirom na (ne)uvjete koji vladaju na drugoj strani grada. No valjda će se i to jednom promjeniti.

Bilo kako bilo, natjecanje je ponudilo kvalitetne rezultate, što uključuje i neke od naših članova odnosno članica.

Na 100m smo imali 3 predstavnika od kojih je najbrži očekivano bio Jakov Raguž (11.44) kao sveukupno 11., a slijede još Maksimilijan Međimorec i Josip Jaram na 17. i 22. mjestu rezultatima 12.06 i 12.53.

Odlično su na 3000m nastupali naši trkači, počevši od pobjednika utrke, Petra Bratulića, on je slavio s novim osobnim rekordom ušavši u cilj s vremenom 8:29,40! Petoplasirani je bio Filip Svalina s 8:41,24, a tu su nam još nastupali Domagoj Jakopović (9:26,85) i Vedran Muhar (9:34,70) na 12. i 13. mjestu.

Tehničke discipline donijele su nam dva 3. mjesta, jedno je na skoku u dalj gdje je Filip Pravdica došao do rezultata sezone sa 7.50 iz prve serije, ostalo su bili neispravni pokušaji. Na disku je (memorijal Ivana Šebalja) do 3. mjesta stigao Arijan Islami s također jedinim ispravnim hicem iz prve serije (50.07) dok ostalo je također bilo s 'iksevima'.

Kod žena vrlo lijepo je nastupila Tajana Židov na 800m, istrčala utrku brzu 2:10,37 što je značajno poboljšanje prijašnjeg osobnog rekorda, posebice na otvorenom. Utrka u kojoj su se podosta mijenjale pozicije, ali u njoj se naša članica vrlo dobro snašla i nije 'puštala' do samog kraja i prolaska ciljnom linijom.

Blizu najboljeg ostvarenja na 400m prepone ostaje Wanda Haber Zelanto, ovdje četvrtoplasirana, ali rezultat sezone je tu (1:00,61). 

Skok u vis donio je prvi nastup Ane Šimić i očekivanu pobjedu, ovaj puta rezultatom 1.83m. Iduća visina od 1.87m ovaj puta je bila nesavladiva, ali ne sumnjamo da će to u idućim natjecanjima biti nadmašeno.

Na troskoku je Karla Kovačić stigla do rezultata sezone od 10.95 sa skokom u posljednjoj seriji, time joj je pripalo 5. mjesto. I na samom početku imali smo Gabrijelu Grčević u bacanju kladiva (4kg), tu se poboljšala sa konačnih 41.47 iz pretposljednje, 5. serije.

Čestitke našim članovima i članicama!

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook