Ostalo

GOTOVO JE Postignut dogovor, Rusi kupili i preuzeli Atletski klub Agram

Novi logo kluba Foto: AK Agram Novi logo kluba

U tišini je odrađen posao koji se 'kuhao' već duže vremena, investitori iz Rusije na današnji dan preuzeli su Atletski klub Agram.

Ne ulazeći previše u same detalje posla, novi vlasnici su poslali priopćenje u kojem najavljuju restrukturiranje:

"Na čelu kluba uskoro dolazi novi menadžment koji će ujedno donijeti i kadrovske promjene u trenerskom, ali i dijelu atletičara i atletičarki. Od novog vodstva očekuje se da olakša napore kluba u rješavanju pitanja osiguranja kontinuiteta poslovanja, zaštite vrijednosti atletike kao sporta te predstaviti osnovu za održivo restrukturiranje kluba.

Nužnost za uspješnu stabilizaciju je koordinacija svih ključnih sudionika kako bi zajedno poduprli dugoročan i održiv sportski model.

Sukladno tome, usuglašeno je kako će se upravljački tim uz navedene promjene i dodatno osnažiti. Kao prvi korak predviđeno je uvođenje funkcije Glavnog direktora za restrukturiranje ("Chief Restructing Officer) kao ključne osobe za provedbu programa stabilizacije kao i Pomoćnog glavnog direktora za restrukturiranje ("Assistent Chief Restructing Officer") kao iduće ključne osobe za provedbu programa stabilizacije. Bude li potrebno, uvest ćemo Glavnog-ali-fakat-glavnog direktora za restrukturiranje "Chief-but-really-Chief Assistent Restructing Officer") koji će nadzirati spomenute dvije funkcije. 

Kao dosadašnji nedostatak radi čega je i nastala gotovo nepopravljiva šteta procijenjeno je kako je ovom klubu nedostajala funkcija Sportskog direktora što je greška koja će također biti ubrzo ispravljena. Kandidat je samo jedan i očekujemo da prihvati našu ponudu kako bi našem klubu dao dodatnu vrijednost.

Nadalje, tijekom procesa restrukturiranja, funkcije top menadžmenta bit će popunjene neovisnim međunarodnom stručnjacima kako bi se vodio održiv i transparentan proces, a očekuje se isto i u dijelu atletičara i atletičarki. Svi aktualni članovi su dobrodošli sudjelovati u spomenutim procesima, ali kao osnovni preduvjet tražit će se promjena državljanstva i učenje nove kulture koju će podučavati spomenuti stručnjaci.

U suprotnom, možemo samo poručiti kako je svaki otpor uzaludan."

Naravno, očekivana prva promjena koja je došla na red je ona u imenu kluba, umjesto Agram, novi-stari klub zvat će se Aграм. Nije Aгрокор jedini...

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook