Domaća natjecanja

Mladi Agrameri i Agramerke novim rekordom za 6. uzastopni kadetski Kup Hrvatske!

Kad je 'dabbing' onda je 'dabbing' Foto: AK Agram Kad je 'dabbing' onda je 'dabbing'

Nakon Osijeka došao je red na Rijeku u koju se Kup Hrvatske za kadete i kadetkinje vratio nakon 11 godina. Te 2005. godine naš klub nije još postojao no s ovog natjecanja vraćamo se sa itekako lijepim sjećanjima.

Prošle godine u slično vrijeme tadašnja generacija je podigla trofeje sa osvojenih 474,5 bodova što se činilo kao rezultat koji će se teško nadmašiti. Ispostavilo se da ni to nije točno. Naši kadeti su osvojili 292 boda za pobjedu od 99 bodova prednosti dok su kadetkinje pobijedile sa 78 bodova prednosti! Njihov bodovni konto iznosi 277.

Sveukupno nas to dovodi do sadašnjih 569 bodova za 6. uzastopnu pobjedu! Impozantno zvuči podatak da od 2011. kada prvi puta podižemo pobjednički trofej, nismo do sada vidjeli naše predstavnike na 2. mjestu bilo koje kategorije.

U prijevodu, 6 godina zaredom pobijeđivanja u sve tri (kadeti, kadetkinje, sveukupno) kategorije. Jednom će se dogoditi trenutak kada će ta stepenica pobjedničkog postolja biti prepuštena nekom drugom, ali naravno kako ćemo učiniti sve da razinu uspješnosti zadržimo i ponovimo.

Ponovno nismo bili stopostotni u željenom sastavu, ali ne možemo se požaliti, u ovako velikom broju ekipe, nekih prisilnih promjena uvijek bude. Uostalom, zaista možemo biti zadovoljni ovom fantastičnom generacijom koja se još jednom predodredila kolektivu, što je na kraju i svrha ovog natjecanja. Koliko god neki možda doživljavali to suprotno.

Za više informacija posjetite izvještaje fokusirane posebno na naše kadetkinje i kadete:

"Rekordne kadetkinje (očekivano) suverene u osvajanju Kupa Hrvatske!"

"Kadeti (ponovno) rekordno i uvjerljivo pobjednici Kupa Hrvatske!"

 

Zadovoljni sa svime

Vrijeme je srećom poslužilo. Prognoze su zaista bile katastrofične i po dolasku smo se uvjerili u njih, ali neposredno prije početka se razvedrilo i s obzirom na sve, bolji uvjeti su se teško mogli dobiti.

Pomalo se promašilo satnicom što se tiče bacačkih disciplina jer se na kraju sve produžilo za otprilike sat vremena i čekala se disciplina bacanja koplja. 

Čudna situacija s obzirom na to da to nije disciplina s kojom se završavaju natjecanja. No u svakom slučaju sjećamo se mi "beskrajnih dana" u Rijeci otprije 4-5 godina kada je to još duže trajalo (PH istog uzrasta), a ako ništa, ova subota nam je donijela beskrajno puno zadovoljstva radi nastupa naših članova i članica. Kako pojedinačno, tako i za Kup.

Izuzmemo li problem sa satnicom za bacanja, sama organizacija natjecanja je bila na dobroj razini. Naš zaključak je kako konfiguracija Kantride zapravo poprilično odgovara kadetskom Kupu Hrvatske. 

Spomenimo kako je ovo natjecanje bilo izborno za idući tjedan kada je na rasporedu međunarodni susret kadetskih reprezentacija u Slovačkoj (Trnava) i očekujemo niz naših atletičara i atletičarki u hrvatskoj reprezentaciji.

Ponosni smo na još jednu veliku generaciju, osim u sportskom smislu i u segmentima koji izlaze iz tog okvira. Pritom mislimo na samu pozitivnu atmosferu tijekom natjecanja s ciljem bodrenja i davanja podrške. Ona se nastavila i kasnije, u još opuštenijem tonu...

Hvala našim trenericama i trenerima na vrhunskoj pripremi koja je u zajedničkom radu s ovim izrazito mladim talentiranim ljudima proizvela jedan sjajan rezultat. Poseban uspjeh za koji se slobodno možemo zapitati je li nadmašiv.

Vrijeme će pokazati, a do tada upućujemo sve pohvale našoj mladoj ekipi, želimo im da samo nastave ovako dalje!

  • Natjecanje: Kup Hrvatske za kadete i kadetkinje, finale
  • Mjesto: Rijeka
  • Datum: 17.9.2016.
Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook