Domaća natjecanja

Kadeti (ponovno) rekordno i uvjerljivo pobjednici Kupa Hrvatske!

Mladi Agrameri na okupu (većinom) Foto: AK Agram Mladi Agrameri na okupu (većinom)

Nakon mladih junakinja, došao je red na mlade junake koji su nadmoćno pobijedili u konkurenciji kadetka sa osvojenih 292 bodova!

Općenito o sveukupnom uspjehu posjetite članak:

"Mladi Agrameri i Agramerke novim rekordom

za 6. uzastopni kadetski Kup Hrvatske!"

Radi preglednosti članka nećemo previše isticati pojedinačno osvojene bodove, može se sve pogledati u rezultatima ispod ovog članka. Sustav je ustaljen još od 2009. godine - 12. mjesto nosi 1 bod sve do 1. mjesta koje nosi 12 bodova. 

Frančić u životnoj formi na 100 i 300m prepone

Na 100m naša tri najbolja sprintera u ovom godištu na kraju 1. i 2. skupine pozicionirali su se od 4. do 6. mjesta. Najbrži je bio Luka Dubajić kao 4. s 12.08, a standardno blizu su Vili Nagl kao 5. s 12.13 te Krešimir Ivković na 6. mjestu (12.21).

S takvim brzim momcima još lakše je štafetu sastaviti.

Vili nije uspio u međuvremenu pronaći onu pravu razinu i zalet za skokove na 6 metara, već je ovaj puta najdalje sletio do 5.42, ali i iako rezultat je možda malo slabiji od očekivanog, plasman od 3. mjesta zato je u tom slučaju vrlo zadovoljavajuć. Blizu je bio i Lovro Obajdin kao petoplasirani s 5.32, a Ivor Nagl je skočivši 5.20 zauzeo 10. mjesto.

Lovro je po dobrom starom običaju pružio sve što ima i dao sve od sebe na 300m te istrčao osobni rekord od 38.21! Time je ušao kao 3. u cilj iako je možda u prvom dijelu utrke imao i koju poziciju više. No ova disicplina se trči tako kako ju je Lovro istrčao.

Slično možemo reći za skupinu prije njegove, tamo je trčao Dominik Krešo također do svog osobnog rekorda (39.01) čime je bio sveukupno 7.

Nova doza bodova stiže sa 3000m gdje Ivan Vukančić zauzima 6. mjesto (10:31,67) i ujedno je bio naš najbrži dugoprugaš u spomenutoj disciplini natjecanja u Rijeci. Od 9. do 11. mjesta rasporedili su se Fran Bušić (10:43,29), Antonio Belas (10:58,93) i Josip Josipović (11:19,82).

Šteta što se na 100m prepone 'požurilo' Zvonimiru Ćuriću tako da je ostao bez plasmana sa diskvalifikacijom. Srećom, tu je bio Antonio Frančić, brži nego ikad!

Antonio Frančić

Istrčao je svoju prvu utrku ispod 14 sekundi sa 13.96 i tako posve zasluženo pobjednički ušao kroz cilj.

Nije bilo previše vremena za slavlje, uslijedilo je 300m prepone gdje ponovno nije razočarao, dapače, 41.16 vrijeme je našeg drugoplasiranog ovdje. Treba li uopće reći da je to ponovno osobni rekord?

Zvone je u svom iskupljenju bio na dobroj razini istrčavši 43.58, također osobni rekord. Time je bio četvroplasirani. Pogreške se događaju, bitno je u onom što možeš djelovat, a nakon 100 i prepona, jedino mu je ostalo ovo i bitno da tu nije bilo poteškoća.

Hodači pošteđeni, Rožman i Hartl najbolji

U hodanju kod kadeta srećom nije bilo diskvalifikacija, ovdje smo imali upola manje hodača naspram hodačica, ali i dalje je to kvota od petero ljudi. To su Bruno Rožman i Krešimir Hartl kao prvoplasirani i drugoplasirani, a za svoj klub odlično su uskočili Mateo Jurišić (19:52,55), Klaudio Strahonija (19:57,32) i Bruno Di Giusto (20:09,91). 

Gledajući pozitivnosti, nije bilo diskvalifikacija.

Hodači

Svoj najbolji visaški nastup u pravom trenutku prezentirao je Bruno Košćica preskočivši 168cm čime je zauzeo 4. mjesto. Vidjelo se i na skokovima ranije da može do osobnog rekorda, imao je malen broj pokušaja na svim visinama, jedino ipak na 171cm nije uspio preskočiti.

Dark Horse Malenica

Ako je na ženskom kladivu Marija Balenović bila očekivana, možda na muškom kladivu Roko Malenica nije, ali potajno smo ga i vidjeli kao jednog od 'dark horse' skupine natjecatelja u Rijeci.

Roko Malenica

Opravdao je tu titulu i to kako, pobjedom! Zaslužio je to sa 49.35 na natjecanju, ali i u posljednje vrijeme pristup, želja i poslušnost na treningu bili su na onoj razini koja je potrebna za pobjednika, a i reprezentativca Hrvatske.

Idući nakon njega je četvrtoplasirani Damir Katadžić s 31.95 dok je Lovro Ištvančić petoplasirani hicem od 29.23. Kvartet je zaokružio Nino Kolić, njegovih 25.70 vrijedilo je 7. mjesta.

Iz serije u seriju rastao je na koplju i završio kao trećeplasirani sa 36.76! Bude li bilo malo više treninga, sigurno njegovo koplje može letjeti još dalje, a ovime je ujedno bio i naš najbolji predstavnik u disciplini. Luka Dubajić je paralelno nastupao i na štafeti, ali uspio je do 36.10 za 4. mjesto.

Lovro je bacio 34.18 za 7. mjesto dok je Luka Biošić s 26.20 bio 10. Zato je još bolji bio na disku sa 32.17 za 8. mjesto. Damir je nakon kladiva disk bacio zapravo vrlo slično (35.73) za osvajanje 5. mjesta. 

Najbolji Agramer je očekivano bio naš Viktor Veić bacivši spravu tešku 1kg do 47.92. Pripalo mu je 2. mjesto, ali nije uspio danas pronaći svoje prave nastupe iako veseli činjenica kako nije bio pravi, a opet je u vrhu ove kategorije.

Ne samo u disku već i na kugli, tamo je bio četvrtoplasirani (13.58), a tik do njega poziciju osvaja Roko koji je nakon sjajnog kladiva mogao biti i nešto opušteniji i mirniji (12.90). 

Štafete smo kao i kod djevojki imali dva sastava, sa još sigurnije namještenim izmjenama. Agram II (Lovro Ištvančić, Dominik Krešo, Ivor Nagl i Lovro Obajdin) trčao je u slabijoj skupini i tako sigurno pobijedio, a sveukupno je vrijedilo 5. mjesta.

Zato je prvi sastav očekivano bio bolji (Vili Nagl, Antonio Frančić, Luka Dubajić i Krešimir Ivković) i slavio po završetku 4x100m! Vrijeme od 46.56 ovdje je bilo više nego dostatno 1. mjesto.

Veliki bravo za kadete!

  • Natjecanje: Kup Hrvatske za kadete i kadetkinje, finale
  • Mjesto: Rijeka
  • Datum: 17.9.2016.
Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook