Domaća natjecanja

SJAJAN POČETAK GODINE 100 medalja za nikad uspješniju Agramovu dvoransko-zimsku sezonu!

Ilustracija Ilustracija

Iza nas je dvoranska sezona pojedinačnih prvenstava Hrvatske gdje smo po prvi puta u povijesti hrvatske atletike održali praktički sve dvoranske discipline koje se održavaju (izuzevši 4x400m seniora i seniorki, ali to je nakon svega sitna kap u moru) i sada je jasno koliko smo zapravo mi i naši svi atletičari i atletičarke svih ovih godina 'gubili' kao klub s obzirom na limitiran broj disciplina u dvorani. 

Još u sklopu ovog djela sezone možemo i pribrojati Zimsko bacačko prvenstvo Hrvatske čisto da možemo sumirati zimsko godišnje doba jer nam je ostalo jedno natjecanje unutar tog perioda, i ono je ekipnog karaktera, i to u krosu. Što se zimskih natjecanja tiče, imamo još i ono trkačko, ali ono će se održati zapravo u proljetnom djelu sezone pa ćemo ga u tom kontekstu i promatrati.

Nakon malo više od 3 mjeseca atletičari i atletičarke našeg kluba osvojili su točno 100 medalja, od čega smo proglasili 31 prvaka, 28 doprvaka i 41 brončanog atletičara. Za sada su nam ove godine bronce najjači adut, ali vrijedi istaknuti kako zapravo u sva tri sjaja brojimo najviše odličja, tako i ona primarna po kojima se bazira poredak, a to su zlatna odličja.

Tablica Hrvatski atletski savez medalje 

Najuspješniji u 4 od 7 održanih natjecanja

Ove godine svi klubovi imaju veći broj (dobro, za neke možemo reći da su imali priliku imati veći broj) medaljaša iz razloga što su se održale juniorske, mlađejuniorske i kadetske kružne discipline što do sada nije bio slučaj.

Natjecanje je dobilo naziv "Dvoranskog PH u kružnim trkama za mlađe uzraste" gdje se samo dokazala naša teza iz uvodne rečenice što zaista nije pretjerivanje kad osvojite čak 17 zlatnih, 12 srebrnih i 12 brončanih medalja. Što je bio naš slučaj.

Dakle čak 41 njih! Pitanje je hoće li se natjecanje iduće godine održati u ovakvom formatu tako je ovo zaista doseg koji se možda nikad neće ni ponoviti i on je vrijedan divljenja, počevši od Agramera i Agramerki koji su uspješno zadržali formu (neki čak na kraju je i podignuli) u suradnji sa svojim trenerima i trenericama, naravno.

Radi same statistike vođenja medalja posve je jasno da je ovo najjednostavniji i najbolji način praćenja, ali mi smo odlučili 'rastaviti' to dvoransko kružno za mlađe kategorije i 'raspodijeliti' medalje u odgovarajuće kategorije.

Tim rastavljanjem i novim zbrajanjem dolazimo do:

  • PPH u dvorani za seniore i seniorke: 5 zlatnih, 6 srebrnih i 4 brončane medalje (15)
  • PPH u dvorani za juniore i juniorke: 11 zlatnih, 4 srebrne i 10 brončanih medalja (25)
  • PPH u dvorani za mlađe juniore i juniorke: 6 zlatnih, 6 srebrnih i 8 brončanih medalja (20)
  • PPH u dvorani za kadete i kadetkinje: 4 zlatne, 6 srebrnih i 6 brončanih medalja (16)

I tako smo zapravo u sve četiri dobne kategorije bili najuspješniji s obzirom na broj prvaka, a i sveukupni broj medalja.

'Netaknuto' ostaje:

  • PPH u dvorani za mlađe seniore i seniorke: 3 zlatne, 2 srebrne i 5 brončanih medalja (10)
  • ZPH u bacanjima: 2 zlatne, 4 srebrne i 8 brončanih medalja (14)

Na prvom smo bili drugi najuspješniji klub natjecanja i na zimskom nam pripada 7. pozicija. 

Eksperiment "3u1" poprilično uspješan, "5u1" bi bio nerealan

Na kraju su nam malo ostale 'zakinute' mlađeseniorske i mlađekadetske (ovdje nismo imali medaljaše) discipline jer one nisu dobile svoj kružni nastavak, ali treba biti realan i pošten - i ovo "3u1" dvoransko natjecanje raspoređeno prema kategorijama juniora-ki, mlađih juniora-ki i kadeta-kinja i trajalo je cijeli dan te bi eventualni "5u1" format natjecanja stvarno bio teško izvediv. 

Treba biti sretan i zadovoljan da se održalo i za ove tri kategorije jer svi dijelimo mišljenje kako je cjelokupan odaziv bio odličan i sve su bili željni i mlađih kategorija.

Vidjet ćemo kako će se iduće godine rasporediti natjecanja, discipline, format, sustav... U načelu su to slatke brige za natjecateljsku komisiju Hrvatskog atletskog saveza i vjerujemo da će iznaći najbolja rješenja.

Sve u svemu, iako je održano više disciplina nego prije, činjenica jest da je ovo naš najuspješniji početak godine našeg kluba u povijesti, a ako se po jutru dan poznaje... Čekaju nas još bolje stvari na otvorenom!

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook