Domaća natjecanja

Malenica i Leko bacački zimski prvaci Hrvatske svojih dobnih uzrasta

Roko Malenica i Lucija Leko Foto: AK Agram/Nikola Di Giusto Roko Malenica i Lucija Leko

Tradicionalno se u Splitu održalo Zimsko bacačko prvenstvo Hrvatske na kojem su nastupali i naši članovi odnosno članice, a sumarno su osvojili 2 zlatne, 4 srebrne i 8 brončanih medalja. 

Ulogu favorita u bacanju kladiva mlađih juniora Roko Malenica je opravdao bacivši do 57.85 i tako je stigao i do svog prvog naslova na ovom natjecanju nakon prošlogodišnjeg srebra. Sada je zlatni i ne sumnjamo da će u mjesecima pred nama njegovo kladivo letjeti još dalje.

'Društvo' su mu pravili Luka Mateljić i Luka Biošić. Potonji sada baca disk, ali ne više za kadete već mlađe juniore (1.5kg), tako je ovdje stigao do 36.78. Blizu je bio i Viktor Veić s 35.69, a zauzeli su 5. i 6. mjesto. 

Zato je Viktor osvojio broncu u bacanju kugle s hicem od 13.90 gdje je s njim bacao isto Luka, ali Mateljić. Njegov hitac je bio samo za 5cm slabiji i tako je bio četvrtoplasirani.

Kod juniora je kladivo bacao Tomislav Blekić koji tako kao i prošle godine osvaja broncu, samo što je ovaj puta u dobnoj kategoriji više. Bacio je 45.95.

Lucija Leko ovo natjecanje završila je kao zlatno-srebrna kadetkinja natjecanja! Najbolja je bila u bacanju diska s hicem od 35.13 čime je zapravo uvjerljivo slavila, a uz nju su tu još bacale i Lea Vekić (23.16 - 6. mjesto) i Lana Mačković (18.46 - 8. mjesto). 

Još ranije kuglu je bacala na razini ovogodišnjih hitaca i s 11.53 stigla do srebrne medalje kao jedina naša predstavnice u ovoj disciplini. S druge strane, Lea je stigla do bronce u kladivu, malo ostaje žal jer je do zadnje serije bila vodeća, ali ni prvi ni zadnji preokret u ovoj disciplini. Hitac za medalju bio je 31.48, a sve medaljašice (pa i one koje nisu uspjele) su bile blizu. 

Petoplasirana u spomenutoj disciplini bila je Lucija Pendić s hicem od 21.84, a u koplju je najdalje uspjela do 17.82 čime je zaslužila 7. mjesto. Još bolji plasman ostvarila je Lana kao četvrtoplasirana s hicem od 30.09, za duplo bolji plasman naspram diska.

Na kladivu juniorki Gabriela Grčević nastavila je poboljšavati svoje najbolje rezultate, tako je s hicem od 40.27 osvojila 2. mjesto, a ni 1. mjesto nije bilo uopće daleko. Treba samo nastaviti ovako. Uz njezino srebro, na postolju joj se pridružila Nada Cindrić s hicem od 28.37 za broncu. Bacala je Gabriela još i disk, 22.63 za 7. mjesto.

Kod seniora je očekivano naše prvo ime bio Demir Kolarević koji je bio brončani na disku s najboljim hicem od 48.65, a plasman više za srebro postigao je na kugli gdje je najdalje bacio do 16.35. Tako nakon dvoranskog naslova prvaka Hrvatske bilježi ovaj zimski naslov doprvaka.

Uz njega je bio Luka Medvidović koji je na kugli bacio 13.56 za 5. mjesto, a disk je letio do 37.83 za 6. poziciju.

Antonela Popko s natjecanja se vraća s dvije osvojene bronce s obzirom na to da je kuglu bacila 10.86, a kladivo 28.87. Nastavak lijepe dugogodišnje medaljaške tradicije na ovom natjecanju. Njezina kolegica, Laura Štefanac bila je nešto uspješnija sa srebrom u bacanju diska (37.60) i broncom u bacanju koplja (43.80). 

Imala je u zadnje vrijeme ponešto problema s laktom te se samo nadamo da će problemi s laktom uskoro biti sanirani da možemo vidjeti Lauru u pravom izdanju.

Čestitamo našim bacačima i bacačima na otvaranju sezone na otvorenom, želimo im još više uspjeha u natjecanima koja slijede!

  • Natjecanje: Zimsko bacačko prvenstvo Hrvatske
  • Mjesto: Split
  • Datum: 3.3.2018.
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook