Domaća natjecanja

TRIJUMFALAN kraj ekipnog seniorskog PH: Postavljen novi seniorski rekord Hrvatske na 4x200m! (VIDEO)

Penezić, Čukman, Kovačić i Vuković sa novim najboljim rezultatom Hrvatske u povijesti ove discipline Foto: AK Agram Penezić, Čukman, Kovačić i Vuković sa novim najboljim rezultatom Hrvatske u povijesti ove discipline

Da ovo natjecanje ne bi prošlo bez ijednog hrvatskog rekorda, pobrinuo se naš sastav na 4x200m koji je novim državnim rekordom dodatno 'začinio' kraj ovog natjecanja.

Nakon što smo čekali 30 godina da bi 2015. dobili novi seniorski rekord Hrvatske u ovoj disciplini, ovaj puta je prošlo ipak nešto manje, samo tri, ali klub iz kojeg rekorderi dolaze ostaje isti! Zapravo se nije puno promijenilo, pogotovo u smislu sastava što ponovno ide u prilog našoj nedavnoj tezi o dugotrajnosti naših članova.

Naime, tada su u sastavu i redoslijedom trčali Zvonimir Topić, Hrvoje Čukman, Bruno Penezić i Mateo Kovačić, a ovaj vikend jedino nije bilo Topića i redoslijed je bio malo drugačiji.

Počeo je Penezić, nastavio Kovačić koji je palicu predavao Jakovu Vukoviću i zaključak je pripao Čukmanu. 

Dečki su tako nadmašili prijašnji seniorski rekord Hrvatske koji je iznosio 1:26,82, a sada će iznositi 1:26,71! Radi se o rezultatima koji nisu daleko ni od 1000 bodova (tj. 976).

Ranije smo već u nekim internim razgovorima i nakon postizanja rekorda prije 3 godine zaključili kako seniorski rekord nije teško ponovno nadmašiti, a ovaj sastav je to upravo i pokazao (dokazao).

Zanimljivo je da je ovih spomenutih 1:26,82 ujedno i juniorski rekord Hrvatske jer su u tadašnjem sastavu svi spomenuti bili juniori i to je ono što se u ovom trenu čini dodatno bitno zahtjevnijim za nadmašiti. Uostalom, prije spomenutog rezultata, juniorski rekord je stajao više od 40 godina. No rekordi su tu da se ruše i ponovno postavljaju te se u nekoj budućnosti nadamo kako će to ponovno biti naš klub i njegovi članovi.

Čestitke Peneziću, Kovačiću, Vukoviću i Čukmanu na sjajnim i rekordnim izdanjima! Bravo!

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook