Statistika

TOP 10 najčitanijih vijesti na internetskoj stranici u 2017. godini

Logo Foto: AK Agram Logo

Osim statističkih podataka za našu internetsku stranicu, standardno se uz to nađe i izbor za svojevrsnih TOP10 najčitanijih-najposjećenijih-najpregledanijih članaka.

Oni se naravno odnose za 2017. godinu, a slučajno ili ne, po prvi puta naših 10 (odnosno 11) vijesti sve broje preko barem 1000 pregleda.

Deset najčitanijih vijesti u 2017. godini

Nakon prošlogodišnjih rekordnih 275, bili smo blizu 300 članaka u kategoriji "Vijesti" koju dodatno dijelimo na "Domaća natjecanja", "Međunarodna natjecanja" i "Ostalo" te kategorije "Intervju i izjave" i "Statistika". Točnije, 291 njih.

Napominjemo kako se u ovoj listi najčitanijih deset članaka nalaze isključivo spomenute kategorije. Multimedija (foto i video) i ostali sadržaji (rubrike) nisu uključeni u ovu listu najčitanijih deset. Isto tako, jasno je kako vijest napisana u kasnijoj fazi godine (npr. 31. prosinca) za razliku od one u početnoj (1. siječnja) je u prednosti. No na koncu, zato je ovo samo statistika.

1. ANKETA: Odaberite discipline za Miting otvorenja sezone 2017. 

Iako postoje tehnički problemi u izvedbi ove ankete što je prouzrokovano baš velikim interesom, očigledno da je 5274 razloga zašto je to bilo tako. Vidjet ćemo čeka li nas isto u 2018. godini radi spomenutih poteškoća. Inače, ovaj članak sam po sebi redovito završava u prvih 10 i definitivno ima svoju publiku.

2. VIDEO: UPISI u ŠKOLU ATLETIKE 2017 (rujan)

Kroz ovu godinu počeli smo i putem 'običnih' vijesti pozivati vas da nam se priključite uz standardne stranice Atletske škole i vrtića, a sigurno je da će u budućnosti toga biti više. Sveukupno je ovdje izbrojeno 1656 pregleda.

3. VELIKA utrka Cepuša za normu juniorskog EP i najbolji hrvatski juniorski rezultat tisućljeća na 800m!

Sven Cepuš pokrenuo je 'lavinu' sjajnih rezultata na 800m koji su uslijedili, ovo je bilo još u travnju, a vijest je pročitana 1525 puta.

4. Obavijest o klupskoj stranici i društvenim mrežama

Banalan tekst koji se ne bi pojavio na stranici da nije bilo određenih situacija koje se neprestano ponavljaju. Iako je pregled od 1329 puta imao svog efekta, treba biti pošten pa reći da on i dalje nije potpun, ostaje osjećaj da neki još uvijek nisu shvatili poantu i misao.

5. Krenimo s prijavama: PRELIMINARNI RASPIS za Miting otvorenja sezone 2017.

Prve osnovne informacije o našem nešto neobičnijem izdanju mitinga čitalo se 1209 puta.

6. VIDEO: ČUDESNI MARINO BLOUDEK EUROPSKI JUNIORSKI PRVAK NA 800M

Možda bi netko očekivao više od 1166 pregleda, ali realitet je da smo se mi u tom trenu više bavili objavama na društvenim mrežama, što od slika i videa tako da članak je objavljen već kasnije kada su svi vodeći hrvatski mediji/portali objavili istu vijest, iako veseli da je puno naših materijala pritom iskorišteno što znači da se odradio dobar posao. A najbolji je odradio upravo sam Marino Bloudek.

7. GOTOVO JE Postignut dogovor, Rusi kupili i preuzeli Atletski klub Agram

Situacija s Agrokorom i Rusijom 'poklopila' se upravo u vrijeme prvotravanjske šale što smo iskoristili i čini se dobili punu pozornost s obzirom na 1092 pregleda, a možemo reći kako su mnogi 'nasjeli' s različitim upitima bilo putem e-maila, društvenih mreža i ostalih sredstava komunikacije. Srećom za sve poklonike našeg kluba (ili nesrećom, ovisi o perspektivi), ovo je bila samo šala.

7. Marko Jakopović o poražavajućim podacima vezanim uz rak pluća

Nije greška, jednak broj kao šala za 1. april broji i nešto što definitivno nije za šalu.

8. Nakon 16 GODINA: Povratak europske juniorske prvakinje Ćulibrk na mjesto sreće (VIDEO)

Italija i Grosseto nesumnjivo se i kasnije pokazao kao apsolutno mjesto sreće, a prepoznali ste to i ranije prije Bloudekovog uspjeha kada smo se prisjetili uspjeha naše direktorice i to izravno s mjesta događaja. Broji se 1048 pregleda.

9. NESLUŽBENO Norme za EP do 18 godina i SP u dvorani u 2018.

Poslije se pokazalo kako su informacije bile točne, a učestalo se dogodi da ovakve vijesti sa ranije objavljenim normama privuku ljude, i tu ih je bilo preko 1000 tj 1019.

10. LIVE STREAM Kup Hrvatske za juniore i juniorke, 1.dan 2017

Prvi smo u Hrvatskoj pružili prijenose uživo za cijeli svijet putem našeg YouTube kanala, a vidjet ćemo nastavimo li u ovom smjeru, hoće li ovakve objave ulaziti u sustav vijesti ili nečega drugog. Bilo kako bilo, pregledalo se 1017 puta.

Na kraju recimo da ima još članaka ispod ovih TOP10 (ili 11) koji broje preko 1000 pregleda, ali podvući ćemo crtu kod ovog broja.

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook