Domaća natjecanja

VELIKA utrka Cepuša za normu juniorskog EP i najbolji hrvatski juniorski rezultat tisućljeća na 800m!

Sven Cepuš sa rezultatom za pamćenje Foto: AK Agram Sven Cepuš sa rezultatom za pamćenje

Po prvi puta naši članovi nastupali su na Uskršnjem mitingu u Splitu, natjecanje koje nam je odlično došlo u sklopu priprema na istoj lokaciji.

Nesumnjivo je naše prvo ime natjecanja bio Sven Cepuš koji je naprosto oduševio sa svojom gotovo nevjerojatnom utrkom (pogotovo za ovaj dio sezone) gdje je istrčao fantastičnih 1:49,92 što ne samo da je norma za Europsko juniorsko prvenstvo već i najbrži rezultat koji je jedan hrvatski junior do ovog trena trčao u ovom tisućljeću.

Samim time je u tom razdoblju i jedini ispod granice od 1 minute i 50 sekundi. Imao je Sven i dobru pomoć u liku svojih zečeva Hrvoja Čukmana i Brune Penezića koji su trčali zadane dionice, ali onaj konačni posao je on napravio i postigao rezultat koji će sigurno odjeknuti.

Nije jedini nastupao, štoviše, njegova disciplina bila je u završnom dijelu programa kao prigodan 'šlag na tortu' ovog na kraju poprilično jakog natjecanja koje je krenulo hrvatskim rekordom Stipe Žunića u bacanju kugle (21.45) na čemu mu ovim putem čestitamo.

Prije 800m Bruno Penezić je na 200m trčao 22.83, nešto brži od njega bio je Mateo Kovačić (22.58) kao pobjednik discipline. Naravno, trčanje nije bilo u 100% brzini, niti je u ovom trenu to bilo potrebno. Osim njih nakon ozljede polako nam se vraća Yann Senjarić koji je također tu trčao (23.61), a ranije su on i Mateo nastupali na 100m. Yann je istrčao 11.79 dok je Mateo bio drugoplasirani u vremenu 11.40.

Ante Zuanović je u skraćenom zaletu na troskoku skočio 13.92 i tako bio drugoplasirani, a iznenadno pojavljivanje da dodatno pojača značaj natjecanja u skoku u vis imala je Ana Šimić skočivši 1.70cm.

Čestitamo svima na postignutim rezultatima i plasmanima, a posebice novom putniku za Grosseto, BRAVO!

  • Natjecanje: 4. Uskršnji miting
  • Mjesto: Split
  • Datum: 8.4.2017.
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook