Povratak u prošlost

Povratak u 2012. i Rijeku (II. dio): Neponovljivi mlađi kadet Bruno Penezić (VIDEO)

2012. bila je godina Brune Penezića Foto: AK Agram 2012. bila je godina Brune Penezića

Ili da ne bi ispalo da pretjerujemo, možemo napisati teško ponovljivi mlađi kadet Bruno Penezić.

Pojedinačno prvenstvo Hrvatske za mlađe kadete i kadetkinje (do 14 godina dozvoljena godišta) održalo se 2012. godine, natjecanje na kojem se naš Bruno definitivno potvrdio i najavio velike stvari u budućnosti. Uz tri pojedinačna zlata (dalj, 60 i 200m) osvojio je dva štafetna zlata (4x60 i 4x200m), a sa srebrom s visa broji sveukupno 6 medalja!

Ujedno je time kao najuspješniji pojedinac ušao u povijest ovog natjecanja!

Već na startu 2012. godine 'bljesnuo je u dvorani' na istoimenom prvenstvu gdje je bio najbolji u disciplinama 60m i dalj, a prije ovog prvenstva je uspješno nastupao na Prvenstvu Hrvatske u višebojima gdje se također 'okitio' naslovom najboljeg u konkurenciji mlađih kadeta na petoboju.

Ako je bilo ikakve sumnje da je to slučajnost, da neće sve to dugo trajati - Rijeka je riješila sve dvojbe i dobili smo novu mladu atletsku zvijezdu, a isječke njegove dominacije možete pogledati upravo u ovoj novonapravljenoj snimci od materijala iz naše arhive.

Vrijedi pritom se prisjetiti i pohvaliti ostatak te veličanstvene kadetske generacije koju je on prema broju osvojenih medalja predvodio.

Dvije godine kasnije, Bruno više nije mlađi kadet već stariji kadet, ali nije samo 2012. godina bila dobra za njega. U 2013. je pokazao da je njegov prijelaz iz mlađekadetske u starijekadetsku konkurenciju bio bezbolan te kako medalje bez problema može osvajati medalje i u ovoj konkurenciji. U 2014. je još uvijek stariji kadet s novim zlatnim medaljama, a već je osvojio svoj prvi mlađejuniorski naslov na 200m, novi dokaz i potvrda njegove kvalitete.

Sada (u trenutku pisanja članka), iduće natjecanje je Zagreb i prvenstvo Hrvatske za kadete i kadetkinje. Možda je to prilika za još jednu novu lijepu priču...

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook