Domaća natjecanja

Veličanstvena kadetska i mlađekadetska generacija predvođena neponovljivim Penezićem

Bruno Penezić Foto : AK Agram Bruno Penezić

Teško će biti opisati subotu i nedjelju koja je iza nas, ali probati ćemo. Rijeka je bila domaćin dvostrukog natjecanja, pojedinačnog PH za kadete i kadetkinje te mlađe kadete i kadetkinje.

Osim sjajnih rezultata i velikog broja osvojenih medalja, ovo natjecanje pamtit ćemo po novom "Beskrajnom danu u Rijeci". Nevjerovatno, ali istinito, prvi dan je počeo u 16h i završio nešto prije 23h. Matematika kaže otprilike 7 sati dugačko natjecanje, ali onima koji su bili tamo (poput nas), činilo se to još puno, puno duže. U jednom trenutku stvarno smo se zapitali postoji li negdje kraj za prvi dan ovog natjecanja. Po rasporedu je natjecanje trebalo završiti u 21h. Drugi dan je ipak sve prošlo brže, natjecanje je završilo "samo" četrdesetak minuta kasnije od predviđenog. 

Sva sreća pa su nas naši atletičari i atletičarke uveseljavali svojim rezultatima, plasmanima i medaljama kojih je osvojeno zaista puno. U kategoriji mlađih kadeta i kadetkinja najuspješniji smo klub s osvojenih 12 medalja! Ako ćemo biti precizniji - 7 zlata, 3 srebra i 2 bronce. Jednako uspješniji bili smo i u konkurenciji starijih kadeta i kadetkinja gdje smo osvojili čak 22 medalje! Točnije, radi se o 7 zlatnih, 9 srebrnih i 6 brončanih medalja. Zanimljivo je kako su na ovom natjecanju više medalja osvajali Agrameri, obično Agramerke vode glavnu ulogu. Usporedbe radi, prošle godine kadeti i kadetkinje svuekupno su osvojili 12 medalja (6-6-3) dok su mlađi kadeti i kadetkinje osvojili 6 medalja (3-1-2).

U idućim redovima pročitati ćete tko su atletičari i atletičarke koji su doprinijeli (svatko na svoj način) veličanstvenom uspjehu našega kluba. 

Penezić za povijest sa osvojenih pet zlata i jednim srebrom

Bez ikakve zadrške, prvo ime našega kluba, ali i prvo ime natjecanja (!) je Bruno Penezić. Bruno je na nesvakidašnji način nevjerovatnom lakoćom osvojio 5 zlatnih i 1 srebrno odličje! Dobro ste pročitali, 6 medalja od čega je 5 njih zlatnih, a jedna srebrna. Prva je stigla na skoku u vis, tamo je osvojio 2.mjesto s preskočenih 152cm. Bilo je to zaista zanimljivo nadmetanje i uz malo sreće Bruno je mogao i ovdje uzeti zlato.

Prva pobjedu ostvario je sat vremena kasnije u finalnoj utrci na 60m koju je izborio pobjedom u polufinalnoj skupini (7.91). Finale je ponudilo izuzetno puno nervoze i stresa na štetu natjecatelja jer se start morao ponavljati čak 5 puta! Nije bio problem u preranim reakcijama već u startnom pištolju. Bruno je zadržao prisebnost i s istrčanih 7.95 u cilj ušao kao prvi.

Nije bilo puno vremena za slavlje obzirom da je uslijedila štafeta 4x60m gdje je uz veliku pomoć svojih kolega osvojio još jednu zlatnu medalju. Za zlatnu štafetu uz njega su nastupali Mario Zeba, Lovro Vlahović i Matko Mitić. Osim što su ostvarili uvjerljivu pobjedu, bili su blizu državnog rekorda starog 17 godina s istrčanih 31.71. Nedostajalo je samo 5 stotinki.

 

Šou se nastavio i idući dan, na dalju je već u prvom skoku jasno dao do znanja koju medalju planira osvojiti. Skočio je 5.41, a još bolji skok vidjeli smo u zadnjoj seriji kada je semafor pokazao 5.43. Time je i nadmašen dosadašnji državni rekord koji je iznosio 5.30. Četvrtu zlatnu medalju osvojio je na 200m s istrčanih 25.96, bila je to još jedna utrka u njegovom stilu.

Petu i posljednju svoju zlatnu medalju osvojio je u još jednoj briljantnoj štafeti na 4x200m. U prve tri izmjene već provjereno dobra kombinacija Mario Zeba, Lovro Vlahović i Matko Mitić stvorila je ogromnu prednost nad konkurencijom i Bruni je preostala samo borba s vremenom. Dobio je i tu borbu obzirom da je konačni rezultat bio 1:48,63 čime je uvjerljivo srušen dosadašnji hrvatski mlađekadetski rekord (1:50,83). 

Riječi za ovog momka su suvišne, već u dvorani i na višeboju pokazao je svu raskoš svog talenta, ali još teže je nastupati na ovakvom natjecanju gdje te očekuje puno više starteva i puno više utrka. Nikad ne reci nikad, ali teško će se njegovi rezultati i plasmani moći ponoviti u konkurenciji mlađih kadeta. Ostaje nam samo da se naklonimo Bruni na svemu postignuom tijekom ova dva dana i zahvalimo mu na svemu lijepom što nam je priredio jučer i danas.

Uspješan Vlahovićev vikend

Puno lijepoga priredio nam i je Lovro Vlahović, on se također naosvajao puno medalja! Prva, brončanog sjaja, pala je na 60m. Prvo je trebalo plasirati se u finale, Lovro je to napravio sigurnom pobjedom u drugoj skupini (8.08). Već smo u redovima iznad napisali kakvi su uvjeti bili u finalnoj utrci, Lovro se također dobro snašao i s 8.12 osigurao svoju prvu medalju.

 

Uz njih su još nastupali Matko Mitić, Mario Zeba i Maksimilijan Međimorec. Sveukupno 9.mjesto (8.47) pripalo je Matku i time je izborio ulazak u B-finale gdje je ponovno bio na razini pobjedivši s vremenom 8.50. Mario je sveukupno osvojio 17.mjesto (8.72), a Maks 24.mjesto (8.96).

Na 200m Lovro je osvojio još sjajniju medalju. Trčao je u skupini s Brunom Penezićem i u svakom slučaju imao je koga pratiti. U cilj je ušao s 26.18 i osvojio srebrnu medalju! Matko je ostvario još bolji plasman nego na 60m (7.mjesto - 28.33), a Maksimilijan je zauzeo 16.mjesto (29.97).

Na dalju su presudili centimetri, razlika između 2., 3. i 4. bila je upravo u samo jednom centimetru. Lovro je zauzeo 4.mjesto, a njegov rezultat je 5.18. Rasplet se dogodio u posljednjoj, četvrtoj seriji, do tada je Lovro imao 2.mjesto iza Brune. Sigurno mu nije svejedno, ali i ovako je uz osvojene dvije zlatne, jednu srebrnu i brončanu medalju jedan od naših najuspješnijih atletičara. 

Zlatno-srebrni Kožuhar, ponovnu dominaciju na hodanju predvodio Vugrinčić

Uspješan vikend je i iza Zlatka Kožuhara, novog mlađekadetskog prvaka na 600m i novog mlađekadetskog viceprvaka na 400m! U potonjoj disciplini je istrčao 1:01,60, rezulttat je ostvario u najjačoj skupini. Zlatkova ambicioznost nikad nije bila upitna i znali smo kako se neće zadovoljiti postignutim na 400m te kako može medalju osvojiti i na 600m. Na kraju smo takav rasplet utrke i gledali.

Otpočetka je pratio vodeće u skupini i nije ni u jednom trenutku dozvolio udaljavanje. Posljednjih 200m je pojačao i u zadnjih 100m ušao je poravnat sa svojim konkurentom i gledali smo dramatični fotofiniš u kojem je Zlatko uspio i pobjedio s jednom stotinkom prednosti! Nije puno, ali za zlato i novog prvaka više nego dovoljno. Njegov pristup prema ovom sportu može biti za primjer svima, a ovakve utrke dokaz su kako se to itekako isplati.

Kod kadeta na hodanje 3km očekivano je pobjedio Sandro Vugrinčić i tako naslijedio prošlogodišnjeg pobjednika Mateja Anđelića s rezultatom 19:16,50. Sandro je poveo od samog početka utrke i njegovo vodstvo u nijednom trenutku nije bilo ugroženo. Drugoplasirani je bio Jan Vučković, krenuo je nešto rezerviranije, ali to se na kraju pokazalo kao odličnom taktikom. Njegovo vrijeme je 19:30,93. Na 3.mjestu mogli smo imati Stjepana Mikulića, ali suci su ga diskvalificirali neposredno prije ulaska u cilj. Šteta, zaslužio je da njegov debitantski nastup bude okrunjen medaljom. O samoj diskvalifikaciji moglo bi se raspravljati.

 

Ahlin i Kulić na razini ovogodišnjih rezultata

Na 60m istaknuo se Ivan Ahlin, petoplasirani u finalu s istrčanih 7.65. Nešto brži bio je u kvalifikacijama kada je pobjedio sa 7.53, ali u svakom slučaju se radi o dva vrlo dobra nastupa. Uz njega je nastupio Luka Kušina koji bi po vremenu zaslužio ulazak u finale s 7.65 no bio je u najtežoj skupini tako da kao trećeplasirani u njoj nije mogao proći dalje.

U međuvremenu je Ivan nastupao i na 300m gdje je također bio visokoplasiran na 6.mjestu, a istrčano vrijeme bilo je 38.43. Uspješniji je bio Jakob Franjo Kulić, on je u cilj ušao kao četvrtoplasirani u vremenu 38.26. Naravno, ostaje žal što je malo nedostajalo do medalje. No sve se to vratilo na štafetama gdje je činio bitan kotačić ekipe i drago nam je da nije ostao bez medalja.

 

Ivan je trčao i idući dan na 100m, tamo je također s 11.97 izborio ulazak u finale. U međuvremenu je osjetio lagano zatezanje u zadnjoj loži i odlučeno je da propusti finale kako bi se bolje pripremio za štafetu 4x300m. Logičan potez koji se kasnije pokazao i kao najbolje rješenje. Ivan je kroz ovo natjecanje pokazao da posjeduje brzinu i snagu, na njemu je sad da kroz što više treninga pokuša dostići još višu razinu. Na 100m nastupao je još i Jakob, trčao je na razini dosadašnjih rezultata i s 12.07 bio sveukupno šestoplasirani po vremenu. Slično kao i kod Luke Kušine na 60m, u kvalifikacijama se gleda plasman, a ne vrijeme i Jakob nije dobio šansu za još jednu utrku. 

Jednačak najuspješniji naš kadet, II. dio

Bruno Jednačak na natjecanju je tokom ovog vikenda bio samo u ulozi gledatelja obzirom da nema više pravo nastupa, ali jedan dio natjecanja ponovno je obilježio Jednačak, samo što je njegovo ime Karlo. Svoju prvu pojedinačnu medalju osvojio je na 100m prepone gdje se sa 15.52 plasirao u finale da bi tamo nastupio još bolje i osvojio brončanu medalju (15.09)!

Nije to bilo sve, najbolje je sačuvao za drugi dan kad smo vidjeli pravu "eksploziju" na 300m sa preponama. Od samog starta vidjelo se da se Karlo neće zadovoljiti samo medaljom već je bez ikakvih kalkulacija krenuo po zlatnu medalju! Upravo tako je i utrka završila, ponosno je dignuo ruke u cilju i zasluženo pobjedio! Rezultat je bio 42.61 što je za više od 3 sekunde bolje od prošlogodišnjeg nastupa.

Prošle godine najuspješniji kadet bio je Bruno (6 medalja, 4 zlatne i 2 srebrne), a ove godine nasljedio ga je Karlo (4 medalje, 3 zlatne i 1 brončana). Sve ostaje u obitelji, reklo bi se u nekim krugovima.

Sindičić prvak Hrvatske na visu, Kušina trećeplasirani na dalju 

Prijelazi iz mlađekadetske konkurencije u kadetsku konkurenciju znaju biti "bolni" i ne reagira svatko dobro. Sva sreća pa se to nije osjetilo na Ivanu Sindičiću koji je nakon prošlogodišnjeg mlađekadetskog 3.mjesta na visu ove godine napravio dva koraka naprijed i osvojio zlatnu medalju u istoj disicplini! Istovremeno je to i potvrda dvoranskog kadetskog naslova, samo što je sada bio još bolji. Pobjedio je sa preskočenih 171cm! Malo je nedostajalo Luki Kušini za medalju obzirom da je skočio 160cm i osvojio 4.mjesto. Nastup za naš klub ubilježio je i Ante Zuanović sa preskočenih 155cm i 8.mjestom.

 

Skok u dalj je donio nešto drugačiji poredak naših skakača u kojem je bronca i 3.mjesto pripalo Luki s novim osobnim rekordom (6.07)! Ivan je bio petoplasirani s izjednačenim osobnim rekordom (5.85) i trend ostvarivanja najboljih rezultata zaključio je Ante sa svojim skokom od 5.15. Natjecanje je završio na 12.mjestu.

 

Na 1000m imali smo trojicu predstavnika - Julijana Kralja, Filipa Svalinu i Vedrana Muhara. Julijan je bio naš najbrži trkač, sveukupno mu je pripalo 8.mjesto, a trčao je 2:53,83. Odmah iza njega svoje mjesto zauzeo je Filip s istrčanih 2:54,38. Vremenske razlike nisu velike pa tako Vedran zauzima 12.mjesto, a trčao je 2:55,88.

Idući dan ponovno su nastupali Julijan i Vedran, a "priključili" su im se Stjepan Mikulić i Jan Vučković. Ponovno je najbolji plasman ostvario Julijan (7.mjesto - 10:02,92), Vedran je bio 11. (10:21,81) dok su Jan i Stjepan zauzeli 16. i 17.mjesto. Jan je u cilj ušao s 10:52,65, a Stjepanovo vrijeme je 11:24, 10. 

Islami oduševio na disku, Petković srebrni, Bulaja brončani

Strašno zanimljiva nadmetanja pratili smo na bacanjima. Krenimo nekim redoslijedom, tijekom prvog dana brončanu medalju osvojio je Luka Bulaja na kugli sa 13.92! Luka je također odlično reagirao na prelasku iz mlađekadetske u kadetsku kategoriju, i dalje osvaja medalje! Odmah iza njega, samo 3cm slabiji rezultat bacio je Arijan Islami, a također se iza njega smjestio jedan naš predstavnik. Rezultat Ermina Hasanovića je 13.06 i time je zaslužio 5.mjesto.

Za još jednu medalju nešto kasnije pobrinuo se Karlo Petković, novi kadetski viceprvak Hrvatske u bacanju koplja! Popravio je svoj osobni za više od 5 metara i on sada iznosi 44.19. Takav napredak i zaslužuje medalju!

Nedjelja je ponudila još dramatičnije bacačke okršaje, jedan od njih gledali smo na disku gdje je Arijan napravio pravu mini-senzaciju pobjedivši sa 54.18! Arijan je u prvoj seriji bacio siguran hitac (otprilike 47 metara) i nakon toga je nastavio bacati sve bolje i bolje iz serije u seriju. Kulminacija je uslijedila u pravom trenutku, u posljednjoj petoj seriji bacio je već spomenuti hitac, prešao u vodstvo te bacio u delirij svog trenera i svoje mnogobrojne navijače koji su mu cijelo vrijeme davali podršku.

Ovim rezultatom je popravio svoj osobni za čak 9 metara! Osim rijetko viđenog oduševljenja, kod nekih je izazvao i salve bijesa, prepustiti ćemo vam da sami zaključite o kome se radi. Nije teško.

Koliko god smo sretni radi Arijana, toliko nam je žao radi Luke koji je propustio uzeti svoju drugu brončanu medalju. Osvojio je 4.mjesto, a rezultat je od trećeplasiranog slabiji samo jedan centimetar! No Luka će za razliku od Arijana moći nastupiti i sljedeće godine u kadetskoj konkurenciji, nadamo se ponavljanju ovogodišnjeg scenarija. Preduvjeti za to svakako postoje. Značajan napredak vidimo i kod Ermina, popravio je svoj osobni za više od 8 metara, on sada iznosi 39.13. Taj rezultat danas mu je donio 6.mjesto. 

Luka i Ermin kasnije su nastupali i na kladivu (4kg). Luka je zauzeo 5.mjesto, s bačenih 34.35 dok je Erminu s 27.65 pripalo 8.mjesto.

Kušina, Kulić, Jednačak i Ahlin nepobjedivi na štafetama

Na 4x100m vidjeli smo koliko dobre sprintere imamo, Luka Kušina, Jakob Franjo Kulić, Karlo Jednačak i Ivan Ahlin pomeli su konkurenciju i uvjerljivo pobjedili! Uz to je lijepo znati kako je obranjen prošlogodišnji naslov, ali i uz još brže vrijeme. Prošle godine su naši zlatni kadeti trčali 47.12, a ovogodišnja generacija je pobjedila s 46.48. Uživali smo u njihovoj brzini, ali i preciznosti pri izmjeni štafeta. Utrka za ocjenu odličan!

 

Kada bi smo napravili "copy-paste" ovog reda iznad za utrku štafeta 4x300m, ne bi smo pogrješili. Naime, sastav je bio identičan (i izmjene), jedino što je ostvarena prednost bila još veća, a pobjeda još slađa. Već u prvoj izmjeni Luka je stvorio par metara prednosti koja se iz izmjene u izmjenu povećavala i više nego zasluženo još jedno zlato otišlo je našoj kadetskoj štafeti. Njihovo istrčano vrijeme glasi 2:36,08.

Ocvirk prvo ime kod mlađih kadetkinja 

Imamo nešto manje uspješniju, ali ne i manje zanimljiviju generaciju kadetkinja i mlađih kadetkinja. Djevojke su također pružile dobre nastupe, a i većina njih pravo nastupa ima i iduće godine. Dakle, mogu biti samo još bolje.

Na 60m kod mlađih kadetkinja naš najbrži pojedinac bila je Dora Majerović, s istrčanih 8.68 sveukupno je bila 12. i izborila ulazak u B finale s 8.68. Nije ni mlađim kadetkinjama bilo nešto lakše na startu, utrka također nije počela iz prvog pokušaja. U finišu je Dori pripalo 5.mjesto, a vrijeme je neznatno slabije (8.93). Blizu B-finala bila je Karla Puljko, s vremenom 8.72 sveukupno je bila 14., a nastupala je još i Ariana Baronica koja je natjecanje završila na diobi 29.mjesta (9.34). 

Cure su nastupale i idući dan na nešto dužoj disciplini, bilo je to 200m. Karla je bila naš najbrži pojedinac (29.07 - 10.mjesto), Ariana je zauzela 16.mjesto (29.64) dok je Dori pripalo 19.mjesto s 29.71. 

Pia Ocvirk također je jedna od onih koji mogu ovaj vikend pamtiti samo po dobrom. Prvo je na 400m osvojila brončano odličje (1:01,36) da bi idući dan još više oduševila na utrci dugačkoj 600m! Samim time mislimo i na naslov mlađekadetske prvakinje Hrvatske koji joj od danas pripada sasvim zasluženo.

Precizno je slijedila sve upute koje je dobila od trenerice prije utrke i mi ni u jednom trenutku nismo vidjeli nekoga tko bi ju mogao ugroziti. Cijelu sezonu gledamo njezine odlične nastupe, nagrada za konstantne nastupe morala je doći. Želimo joj da tako i nastavi.

 

Uz Piju su na 600m nastupale Mia Stojak i Aleksandra Stefy Bižić. Mia je sveukupno bila sedmoplasirana, u cilj je ušla s 1:49,20. Aleksandra je natjecanje završila kao desetoplasirana, rezultat je 1:54,90. 

Dvostruko 5.mjesto kod štafeta

Na dalju su nastupale Tea Seletković, Matea Budiščak i Ema Glas. Tea je u subotu najdalje skočila do 4.38 čime joj je pripalo 16.mjesto. Tri centimetra slabije i dvije pozicije niže nalazi se Matea dok je Ema sa 3.88 osvojila 26.mjesto. 

Tea i Ema nastupale su na visu koji je bio na nedjeljnom rasporedu. Ovaj puta uspješnija je bile Ema, preskočila je 140cm, bio je to rezultat vrijedan 5.mjesta. Tea je zauzela 7.mjesto, najbolji skok vidjeli smo na 135cm.

Stvarno nam je žao da mlađe kadetkinje nisu uspjele osvojiti medalju na štafetama 4x60m i 4x200m. Borbenosti nije nedostajalo, sigurni smo kako će se na nekom drugom natjecanju sportska sreća okrenuti malo i u njihovu korist. U štafetama su nastupale Arijana Baronica, Dora Majerović, Tea Seletković i Karla Puljko. Dva puta su osvojile 5.mjesto, na 4x60m su trčale 33.83 dok je na 4x200 njihov rezultat 1:59,53.

Ponovno Golobić

Paralelno s hodačkom utrkom kadeta nasutpale su i kadetkinje gdje je naša glavna uzdanica opravdano bila Antonela Golobić, državna rekorderka u ovoj disciplini. Tako brzu utrku ipak nismo gledali, a i stvarno nije bilo potrebe za "jurnjavom". Antonela je hodala manirom prave rutinerke i pobjedila! Tom pobjedom je obranila prošlogodišnji naslov što je za svaku pohvalu, a i vrlo rijetko viđeno na natjecanjima za mlađe kategorije.

Odmah iza nje titula viceprvakinje Hrvatske pripada Klari Vanđelić koja je svoju utrku završila s rezultatom 19:48,07. Još jedan dobar Klarin nastup.

Na 60m imali smo dvije atletičarke u B finalu. Karla Anić bila je sveukupno osmoplasirana (8.37), a vrlo blizu je i Iva Šakić kao devetoplasirana (8.41). U finalu je Iva svoj rezultat popravila za stotinku dok je Karla istrčala utrku 11 stotinki sporije. Ivi je pripalo 4., a Karli 5.mjesto. Priliku za prolazak u finale tražila je i Tea Jedvaj, ona je bila četvrtoplasirana u svojoj skupini (8.59) čime je sveukupno zauzela 16.mjesto. 

Iva i Karla idućeg dana su nastupale na 100m i pokušale proći dalje. Nažalost nisu uspjele, najbolja je bila Karla na 13.mjestu (13.55) dok je Iva sa 9 stotinki slabijim rezultatom zauzela poziciju ispod. 

Filipović viceprvakinja, Sobočanec brončana na 300m

Zato su medalje padale na jednoj drugoj sprinterskoj disciplini, a to je 300m. Za njih su se pobrinule Dora Filipović i Iva Marija Sobočanec! Nastupale su u posljednjoj i najjačoj skupini te osvojile srebrno i brončano odličje! Finiš između njih ponudio je pravu dramu i za samo 4 stotinke uspješnija je bila Dora Filipović (42.42), Iva je istrčala 42.46. Dora ima pravo nastupa i iduće godine dok se Iva na lijep način polako oprašta od konkurencije kadetkinja. Uz njih dvije nastupala je i Ana Marija Kisegi. Pobjedila je u svojoj skupini i sveukupno je bila 12. s istrčanih 45.56.

Nešto poslije 22h u subotu je konačno krenula i utrka na 1500m gdje smo čekali nastup Marte Lulić. U cilj je ušla s 5:22,86 i zahvaljujući tom rezultatu pripalo joj je 10.mjesto.

Hartl pripala medalja srebrnog sjaja, Juriša brončana na motki 

Nedjelja je ponudila 600m i za kadetkinje. Svoju medalju osvojila je Marija Hartl, istrčala je utrku na razini dosadašnjih najboljih rezultata (1:39,96) i zasluženo joj je kasnije srebro zasjalo oko vrata. Pametno je "rasporedila" svoju snagu, u zadnjih 100m ušla kao trećeplasirana, a u konačnici je vrlo dobrim finiširanjem napredovala za još jedno mjesto u poretku. Marija se ove sezone u par navrata mučila s ozljedama i vjerujemo kako će ova medalja biti samo poticaj za još bolje rezultate.

Na korak do postolja ostala je Ana Glavaš i može žaliti što nije bila u drugoj jačoj skupini. Ovako je bila prisiljena na jednu svojevrsnu solo utrku u prvoj skupini gdje je vodila od prvog do zadnjeg metra. Njezino vrijeme je 1:42,36. 

Velik broj natjecateljica bio je prijavljen na dalju i na tehničkom sastanku odlučeno je kako će natjecateljice imati šansu skakati samo 4 puta, u 2+2 sistemu. Nažalost, manji broj pokušaja nije odgovarao Lari Juriši, najbolji njezin subotnji rezultat je 4.65 čime je osvojila 12.mjesto.

Za nova dodatna dva skoka potrebno je bilo ući među prvih 8. Blizu nje bila je Lara Jednačak, njezin najbolji skok bio je 4.53 (15.mjesto) dok je Rafaeli Ivanović pripalo 20.mjesto (4.32). Samo osam centimetara slabija bila je Natalia Štrkalj (24.mjesto - 4.24).

Zato je Lara Juriša medalju osvojila na motki. Ponovno smo vidjeli skok na razini osobnog rekorda, s 2.80 osvojila je medalju brončanog sjaja! U nedjelju smo je još vidjeli na skoku u vis gdje je bila nešto bolja nego prošli tjedan u Čakovcu, preskočila je 150cm. No dalje od toga nije išlo i na toj visini završila je natjecanje.

Tri srebra i bronca na bacanjima

Na disku (1kg) žalimo za drugim najboljim hicem Ane Marije Bonić. Naime, Ana Marija je imala jednaku duljinu kao i trećeplasirana, a tada se gleda tko ima duži drugi najbolji hitac. Njezin je bio slabiji i tako je ostala na korak do medalje. Njezin rezultat bio je 28.40 što je ujedno i njezin novi osobni rekord. Antonela Popko je najdalje bacila 19.64 i tako završila natjecanje na 7.mjestu.

Nešto ranije te subote Antonela je nastupala i na kladivu gdje je ostvarila bolji plasman, 5.mjesto s bačenih 32.70. Još uspješnija bila je Ana Šarić, njoj je pripalo 2.mjesto i srebrna medalja zahvaljujući hicu od 36.17.

Što znači razlika u jednom centimetru danas su sigurno još bolje shvatile Ana i Antonela. Upravo je tolika razlika između njihovog rezultata na bacanju kugle (3kg). Ana je najdalje bacila 12.26 i osvojila 2.mjesto, a Antonela je bacila 12.25 čime joj je pripalo 3.mjesto. Bile su i vrlo blizu prvog mjesta, trebalo je baciti 12.29. Još jedno četvrto mjesto osvojila je Ana Marija, ali treba istaknuti napredak u rezultatu. Dosadašnjih 10.63 "zamijenit" će 11.36, današnji postignut rezultat.

Napredak je pokazala Laura Štefanac s 11.08 (7.mjesto), bila je to odlična uvertira za koplje koje je uslijedilo kasnije. Laura je najdalje bacila 34.21 i tako postala novom kadetskom viceprvakinjom Hrvatske! Još jedan u nizu njezinih dobrih rezultata, nadamo se da je zadovoljna srebrnom medaljom kao nagradom. 

Zanimljivo na štafetama

Petoplasirana bila je štafeta na 4x100m, trčale su Lara Juriša, Iva Šakić, Karla Anić i Iva Marija Sobočanec. Dojam s tribine je kako je presudila 2.izmjena koja nije baš i najsjajnije bila odrađena, u suprotnom bi možda osvojili medalju i ovdje. No istrčano vrijeme nije loše, ono iznosi 52.20 i donijelo je djevojkama 5.mjesto.

Na 4x300m boje kluba branile su Ana Maria Kisegi, Iva Šakić, Iva Marija Sobočanec i Dora Filipović. U svojoj skupini bile su drugoplasirane (2:57,98), a isti plasman pripao im je i u ukupnom poretku što je značilo novu srebrnu medalju! Nijanse su ih dijelile do najviše stepenice, ali jednako tako i do najniže. 

Izrazito smo ponosni na ova postignuća i na sve naše atletičare i atletičarke koji su doprinijeli uspjehu. Posebne zahvale svakako zaslužuju i treneri, postignuća njihovih pulena nisu plod slučajnosti već planiranog rada. Čestitamo svima na postignutim ostvarenjima! Iza nas je jedan poprilično dugačak vikend, ali mi ćemo ga ipak pamtiti samo po lijepim stvarima kojih je na ovom natjecanju bilo zaista puno. Bravo!

  • Natjecanje: Pojedinačno prvenstvo Hrvatske za kadete i kadetkinje te mlađe kadete i kadetkinje
  • Mjesto: Rijeka
  • Datum: 7.7 i 8.7.2012
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook