Intervju i izjave

Ana Šimić najavila povratnički nastup na Mitingu otvorenja sezone 2015: "Miting mi je donio sreću" (VIDEO)

Ana Šimić Foto: crosport.hr (preuzeto) Ana Šimić

U izjavi s naslova referenca Ane Šimić je više nego jasna, prošle godine u sezoni na otvorenom prvi nastup imala je upravo na našem mitingu, a 3 i pol mjeseca kasnije sa sjajnim skokom od 199cm stigla je do svoje prve europske medalje, brončanog sjaja!

Očito će ponoviti svoju dobitnu formulu, a u razgovoru nismo pričali samo o mitingu već se ukratko se osvrnula na ozljedu koja je iza nje, nastup na natjecanjima Dijamantne lige, očekivanja na Svjetskom prvenstvu u Pekingu te na kraju o skokovima preko 2 metra i Blanki Vlašić. Intervju je trajao malo više od 4 minute, a ispod videa vam donosimo skraćenu tekstualnu verziju.

o ozljedi koja je iza nje...

"Ozljeda se smirila i normalno treniramo. Brzo dolaze natjecanja i nadamo se kako prilikom većeg intenziteta skakanja neće doći do ponovnog javljanja upale."

ipak, (zasada) rezerva prilikom skakanja na treninzima je prisutna...

"Sigurno da ona postoji, iako to nije na svjesnoj razini. Svakim danom i treningom kada vidim da se ozljeda ne vraća, odmah mi je lakše i mogu skakati punom snagom."

prvi nastup očekujemo na našem mitingu, a zatim počinje 'svjetska turneja'...

"Prošle godine je bilo loše vrijeme, ali miting je bio super organiziran i dobro sam skočila (189cm) s obzirom na uvjete. Ovo natjecanje mi donosi sreću. Nastavljamo 15.5 u Dohi na otvaranju Dijamantne lige, a zatim 20.5 u Pekingu (World Challenge miting). Nakon toga slijede ostali mitinzi Dijamantne lige."

u Pekingu na Svjetskom prvenstvu cilj je jasan...

"Kina i Peking su mi sretna mjesta, prvo idem tamo na miting, a kasnije ću se vratiti tamo na Svjetsko prvenstvo. Nadam se ulasku u finale. Sada ću kvalifikacije započeti s više samopouzdanja, prošle godine na Europskom prvenstvu sam imala malo problema u tom dijelu, ali sam uspjela proći i sad mi je sigurno lakše na psihičkoj bazi jer fizički sam bila spremna."

pritisak i 'teret' visine od 2 metra i usporedbe s Blankom Vlašić ne osjeća...

"Ove godine imamo jako puno natjecanja i bit će prilika, ali ja bih najrađe htjela skočiti 2 metra na Svjetskom prvenstvu. Inače sam opuštena, nikad nisam osjećala neki pritisak, a usporedbe s Blankom me ne smetaju. Bilo bi loše da me se uspoređuje s nekim slabijim atletičarom ili lošijim primjerom."

Zahvaljujemo se Ani na izdvojenom vremenu i obavljenom razgovoru, želimo joj što uspješnije otvaranje sezone i da u tom ritmu nastavi dalje!

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook