Povratak u prošlost

Nakon 16 GODINA: Povratak europske juniorske prvakinje Ćulibrk na mjesto sreće (VIDEO)

2001. i 2017. Foto: Petra Jakopović/AK Agram (screenshoot) 2001. i 2017.

Život ponekad zaista piše sjajne priče.

Prije 10 dana Ljiljana Ćulibrk, naša direktorica, trenerica (i što sve već ne) je još jednom pokazala kako je i dalje - atletičarka. I to kakva, prvi puta nakon 2010. godine ponovno se okrunila naslovom seniorske prvakinje Hrvatske i to u disciplini 3000m zapreke.

U redu, netko će reći da konkurencija nije bila brojna ili kvalitetna (što nije istina s obzirom da je primjerice Nikolina Hrelec višestruki sudionik velikih međunarodnih natjecanja) i sigurno kako su tu neki nedostajali, ali na koncu kako to obično biva, kad krene utrka - više nije ni bitno. U svojoj 35. godini života stigla je do tko zna kojeg naslova u nizu što zasigurno ne može svatko. No zapravo je to uvijek bila i njena specijalnost, napraviti nešto što baš "ne može svatko". Najbolji dokaz je zapravo i sam naš klub, ali to nije tema ovog članka.

Naime, malo bolji (ili stariji) poznavatelji atletike sigurno Lili pamte (ili se sjećaju) iz još ranijih dana kada je postizala velike uspjehe na međunarodnoj sceni (ne samo u ovom tisućljeću), a onaj koji je posebno vezan uz ovu temu je upravo onaj s Europskog juniorskog prvenstva iz 2001. godine kada je tamo postala i prvakinjom i to na 1500m rezultatom 4:13,13! Trenutak u kojem su i oni najveći poznavatelji zastali na koju sekundu i gledali o kome je tu riječ te tko je to stanovitu Emmu Ward tako ostavio iza sebe.

Zašto je to zanimljivo? Pa upravo iz razloga što se radi o istom mjestu i natjecanju - Grosseto i olimpijski stadion "Carlo Zecchini" bili su tu 2001. godine kada je osvojila veliko zlato, a sada se nakon 16 godina vraća na isto to natjecanje samo u drugom svojstvu, trenerskom. Logično. Nadamo se da će djelić te sreće prenijeti i na naše atletičare i atletičarke kojima ovaj podatak može biti samo inspiracija više za uspjehom.

Za one koji ne znaju ili se žele prisjetiti, evo kako je to izgledalo, a mi možemo samo reći - ponovilo se, čim prije.

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook