Domaća natjecanja

Neviđena dominacija : Ponovno najbolji!

Sveukupni pobjednici! Sveukupni pobjednici!

Naslov članka nije hiperbola, bila je ovo zaista nezaboravna nedjelja koja će se još dugo pamtiti. Na Ekipnom PH u krosu u sve tri kategorije uvjerljivo smo pobjedili, Agramerke su osvojile 40 bodova, Agrameri jednako toliko i time dolazimo do ogromnih i rekordnih 80 bodova!

 

U sveukupno 12 održanih utrka, pobjedili smo u pet njih, četiri puta bili smo drugoplasirani, dva puta trećeplasirani i samo jednom četvrtoplasirani. Poprilično nevjerovatno zvuči podatak da je naš klub sakupio dvostruko više bodova od sveukupno drugoplasiranog kluba! Naravno, prednost naspram drugih klubova još je veća.

 

Nedodirljivi Josipović i mlađi juniori, trofeji za 2.mjesto pripali mlađim juniorkama i starijim juniorima

Natjecanje je počelo u 11h, a čast otvaranja tradicionalno je pripala mlađim juniorima koji trče stazu duljine 4km. Iznenađenja nije bilo, Jure Josipović istrčao je još jednu sjajnu (solo) utrku i uvjerljivo pobjedio (12:20,09). Užitak je gledati lakoću kojom trči, na najbolji mogući način opravdao je ulogu favorita. Za prvu pobjedu u ovoj konkurenciji pobrinuli su se Ivan Bilonić i Anton Strmečki-Stakor sa svojim visokim plasmanima! Ivan je u cilj ušao kao trećeplasirani (12:47,06) dok je Anton osigurao 6.mjesto s istrčanih 13:17,56. Ne zaboravljamo također dobre plasmane i rezultate Davida Lavrenčaka (13:42,80 – 11.mjesto) i Matea Kovačića (13:54,84 – 12.mjesto). Nažalost, Juriji Kos nije završio utrku.

"Catch me if you can" - Jure Josipović

Dvadesetak minuta kasnije uslijedila je nova utrka duplo kraće duljine od prethodne, a nastupale su mlađe juniorke. Od naših atletičarki prva je u cilj ušla Anamarija Petreš s 6:58,64, sveukupno joj je pripalo 4.mjesto! Nakon nje u cilj su ušle Ana Fortuna na 8.mjestu (7:10,27), a odmah iza nje slijedi Katarina Ivšac, ona je trčala 7:16,14. Četvrti član ove ekipe bila je Sara Luzar-Smajić, a njezin plasman danas je bio 14.mjesto (7:35,73). Time su djevojke u konkurenciji mlađih juniorki sveukupno osvojile 2.mjesto!

Agresivno od samog starta

Zatim je uslijedila druga najduža utrka u ovom rasporedu disciplina, a to je 8km koje trče stariji juniori. Momci su sveukupno bili drugoplasirani, a zasluge za taj uspjeh idu Ivanu Jakovcu, Juraju Kralju i Antoniju Crnkoviću! Ivan je bio trećeplasirani (29:19,38), Juraj četvrtoplasirani (29:45,80), a Antonio je u cilj ušao s 32:31,82, to je bilo vrijeme vrijedno 7.mjesta. Stariji juniori imali su „čast“ trčanja najduže staze koja je na prvi pogled lagana, ali to je samo privid, stoga čestitamo dečkima na uspješno odrađenoj utrci.

Ni stariji juniori se nisu štedjeli

Starijim juniorkama pripalo 3.mjesto, Kožuhar predvodio mlađe kadete prema postolju

Starije juniorke trčale su stazu duljine 4km. Ovdje su boje našeg kluba branile Nikolina Hrelec, Dorotea Lukačević, Dora Pakšec i Dora Hornik. Tim redoslijedom su i ulazile u cilj. Nikolina je osvojila 2.mjesto, trčala je 14:05,48! Nakon nje kao sedmoplasirana slijedi Dorotea, njezino vrijeme danas je iznosilo 15:37,03. Blizu je bila i Dora Pakšec na 10.mjestu (16:03,37), neposredno nakon nje ušla je i druga Dora osvojivši 11.mjesto s istrčanih 16:54,33. U konačnici je našim starijim juniorkama pripalo 3.mjesto!

Prije samog starta utrke na 4km

Nakon njiha uslijedila je utrka mlađih kadeta, a trčao se 1km. Ponovno je osvojeno još jedno treće mjesto u sveukupnom poretku! Velike zasluge pripadaju Zlatku Kožuharu, trčao je 3:02,68 i u konačnici pobjedio! Svoj doprinos dao je i Lovro Vlahović, on je u cilj ušao kao 12. s istrčanih 3:19,66. Zatim slijedi Ivan Gašpar na 22.mjestu, njegovo vrijeme je 3:28,25. Na 28.mjestu je Bruno Rožman (3:36,27) dok je Luka Livaković u cilj ušao s 3:38,56 i zauzeo 30.mjesto. Vrijedi spomenuti i debi mlađeg brata Jure Josipovića (2001. rođen), njegovo ime je Josip i danas je trčao 4:00,11 čime je utrku završio na 47.mjestu.

Naši mlađi kadeti neposredno prije pucnja

Drugoplasirane mlađe kadetkinje, kadeti otišli još jednu stepenicu više

Nije bilo vremena za predah, odmah je počela utrka mlađih kadetkinja na 800m. Pia Ocvirk bila je naš najbolji pojedinac, trčala je 2:21,51 i osvojila 2.mjesto! No nije dovoljan samo jedan dobar rezultat, treba ih više, a zato je tu bila i Josipa Livaković! Njoj je u završnici pripao također visok plasman, a to je 4.mjesto (2:26,24). Treći naš najbrži član u ovoj utrci bila je Dora Majerović, njezin plasman je 11.mjesto, a zaslužila ga je s istrčanih 2:36,17. Jedna od posljednjih kojoj je izmjereno vrijeme bila je Mia Stojak s istrčanih 2:39,30 (17.mjesto), nakon 19.mjesta došlo je do problema s elektronskim mjerenjem vremena radi ometanja iz publike. No ako ništa, barem znamo plasman Til Ocvirk (mlađa Pijina sestra, tek 2002. rođena), a to je 49.mjesto. Bila je ovo najbrojnija utrka danas, nastupilo je čak 51 natjecateljica i ovakva brojnost ukazuje na još veću vrijednost plasmana naših mlađih kadetkinja kojim su osvojile sveukupno 2.mjesto!

Nikad nije lako poslije utrke

Nakon nekolicine drugih i trećih mjesta, bilo je vrijeme za novu pobjedu, a ona je stigla u konkurenciji kadeta na 1500m! Istaknuo se Vedran Muhar sa svojim osvojenim 4.mjestom (5:02,47), a blizu je bio i Julijan Kralj (5:10,70 – 7.mjesto). Filip Svalina bio je naš treći najbrži pojedinac ovdje, trčao je 5:21,92 i zauzeo 12.mjesto. Jakob Franjo Kulić možda je malo prebrzo krenuo na početku utrke, ali u finišu je stigao brzo nakon Filipa i sveukupno utrku završio na 14.mjestu. Vrijeme je 5:31,53.

Nakon prvog zavoja, poredak je bio ovakav...

Kadetkinje poput mlađih kadetkinja, Vilić i Kirinić 1. i 2.mjestom vodile ekipu seniorki na 4km do pobjede

Kadetkinje su trčale nešto kraću utrku, duljina staze bila je 1000m. Marija Hartl vodila je veliku bitku za vodeće pozicije, a ishod je ulazak u cilj s 3:06,50 i odlično 2.mjesto! U borbu za sam vrh uplela se i Ana Glavaš, ona je istrčala 3:13,99, rezultat vrijedan 6.mjesta. Iva Marija Sobočanec bila je 12. (3:21,89), a vrlo blizu je i Marta Lulić na 14. poziciji s vremenom 3:24.63. Visoki plasmani donijeli su još jedno postolje u nizu, naše kadetkinje na kraju su ponosno podigle pehar za 2.mjesto!

Kadetkinje u borbi za "svoje mjesto pod suncem"

Što dobijete kada sastavite žensku seniorsku ekipu (4km) koju čine Sara Vilić, Romana Tea Kirinić, Kristina Vilk i Natalija Sirovica? Odgovor je više nego jednostavan – 1.mjesto! Sara je po tko zna koji put ponovno oduševila svojim beskompromisnim stilom trčanja i uvjerljivo pobjedila s 14:03,45! Romana je vrlo pametno trčala današnju trku i nagrada za to je 2.mjesto tik do Sare. Za potvrdu trijumfa pobrinula se Kristina, naša Miss sporta (2011.) bila je desetoplasirana, a za taj plasman trebalo je istrčati 16:36,35. Nešto kasnije u cilj je ušla i Natalija, njezino današnje vrijeme bilo je 17:14,87 i time je osvojila 16.mjesto.

Sara Vilić ništa nije prepustila slučaju

Prva trojica seniora na 4km u TOP10 = sveukupno 1.mjesto

Na svoje kolegice ugledali su se i seniori koji su također trčali 4km. Odličnu utrku pružio je Goran Grdenić, iz kruga u krug njegova prednost je rasla iz metra u metar, a u trenutku kada se stvorila malo osjetnija prednost, pobjeda je bila njegova! Vrijeme pobjednika – 12:03,28. Jednako kvalitetnu utrku pružio je Bruno Erent, njegov plasman bilo je 3.mjesto (12:23,58). Za pobjedu u ovoj konkurenciji bilo je od iznimne važnosti imati još jednog trkača u prvih 10. Matija Krivec napravio je upravo to, pametno je rasporedio snagu i ušao u cilj kao sedmoplasirani s vremenom 23:35,64. Imali smo još jednog predstavnika, Juricu Fapalija. Debi je prošao više nego dobro, zauzeo je 21.mjesto, a istrčao je 13:21,69. Nastupilo je preko 40 natjecatelja.

Grdenić svoje vodstvo više nije ispuštao

Seniorke na 8km pobjednički, seniorima (12km) pripalo 4.mjesto

Sam kraj natjecanja uvijek pripada disciplinama gdje se najduže trči. Ponovno su krenule seniorke, ali ovdje se trčalo 8km. Naša ekipa bila je sastavljena od Mateje Matošević, Ljiljane Ćulibrk i Danijele Vrhovski. Matejina klasa nikad nije bila upitna, pokazalo se to još jednom i u ovoj disciplini, "kontrolirala" je utrku od prvog do zadnjeg metra. Vrijeme pobjednice – 28:27,68! Sjajnu utrku istrčala je Ljiljana Ćulibrk, čovjek za sve u našem klubu i pokazala je kako nisu bezrazložno iza nje svi oni silni međunarodni i domaći naslovi. Osvojila je 5.mjesto, a trčala je 32:31,61! Danijela Vrhovski u cilj je ušla kao devetoplasirana (37:40,87) i još jedno slavlje zbog osvojenog 1.mjesta moglo je početi!

Zadovoljstvo obavljenim poslom : Vrhovski, Matošević, Ćulibrk

Čast zatvaranja natjecanja već tradicionalno pripala je seniorima, a njih je čekala najduža staza od čak 12km. Sama utrka bila je prepuna izuzetno jakih i poznatih imena te smo vrlo ponosni na konačni rezultat, a to je 4.mjesto! Naš najbolji pojedinac očekivano je bio Goran Murić, on je sa svojih 43:38,02 i sjajnim finišem osigurao 7.mjesto. Bila je to klasična Goranova utrka bez ikakve poštede i kalkulacije. Napredak je potvrdio i Zoran Poznanović, on je u cilj ušao kao 17., a njegovo vrijeme glasi 47:48,57. Nakon njega odmah se pozicionirao Mladen Meštrović, također još bolji nego prošle godine s vremenom 48:11,25.

Koncentracija prije posljednje utrke

Nitko do sada nije uspio sakupiti 80 bodova

Prošle godine smo uvjerljivo pobjedili s osvojenih 74 bodova, ali time smo i sami sebi postavili visoke kriterije. No ponovno smo ih nadmašili, 80 bodova je broj koji dosada nijedan klub nije uspio ostvariti na dosadašnjim ekipnim kros natjecanjima, dakle novi rekord je postavljen! O samoj vrijednosti ovog natjecanja suvišno je govoriti, već prije smo spominjali kako je ovo jedino ekipno natjecanje gdje se trče apsolutno sve kategorije.

Tko će preuzeti pehar?

Organizatorima treba uputiti pohvale, utrka je bila vrlo dobro organizirana i lijepo je danas bilo u Vinkovcima. Rezultati su stigli vrlo brzo,  pogledjte ih OVDJE i uvjerite se u istinitost podataka.


Zahvaljujemo se našim atletičarima i atletičarkama koji su nam sa svojim utrkama priredili nezaboravnu nedjelju. Ne zaboravljamo ni sjajne nastupe naših nekolicine prijatelja triatlonaca. Najbitnije je bilo istrčati hrabro, borbeno i beskompromisno jer jedino tako možete postizati povijesne uspjehe kao što je ovaj. Bitan segment cijele ove priče je i podrška koje danas ponovno nije nedostajalo. Barem jednake pohvale zaslužuju i treneri, odlično su pripremili svoje atletičare za ovo natjecanje i donijeli pametne odluke oko izbora članova ekipe. Čestitamo vam na svemu napravljenom za današnji postignuti uspjeh! Izuzetno smo ponosni na sve vas. Bravo!

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook