Međunarodna natjecanja

NESLUŽBENO Norme za EP do 18 godina i SP u dvorani u 2018.

Vizuali za dva natjecanja u idućoj godini Foto: EA/IAAF Vizuali za dva natjecanja u idućoj godini

Kako to obično biva, na internetu se mogu pronaći službeni dokumenti vodećih svjetskih odnosno europskih atletskih organizacija.

Doduše, kako navedeni nisu službeno objavljeni, treba ostaviti mogućnost da će biti nekih promjena iako do njih rijetko dođe.

Što se tiče Svjetskog dvoranskog prvenstva u Birminghamu, nema nekih posebnih novosti, norme su standardno postavljene na (itekako) visokoj razini posebice tehničke discipline u kojima se odmah traže finalisti.

Zasada je tu jedna novost u smislu nastavka eksperimentiranja na horizontalnim skokovima gdje će ovaj put nakon 3 serija osam najboljih dobiti još 2 pokušaja nakon čega samo četiri najbolja dobiva još 1 pokušaj.

U svakom slučaju zvuči zanimljivije naspram prošlogodišnjeg rješenja za Svjetsko juniorsko prvenstvo gdje je najboljih 6 imalo samo još jedan pokušaj.

Europsko mlađejuniorsko (do 18 godina) prvenstvo iduće godine održat će se u mađarskom Győru čime se nastavlja tradicija u kojoj zemlja domaćin Europskog olimpijskog festivala iduće godine organizira još jače natjecanje za najbolje mlađe juniore i juniorke.

Ono što je primjetno je kako su norme generalno dodatno oslabljene i neke discipline su podosta olakšane u smislu mogućnosti kvalificiranja za ovo natjecanje. Iako je lokacijski prvenstvo blizu, uvijek ostaje mogućnost da Hrvatski atletski savez dodatno pojača norme, ali prije svega treba sačekati službenu objavu dokumenta nakon čega će se situacija moći konkretnije postaviti.

Linkove za pregled dokumenata možete pronaći ispod članka ili u našem izborniku.

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook