Međunarodna natjecanja

VIDEO: ČUDESNI MARINO BLOUDEK EUROPSKI JUNIORSKI PRVAK NA 800M

ZLATNI MARINO BLOUDEK Foto: AK Agram ZLATNI MARINO BLOUDEK

Najbolje smo sačuvali za kraj Europskog prvenstva do 20 godina i dobili "letećeg Virovitičana", "sina vjetra", Marina Bloudeka kao najboljeg juniora u Europi na 800m!

Kakva je to utrka bila. Ma malo je reći za sjećanje, ali jedno je sigurno, Marino se današnjim finalom upisao u povijest i postao onom o čemu svi sportaši sanjaju - europskim prvakom!

Prvi krug je bilo još "igranje i čuvanje", a onda je prava akcija krenula odmah na drugom krugu kada je Marino preuzeo inicijativu i zapravo od tog trena više nije ispustio vodstvo. Prvi ozbiljniji napadi uslijedili su na 200m i to naravno od Makrhima Lonsdalea, vječnu Marinovu "sjenu" na ovom natjecanju.

U polufinalu je možda to prošlo, ali ovdje je taktički naš član krenuo ranije i trkaču iz Velike Britanije očito je bilo previše za pratiti. 'Pritisnuo' ga je u posljednjih 100m, ali Marino je bio nezadrživ i grabio je prema svojoj najvećoj pobjedi karijere! I sam Britanac je priznao da je danas Marino jednostavno bio bolji, bez posebne analize.

Očekivano, nisu se tu trčala najbrža vremena i osobni rekordi, tako je vrijeme našeg pobjednika 1:48,70, ali to je zapravo potpuno nebitno i irelevantno.

Nakon toga ono što je uslijedilo je prava poplava emocija na tribinama, naravno od strane naših navijača odnosno naših atletičara i trenera. Snimke možete gledati koliko želite, ali ono što smo u tom trenu (svi prisutni) doživjeli na stadionu je jedinstveno i neponovljivo. Kao i Marino.

Možemo i malo o brojkama, primjerice prolaz na prvih 400m je bio 55,77 što znači da je 3 sekunde bio brži (52.93) u drugom krugu, a možemo spomenuti i jedan podatak 'ručnim' štopanjem da je zadnjih 300m bilo ispod 40 sekundi. Impresivno.

Samo se pobjednici pamte i upravo to vrijedi za ovu utrku. Kao što smo tijekom prvog dana zaključili s Lili Ćulibrk, koja je ovdje pobijedila prije 16 godina, jednom prvak - uvijek prvak. I Marinu i njegovom treneru Zlatku Totu nitko ne može oduzeti. Nitko.

Ova dobitna kombinacija dovela nas je na sam vrh Europe i to na 800m gdje nikad nismo do sad imali hrvatskog trkača na tronu.

Čestitke, pohvale i sve vrste izraza poštovanja su suvišne, uživajmo u ovom što se dogodilo jer svi to zaslužujemo. Naklon do poda i respekt!

  • Natjecanje: Europsko prvenstvo do 20 godina - 4. dan
  • Mjesto: Grosseto (ITA)
  • Datum: 23.7.2017.
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook