Statistika

Bogata YOUTUBE statistika i TOP 10 videa za 2017. godinu

Logo Foto: YouTube Logo

Naš YouTube kanal iz godine u godinu postiže velike brojeve, a ove godine smo po prvi puta se uključili i u njegov LIVE (uživo) sustav pomoću kojeg smo po prvi puta u povijesti hrvatske atletike uživo prenosili natjecanja preko interneta u njegovoj cijelosti.

Kako smo u startu i najavili, bilo je tu ponešto problema i uhodavanja, ali brzo smo to savladali i u zadnjim prijenosima ponudili stabilne snimke. No uz to, standardno imamo tu neke od osnovnih podataka koje dijelimo s vama svake godine.

Za uvećani prikaz koristite desni klik miša ili duže zadržite sliku/e na svom tabletu/smartphoneu za dodatno uvećanje.

Osnovno

Prisjetimo se: U 2014. je preneseno 467 videozapisa, u 2015. smo prenijeli čak njih 572, a razinu smo zadržali i u 2016. s 569 videozapisa. No sada smo podigli taj nivo i u 2017. prenijeli čak 701 videozapis!

Znali smo da ćemo 2016. godinu u smislu vremena gledanja i broja prikaza nećemo ponoviti jer tada smo ipak u jednom trenutku jedini imali i video Sare Kolak i njezinog osvajanja olimpijskog zlata(koji je neslavno kasnije morao biti maknut) te nam je upravo ona činila tih 200injak tisuća prikaza razlike naspram 2016. godine.

Isto se naravno odnosi i na vrijeme gledanja koje ipak nije previše palo što je vjerojatno posljedice naših streamova koji su nam podigli prosjek kada je u pitanju ovaj podatak. Zato prosječno trajanje prikaza i jest veće naspram 2016.

'Lajkovi' i 'nelajkovi' na videozapisima uz interakciju (komentari, dijeljenja) doživjeli su svoj uspon, a isto vrijedi i za pretplatnički dio.

Vrijeme gledanja je ovaj puta bilo 637.167 minuta što je nešto više od 442 dana.

Datum najvećeg broja gledanja naših videozapisa je 23. srpnja kada se izmjerilo 14.003 prikaza. To je inače dan kada je Marino Bloudek osvojio europsko juniorsko zlato stoga nimalo ne čudi ovaj datum.

Države

Naravno, Hrvatske je broj 1, a uvijek zanimljivo pogledati popis ostalih zemalja kao i njihove preglede. Popis se sastoji od prvih 25 zemalja.

 

Demografija

Obično ove podatke uzimamo s najvećom rezervom jer vjerodostojnost spola kao i dobi pomalo može biti upitna jer Google ne može ispitati vjerodostojnost s obzirom da prilikom kreacije računa, nitko ne garantira točnost podatka.

 

Deset najgledanijih videa u 2017. godini

Napomena svake godine je ista, tako i ove: Jasno je da svi videozapisi nemaju jednake uvjete - neki su objavljeni ranije, neke kasnije, zato ovo i jest u statističkoj rubrici. Ove godine je po pitanju brojeva prikaza bilo najizjednačenije nego do sad, ali ostajemo vjerni formuli u kojoj izdvojimo 10 najgledanijih.

1. 800m [M], FINALE, Marino Bloudek - Europsko prvenstvo za juniore i juniorke 2017

Utrka nije praktički bila ni završila, a Marinovo europsko zlato odmah ste mogli gledati na internetu, a posjećenost je zaista lijepa, 19779 pregleda je ujedno i razlog zašto je ovaj video u TOP5 pregleda svih vremena.

2.  Hero the Hedgehog - Svjetsko prvenstvo za seniore i seniorke 2017

Tko bi rekao da će ovo biti naš drugi najgledaniji video godine? Pa vjerojatno malo tko, ali brojevi ovdje ne lažu, 5845 prikaza od kojih moramo reći da 50% broji upravo s lokacije tadašnjih organizatora, Ujedinjenog Kraljevstva. Sve u svemu, ima nešto u Heru, bez daljnjeg.

3.  Kugla [M], FINALE (V1) - Svjetsko prvenstvo za seniore i seniorke 2017

Povijesna prva velika svjetska medalja za Stipu Žunića nije prošla zapaženo ni na našem kanalu, imali smo čak dvije verzije videa, a nekako logično, bolje je prošla ova televizijska koja ima 3509 prikaza.

4.  Svečano proglašenje na 800m [M] - Europsko prvenstvo za juniore i juniorke 2017

Skoro 2000 pregleda tj. 1929 njih broji jedan od vjerojatno najemotivnijih trenutaka u povijesti hrvatske atletike. Drago nam je da se i to prepoznalo.

5.  Disk [Ž], FINALE i 2. naslov za Sandru Perković - Svjetsko prvenstvo za seniore i seniorke 2017

U moru blokade YouTubea većine događaja iz Londona što se tiče tv prijenosa, ne čudi da je naša snimka s lica mjesta pronašla svoje mjesto i pregledana je 1664 puta.

6.  Mateo Kovačić zamijenio kopačke sprintericama

Simpatični prilog HTV-a povodom 1. aprila pregledan je 1572 puta, Kovačići su uvijek medijska atrakcija, a još kad dijelite isto ime i prezime s poznatim nogometašem.

7.  Ekipno prvenstvo Hrvatske u krosu 2017

Jedan od naših osobno najdražih videa za spomenutu godinu zasigurno je ovaj jer ne postoji element kojeg u ovom videu nema, od potpune šale do potpune zbilje. No realnost je da ovaj video broji 1559 pregleda. Ipak, Chuck Norris je Chuck Norris.

8.  4x400m [M], Hrvatska - Prvenstvo Balkana u dvorani za juniore i juniorke 2017

Prva povijesna juniorska dvoranska 4x400m štafeta Hrvatske pobijedila je i drži 100% učinak, a osim interesa iz Hrvatske, nije nedostajalo ni onog iz Turske. Pregledano skoro 1500 puta tj. 1497.

9.  Vis [Ž], FINALE, Ana Šimić - Europsko prvenstvo u dvorani 2017

Prvo veliko dvoransko finale slično je s pregledima videu iznad i broji ih 1469, tako da Anin nastup zasigurno nije prošao nezapaženo.

10. 800m [Ž], III. skupina, Eli Pevec - Kup Hrvatske za juniore i juniorke 2017

Ima nešto u ovoj utrci gdje je između ostalog nastupala i naša članica, a sve skupa brojač pamti 1457 prikaza.

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook