Statistika

Deset najčitanijih vijesti na internetskoj stranici u 2012. godini (3)

Završiti ćemo sa statističkim podacima iz 2012. godine vezane uz našu internetsku stranicu koja je napravljena prema izvješću Google Analyticsa. U trećem, posljednjem dijelu donosimo informacije vezane uz najčitanije i najposjećenije članke uz pregled izvora prometa te promet preporuka.

 

Nitko ne može sa stopostotnom sigurnošću tvrditi kako su ovi podaci točni, ali vjerujemo kako je Googleova tehnologija ipak u ovom slučaju najpreciznija.

Za uvećani prikaz kliknite desnim klikom na sliku i odaberite opciju "Otvorite sliku".

Deset najčitanijih vijesti u 2012. godini

Napisali smo sveukupno 286 članaka od čega 154 njih pripada kategoriji vijesti.

Napominjemo kako se u ovoj listi najčitanijih deset članaka nalaze isključivo vijesti. Statistika, multimedija i ostali sadržaji nisu uključeni u ovu listu najčitanijih deset.

1. Goran Subotić (1981. - 2012.)

Naš najtužniji trenutak u 2012. godini je očekivano uvjerljivo najčitaniji, radi se o vijesti koja je čitana više od 3500 puta što je uvjerljivo naša najčitanija vijest ikada. Objavili smo kada i gdje će biti pogreb, a mnoge je zanimalo doći odati počast.

2. Veličanstvena kadetska i mlađekadetska generacija predvođena neponovljivim Penezićem

Mnoge je zanimalo pročitati što je to Bruno Penezić zajedno sa ostatkom sjajne kadetske generacija napravio u Rijeci, lijepo je za vidjeti kako njihovi uspjesi nisu prošli nezapaženo.

3. Dobitnici klupskih nagrada i priznanja za 2012. godinu i 5 godina rada

Proslavili smo petu obljetnicu rada i pritom dodijelili nekoliko nagrada i priznanja. Očito je ljudski puk zanimalo o kome se točno radi, tj. tko su dobitnici.

4. Muriću naslov prvaka Hrvatske u maratonu

Goran Murić je sredinom godine ostvario svoj i naš san, postao maratonskim prvakom Hrvatske. Vijest je popraćena kako i zaslužuje.

5. Rezultati kvalifikacija Kupa Hrvatske za kadete i kadetkinje

Kvalifikacije su uvijek "masovne", broj atletičara i atletičarki koji nastupaju je uvijek velik, a svakako nije nedostajalo i naših članova koji su tražili put prema finalu. Velik broj nastupa često znači i velik broj interesa kao npr. u ovom slučaju.

6. Josipović novi prvak u planinskom trčanju

Juri se na kraju ta zlatna medalja nije pribrojila (treći natjecatelj nije bio prijavljen), ali mi ćemo mu ovu vijest svakako "priznati".

7. Neviđena dominacija : Ponovno najbolji!

Radi se o fantastičnom (dosad neviđenom) uspjehu na Ekipnom prvenstvu Hrvatske u krosu. Natjecanje koje se drugu godinu zaredom na našoj stranici poprilično prati. Osim ovog članka, podsjetiti ćemo vas kako je video s ovog natjecanja također ušao u naših TOP10 najgledanijih videozapisa.

8. Raspis : Miting otvorenja sezone 2012

Naš prvi miting, a ujedno i miting koji je mnogima mogao poslužiti kao "uvod" ili "otvorenje" sezone. Što ćete više?

9. Sretan nam 5. rođendan!

Osim što se članak o našoj petogodišnjici nalazi u deset najčitanijih vijesti, spomenimo kako na Facebooku i ostalim socijalnim mrežama zaista nije nedostajalo čestitki (rekordan broj "lajkova" ili po našem "Sviđa mi se").

10. We Run Zagreb 2012 : Hrelec drugoplasirana, Josipović trećeplasirani

Medijska promocija utrke je bila na visokoj razini, inače se radi o drugom najkasnije objavljenom članku ovih TOP10. Kada bi se hipotetski ova utrka održavala ranije, sigurno bi bila još bolje plasirana u ovom poretku.

Ranije smo pisali kako je ovih deset najčitanijih (ili najgledanijih) pomalo i nepošteno raspoređivati jer nemaju svi jednake uvjete - neki su objavljeni ranije, neki kasnije. No ponovno ćemo reći kako se radi o banalnoj statistici koja je zanimljiva, ali i trivijalna.

Pregled izvora prometa (tražilice)

3aIzvori prometa-pretrazivanje

Uvjerljivo najviše do naše stranice dolazite preko Googlea, još jedan od dokaza sveprisutnosti ove najpopularnije tražilice.

Promet preporuka (s određene lokacije)

3bIzvori prometa-referrals

Možete primijetiti kako se ova statistika ne odnosi isključivo na socijalne mreže, već na sve stranice. Ipak, Facebook je očekivano daleko ispred svih. No to ne umanjuje vrijednost ostalih stranica, zahvalni smo svakome tko na našu stranicu dođe preko neke druge.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook