Domaća natjecanja

Penezić dvostruki mlađekadetski prvak!

Bruno Penezić na vrhu Bruno Penezić na vrhu

U organizaciji našeg kluba održalo se Pojedinačno prvenstvo Hrvatske za mlađe kadete i kadetkinje u Dvorani pri boćarskom domu "Zrinjevac". Od naših mladih kadeta i kadetkinja najviše se istaknuo Bruno Penezić s dva osvojena zlata, na dalju i 60m!

Peneziću zlato na dalju i 60m, vrlo blizu medalje i Vlahović

Bruno je nastupao paralelno u ove dvije discipline, ali to ga očito nije smetalo obzirom na sjajan uspjeh koji je danas ostvario. Prvo se na 60m trebalo kvalificirati u finale, napravio je to sa stilom ostavivši metar-dva iza sebe svoje konkurente u 3. kvalifikacijskoj skupini s istrčanih 8.14. Nakon toga se posvetio skakanju u dalj, jedini je skočio preko 5 metara, njegov današnji najbolji skok je 5.34! Usporedbe radi, drugoplasirani je skočio čak 51cm manje. U iznimno napetom finalu na 60m u posljednjim metrima se za par stotinki odvojio od svojih konkurenata i zasluženo pobjedio! Bio je još brži nego u kvalifikacijama, trčao je 8.08!

Zaista malo sreće nedostajalo je danas Lovri Vlahoviću koji je također nastupao u ove dvije discipline. Dvaputa je osvajao 4.mjesto, a do medalje je vrlo malo nedostajalo. No svakako moramo spomenuti kako je Lovro tek počeo trenirati i ne sumnjamo kako će uskoro jedna medalja zasjati i oko njegovog vrata. Za finale na 60m istrčao je 8.55 u kvalifikacijama, a u finalu je bio još brži s 8.44! Ponudio je i pregršt dobrih skokova na skoku u dalj gdje je danas njegov najbolji rezultat 4.79.

Nisu Bruno i Lovro jedini nastupali od naših mlađih kadeta. Osim njih, na 60m sveukupno 9. bio je Filip Zbiljski (8.87), zatim slijede Martin Matković (9.00) na 15.mjestu i odmah iza njega Maksimilijan Međimorec (9.06). Potonji je nastupao i na dalju, tamo je zauzeo još bolji plasman (15.mjesto) skočivši 4.20. Od ostalih naših "daljaša" nastupili su Ivan Gašpar (16.mjesto - 4.18) i Jurica Stanko (21.mjesto - 3.99).

Na bacanju kugle (3kg) imali smo dva predstavnika, Pavu Matkovića i Kristijana Horvata. Pavo je bio osmoplasirani s 8.26 dok je Kristijan zauzeo 15.mjesto s 5.85.

Kadetkinje sprintale, skakale...

Na 60m imali smo čak 5 natjecateljica. Najbolji sveukupni plasman od naših ostvarila je Dora Majerović (22.mjesto) s istrčanih 9.18, blizu su Karla Puljiko (24.mjesto - 9.23), Martina Grgić (26.mjesto - 9.28) i Brigita Vuco (9.39). Ne zaboravljamo ni Tonku Franjić na 43.mjestu (9.89). Razlike su zaista minimalne (kao i uvijek u ovoj disciplini), stotinke su odlučivale o još boljim plasmanima.

Jednako toliko mlađih kadetkinja nastupilo je i na skoku u dalj. U samom vrhu poretka nalazi se Tea Seletković, ona je skočila 4.76 i natjecanje je završila na diobi 5.mjesta! Zatim na 17. mjestu slijedi Matea Budiščak sa skokom od 4.23 dok 26. i 27.mjesto pripada Korini Bezić (3.97) i Karli Puljko (3.94). Skakala je još i Lorena Majetić, njezinih 3.71 vrijedni su 37. mjesta.

Leonarda Farkaš nastupala je na 55m s preponama gdje je u svojoj skupini bila četvrtoplasirana s 11.40, rezultatom vrijedan sveukupnog 10.mjesta.

Podsjećamo vas...

... kako je galerija (Picasa i Facebook) s današnjeg natjecanja dostupna, a svakako pogledajte i videozapise koje smo pripremili. O svemu tome opširnije u OVOM članku.

Rezultate pogledajte OVDJE.

Čestitamo svim našim natjecateljima na postignutim uspjesima! Nekolicina je nastupala prvi puta na natjecanju državne razine (ne i zadnji, vjerujemo), nadamo se kako vam je prije svega danas bilo lijepo i ugodno u dvorani Boćarskoga doma. To je najbitnije, a nakon toga slijedi ostalo. Veselimo se i budućim nastupima, a prilike za to sigurno će biti!

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook