Domaća natjecanja

Nastavak lijepe tradicije: Kadetkinje ekipne doprvakinje Hrvatske, kadeti trećeplasirani!

Tradicionalna zajednička fotografija Foto: AK Agram Tradicionalna zajednička fotografija

Ponovno se u Splitu održalo finale kadetskog ekipnog prvenstva Hrvatske u dobrim vremenskim uvjetima. Iako je kiša bila neumoljiva cijelo jutro, pred natjecanje se smilovala i regularnost je bila neupitna.

Sistem bodovanja je bio isti kao i prijašnjih godina, 8 ekipa imali smo kod kadetkinja (od 8 bodova do 1 boda) dok su kadeti slijedom otkaza imali 7 ekipa čime je automatski sam bodovni fond u konačnici niži od očekivanog.

Leko pobjednički na kugli

Počeli smo sa 100m prepone kadetkinje gdje nam je Anja Tvrtković stigla do 5. mjesta istrčavši 16.21 s laganim vjetrom u prsa od -0.3 m/s. Zato je dalj još bolje funkcionirao, skočila je 5.05 i tako zauzela 3. mjesto. Navedeni skok dogodio se u drugoj seriji. Za to vrijeme počeo je I vis kadeta gdje je vrlo dobro skakao Filip Markus, bio je na potrebnoj razini za ovaj system natjecanja i kao trećeplasirani donio nove bodove za svoju ekipu.

Još prije toga osvojio ih je na 100m prepone gdje se, zanimljivo, dogodila dioba 5. mjesta s rezultatom 16.45 kojeg je po elektronici jednako u tisućinku trčao s drugim natjecateljem.

Samim time bodovi se dijele (u ovom slučaju osvojio je 2.5 boda). Od bacanja tu su nam bili koplje za kadete i kugla za kadetkinje. Lovro Fulgosi osvojio je 5. mjesto s najdaljim hicem od 28.74 dok je njegova kolegica na kugli, Lucija Leko, bila pobjednica svoje discipline s hicem od 11.74. Vrlo dobro iskorištena prilika za nju.

E. Mačković suverena na 100m, Orešković sjajan na 300m

Na ‘čistim’ sprintevima ulogu favorite opravdala je Eva Mačković s pobjedom na 100m utrkom brzom 12.74, a nedugo zatim nastupala je i na 300m gdje je nekako ciljano istrčala 43.24 za planirano 3. mjesto. Kod kadeta 12.41 vrijeme je Tomislava Žlibara na 100m vrijedno sveukupno 5. mjesta. Bile su to utrke gdje sprinterima vjetar nije bio saveznik s obzirom na izmjerenih -1.9m/s odnosno -2.3 m/s.

Na 300m je odličnim nastupima nastavio Marko Orešković koji je još jednom trčao ispod 38 sekundi, točnije 37.94 koje vrijedi sveukupnog 1. mjesta i pobjede. Šteta da se u to vrijeme paralelno odvijao i dalj te našem članu nije baš bilo jednostavno biti u pravom izdanju, ali i takav je stigao do 5.45.

Vis kadetkinja donio je poprilično velik nesrazmjer između natjecateljica, a u tome se vrlo dobro snašla Ana Kardum kao drugoplasirana visinom 1.57m.

L. Mačković za veliki iskorak na koplju

Jedno od boljih ostvarenja danas svakako pripada Lani Mačković na koplju koja je s bačenih 36.08 u trećoj seriji značajno poboljšala svoj osobni rekord i tako u pravom trenutku ostvarila lijep iskorak. Kadetska kugla (4kg) donijela je novi dobar nastup Jana Šverka koji je ponovno bacao preko 12 metara, tj. 12.23 I tako bio drugoplasirani.

Popriličnu gužvu gledali smo na 600m, posebice u startu utrke, tamo je u malim problemima bila naša Lara Jurčić koja konstitucijski u ovom trenutku nije pogodna za takve situacije. Ipak, uspjela se izvući na kraju iz takvih situacija te ciljem prolazi u vremenu 1:46,51.

Sličan nastup onom kao u kvalifikacijama prije dva tjedna na 800m imao je Sven Bittner koji je s 2:16,16 stigao do 4. mjesta. Zanimljivo je bilo na 1500m kadetkinja gdje su se natjecateljice nekako rasporedile u više duel-skupina koje smo na kraju pratili u završnici. Kod nas je Lorena Bartaković istrčala 5:00,69 I tako ciljem prošla kao drugoplasirana.

Vukančić mirno i sigurno do pobjede

Zato nam je najduža utrka za kadete, 3000m, donijela potpunu suprotnost, svu zanimljivost ‘ubio’ je Ivan Vukančić jednom taktički vrlo dobro odrađenom utrkom za 10:34,98 čime je ostvario pobjedu. Na štafetama smo stigli do 4. mjesta kod kadeta, Đevat Raifi, Marko Orešković, Dino Filipović i Tomislav Žlibar istrčali su 47.63, rezultat vrijedan spomenute pozicije.

Kod kadetkinja su petoplasirane bile Vita Penezić, Anja Tvrtković, Carmen Heinrich i Eva Mačković, njihovo zajedničko vrijeme na kraju je 52.27.

Tako smo ponovno uspjeli održati kontinuitet željenih osvajanja trofeja i pozicioniranja od 1. do 3. mjesta kada je ovo natjecanje u pitanju. Na kraju smo dobili 61 bod kod kadetkinja za 2. mjesto i 44.5 bodova kadeta za 3. mjesto.

Čestitamo našim ekipama na postignutim uspjesima!

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook