Domaća natjecanja

Olimpijci na Mitingu otvorenja sezone 2015: Nastupe najavili Ana Šimić, Ivan Horvat i Danijel Furtula

Ivan Horvat, Ana Šimić i Danijel Furtula Foto: Ian Walton, Michael Steele/Getty Images Europe, AK Slavonija-Žito Ivan Horvat, Ana Šimić i Danijel Furtula

Približava nam se subota i 2. svibnja kada će se održati naš miting, a svoj dolazak najavili su nam neki od najboljih hrvatskih atletičara - visašica Ana Šimić i motkaš Ivan Horvat te crnogorski bacač diska, Danijel Furtula.

Navedeni trio veže jedno zajedničko mjesto, a to je London i nastupi na Olimpijskim igrama 2012. godine. Osim toga, iako se radi o mladim atletičarima, već puno uspjeha je iza njih.

Ana Šimić medijski je odjeknula prošle godine sa sjajnim nastupom na Europskom prvenstvu u Zurichu gdje je preskočivši 199cm zasluženo stigla do svoje prve velike seniorske medalje, a ona je bila brončanog sjaja. Osim toga, radi se o prvakinji Mediterana u 2013. godini, a na međunarodnu scenu je stupila još 2007. godine nastupom na Svjetskom mlađejuniorskom prvenstvu.

Od tada je nastupala na skoro svakom velikom natjecanju, a izuzeci su ozljede kao što je ova nedavna koja ju je spriječila da se bori za medalje na Europskom dvoranskom prvenstvu. O tome više možete čitati u posebnom razgovoru. Po svemu sudeći na miting dolazi zdrava i nakon prošlogodišnjih 189cm veselimo se vidjeti s kojom visinom će započeti sezonu na otvorenom. Skok u vis (žene) počinje u 16:30h.

 

Ivan Horvat, član Atletskog kluba Slavonija-Žito, osim nastupa na Olimpijskim igrama te godine je stigao i do svjetskog mlađejuniorskog srebra preskočivši visinu od 5.55m. Idućih par sezona proveo je tražeći sam sebe, ali ove dvoranske sezone sa skokom od 5.50 najavio je i pokazao da zna, želi, hoće i može.

Želimo mu da u sezoni na otvorenom nastavi barem na visini gdje je stao ili ju nadmaši i krene u lov na novi osobni, ali i hrvatski rekord (5.62). Skok s motkom je na rasporedu od 15:30h, a zanimljivo, ova disicplina prvi puta u povijesti mitinga nalazi se u sklopu programa zahvaljujući uvjerljivoj pobjedi u glasanju za odabir disciplina.

O Danijelu Furtuli u ovoj godini mogli smo pročitati samo da je u potrazi za boljim uvjetima promijenio klub i sad je član Atletskog kluba Nikšić. Isto tako, rezultata u ovoj sezoni nije bilo, a u prijašnjim je postizao niz uspjeha. Dvostruki je pobjednik Europskog zimskog bacačkog kupa u bacanju diska, a posebno se u nizu ostvarenja ističe Europsko juniorsko srebro i naslov doprvaka, te bronca s Europskog mlađeseniorskog prvenstva.

Osobni rekord od 64.60 rezultat je vrijedan respekta, nadamo se da će sezonu na otvorenom krenuti uspješno upravo na našem mitingu. Zanimljivo, ovo mu neće biti prvi nastup ovdje, u Zagrebu smo ga gledali i 2012. godine. Disk za seniore počinje u 16:45h.

Sami možete primijetiti kako nas očekuje miting s kvalitetnim pojedincima što je dodatan razlog više za doći na ovosezonski Miting otvorenja sezone 2015. Podsjećamo, prijave traju do 29. travnja 2015. godine, zaključno s ponoći.

  • Natjecanje: Miting otvorenja sezone
  • Mjesto: Zagreb
  • Datum: 2.5.2015.
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook