Domaća natjecanja

Muriću naslov prvaka Hrvatske u maratonu

Podrška nije izostala - Goran Murić Foto : adiddas škola trčanja Podrška nije izostala - Goran Murić

U Plitvicama je Goran Murić u svojem 6. prvenstvenom nastupu trčao 2:45:46, rezultat vrijedan 1.mjesta!

Prvi prvenstveni nastup na maratonu dogodio se 2006. godine (Zagreb), tada je trčao 2:55:02 i osvojio 8.mjesto. Iduću godinu nije nastupao, a 2008. ponovno u Zagrebu trči 2:39,46 i osvaja svoju prvu brončanu medalju. U 2009. trči 2:57:50 i time zauzima 7.mjesto. Nakon Zagreba, HAS je odlučio promjeniti mjesto održavanja i izbor je pao na Plitvice gdje Goran osvoja svoju prvu maratonsku srebrnu medalju. Za nju je trebalo istrčati 2:56:44. U 2011. godini mjesto održavanja ponovno je Zagreb (20. Večernjakov maraton), a tamo je Goran obranio svoju srebrnu medalju s jednom od svojih najbržih maratonskih utrka, trčao je 2:38:41.

{pullquote}MURIĆ NAKON UTRKE :

"Od početka sam znao da će mi najveći konkurent biti Drago kojeg izuzetno cijenim kao trkača i kao čovjeka. No trčao sam svoju utrku ne gledajući druge i to me na kraju dovelo do pobjede."{/pullquote}

Ove godine prvenstvo se vratilo u Plitvice, mjesto na kojem konfiguracija staze nikad nije bila jednostavna. Tako je bilo i ove godine, ali Goran je uspješno prebrodio sve prepreke i sasvim zasluženo dočekan je ovacijama na cilju utrke. Novi uzvici oduševljenja uslijedili su i na dodjeli medalja kada je oko Goranovog vrata zasjala zlatna medalja.

Zanima li vas još više informacija o samoj utrci, predlažemo da podsjetite Goranov blog, a to možete napraviti klikom na ovaj link. Usput možete pogledati i ovaj video :

Osim maratonske (42km), trčale su se još dvije utrke na 5km i 16km gdje je nastupalo još atletičara iz našeg kluba. Na 16km su nastupali Zoran Poznanović i Mladen Momić. Zoran je stigao ranije u cilj zauzevši 18.mjesto s istrčanih 1:06:15. Mladen je trčao 1:10:31 i zauzeo 38.mjesto u sveukupnom poretku. U kategoriji M35 Zoran se nalazi u samom vrhu na 4.mjestu, a Mladen je na 11.mjestu.

Na 5km su nastupale naše mlade snage Zlatko Kožuhar, Luka Livaković i Josipa Livaković. Zlatko je u konačnici osvojio 9.mjesto s istrčanih 19:45, a Luka 19.mjesto. Njegovo vrijeme je 21:35. Najbolji plasman pripao je Josipi, ona je u ženskoj konkurenciji u cilj ušla kao drugoplasirana s istrčanih 20:44!

Svatko tko barem malo razumije ovaj sport i ovu disciplinu, svjestan je težine ovog uspjeha. Čestitamo Goranu, ponosimo se kao klub da od jučer imamo i (aktualnog) prvaka Hrvatske u maratonu. Želimo mu još ovakvih uspjeha u nastavku karijere, bravo! Također, čestitamo našim atletičarima na rezultatima i plasmanima u utrkama na 5 i 16km! 

  • Natjecanje: Pojedinačno prvenstvo Hrvatske u polumaratonu
  • Mjesto: Plitvička jezera
  • Datum: 2.6.2012
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook