Domaća natjecanja

Rekordne kadetkinje (očekivano) suverene u osvajanju Kupa Hrvatske!

Mlade Agramerke na okupu (većinom) Foto: AK Agram Mlade Agramerke na okupu (većinom)

Mlade junakinje nastavile su dominaciju u konkurenciji kadetkinja sa osvojenih 279 bodova!

O samom sveukupnom uspjehu posjetite članak:

"Mladi Agrameri i Agramerke novim rekordom

za 6. uzastopni kadetski Kup Hrvatske!"

Radi preglednosti članka nećemo previše isticati pojedinačno osvojene bodove, može se sve pogledati u rezultatima ispod ovog članka. Sustav je ustaljen još od 2009. godine - 12. mjesto nosi 1 bod sve do 1. mjesta koje nosi 12 bodova. 

Vukadin u najboljem izdanju

Prošle godine je nije bilo na natjecanju radi bolesti, ali zato ove godine se nije dogodio takav scenarij, dapače, Ema Vukadin apsolutno se promovirala kao jedan od ključnih ljudi ove generacije, a radi se o kadetkinji koja pravo nastupa ima i iduće godine.

Prvo je odradila sjajnu stotku istrčavši ju za 12.75 čime je osvojila 2. mjesto.  Odličan start donio je u završnici odličnu poziciju za nju.

Svoje mjesto (4.) pronašla je i Eva Mačković, godinu dana mlađa od Eme koja je ove godine uspješno debitirala u svijetu atletike i unijela dodatnu živost u naše redove. Utrka ispod 13 sekundi, točnije 12.97.

Ema Vukadin i Eva Mačković

Nakon toga je Ema produžila na 300m i s osobnim rekordom od 42.18 ušla u cilj kao trećeplasirana.

Za razliku od nekih ovogodišnjih izdanja gdje je bilo oscilacija u ovoj disciplini (što je apsolutno razumljivo i normalno), danas to nije bio slučaj, vrlo dobar nastup, tim više što je bila naša jedina predstavnica ovdje.

S druge strane, Eva je nastavila sa sprintevima, točnije sa skokovima u dalj. Imali smo čak 5 Agramerki ovdje što je dobro s obzirom na malu nižu razinu inspiracije, ali takav broj uvijek i sa 'samo' solidnim nastupima donese puno bodova.

Najbolja od naših ovaj puta je bila Marta Bošnjak (4.80), a zatim slijede Klara Blažević (4.75), Eva (4.72), Marta Ivkić (4.68) i Jana Harapin (4.65). Pozicijski su bile sve jedna do druge, od 6. do 10. mjesta.

Na 100m prepone u sigurnoj prezentaciji gledali smo Leu Babić, njenih 18.86 donijelo joj je 9. mjesto sveukupno. Ona se zatim priključila Bošnjak i Blažević na visu. Svatko s nekim svojim manjim ili većim problemima, ali i tu su se bodovi osvajali. Martinih 155cm vrijedilo je 4. mjesta, Klarinih 150cm 7. mjesta te Leinih 145cm 9. mjesta.

Ujedno je ovo bila disciplina s najviše natjecateljica s obzirom na to da ih je s obzirom na zadnji rezultat od 135cm prošlo njih čak 16 tako da neki nisu uspjeli osvojiti ni bod.

Druga Marta, Ivkić, odmah nakon dalja trčala je 300m prepone i sa utrkom na razini najboljih ovosezonskih (51.63) sveukupno osvaja 8. mjesto.

Šmid iskoristila pravu priliku za pravu utrku i pobjedu

Beati Bujdo i Lari Jurić pripale su slične pozicije kojima su i ušle u finale discipline 600m. Beata je ciljem prošla u vremenu 1:44,50 dok je Lara završila utrku ispod 2 minute, točnije 1:59,19.

Prošle godine Tina Šmid nastupala je na 2000m, kao i ove. Krajnji ishod je bitno drugačiji, tada je 'pukla' i završila utrku za 7:30 na 7. mjestu. Godinu dana kasnije, Tina nam prolazi ciljem kao sigurno najbolja natjecateljica ove discipline sa značajnim osobnim rekordom od 6:42,83! 

Tina Šmid

Cjelokupna prezentacija ponudila je jednu razinu samopouzdanja više, a i uz njenu veliku inspiraciju i motivaciju, vrijedi istaknuti kako su aktualni vremenski uvjeti u Rijeci bili poprilično pogodni za jednu brzu utrku. Volimo kada naši atletičari i atletičarke iskoriste priliku kao što je ovdje slučaj.

Ne vrijedi to samo za Tinu, Ana Petrović je bila šestoplasirana sa 7:10,75 i odmah iza nje kao 7. je tu Lea Glas u vremenu 7:14,39. I to su značajna poboljšanja osobnih rekorda, a spomenuti duo pravo nastupa ima i iduće godine što je dodatni plus za njihove plasmane i rezultate.

Revija hodanja u (mlađe)kadetskim uzrastima

Prekrasni prizori viđeni su na hodanju gdje je nastupila naša prava mala 'horda' hodačica, njih čak 10! Šteta je da se i dalje događaju situacije da fali malo više racionalnosti pri suđenju jer stvarno naspram drugih zemalja, previše se kod nas pretjeruje s diskvalifikacijama onih koji hodaju, ili u najgorem slučaju, pokušavaju hodati. Pritom mislimo na ovu senzitivnu kadetsku dob, za seniore i seniorke je lakše...

Bilo kako bilo, iz tog razloga se i nije išlo na brzu utrku. Eli Pevec je očekivano pobijedila, a praktički s njom u cilj ušla Klara Krenek. Njih prava utrka i borba za vrijeme čeka u Slovačkoj na susretu kadetskih reprezentacija.

Hodači i hodačice 3000m Rijeka

Sjajan posao odradile su i Franka Franić (19:34,98), Bruna Janček (19:35,04), Mia Pecina-Zorko (19:41,56), Iva Vranić (19:57,56), Mia Marek (19:57,66) i Anja Tvrtković (22:08,68) od 3. do 8. mjesta. Utrku nažalost nisu završile Maris Škorić i Rita Rožman, ali to je nažalost u ovom slučaju rulet, mogao je to biti i netko drugi.

Dvostruka pobjede autoritativne Balenović

Očekivano je Marija Balenović bila inspirirana na ovom natjecanju, kao što je to i slučaj već zadnje dvije godine. Sjajno je počelo već na kladivu (3kg) gdje pobijeđuje i to osobnim rekordom preko 50 metara! Točnije, radi se o 50.09.

Kugla nije ponudila puno posebnih hitaca, ali i 12.90 je bilo više nego dostatno za poziciju najbolje čime je Marija postala dvostruka pobjednica ovdje!

Marija Balenović

Njezina kolegica Josipa Jambrek također je dala svoj pečat.  Kuglu je najdalje bacila do 9.24 za 7. mjesto, a ranije je još bolji plasman zauzela na kladivu (30.48) za 5. mjesto. Nešto dalje letjelo je to u Čakovcu, ali ovdje je bilo više kroz serije ako da možemo biti zadovoljni postignutim.

Doprinosa nije nedostajalo i na koplju te disku. Odlična je bila Patricia Jukić na koplju gdje sa 35.51 osvaja visoko 3. mjesto, a nije bila daleko ni od 2. pozicije. Ujedno je to osobni rekord za ovu kadetkinju koja pravo nastupa ima i iduće godine! Lijep rezultat koji bi bilo jednako lijepo nadograditi.

Tena Svetec kao da se ugledala na nju i također bacila koplje najdalje do sad, a to je metraža od 27.47 za novi osobni rekord i 7. mjesto. Dobar posao odradila je Korina Brečić s 23.39 za 10. mjesto.

U njenom slučaju još bolje ćemo pamtiti bacanje kladiva gdje je a još daljih 28.36 bila sedmoplasirana. Prošle godine motkašica i preponašica, ove bacačica. Svestranost za pohvalu!

Osim na koplju, Tena je ostvarila rezultat i na disku sa 20.71 (7. mjesto). Bolja je bila Lucija Leko s izmjerenih 23.03 za 6. mjesto, a ne zaboravljamo ni Lanu Mačković kao 10. sa 15.55.

Štafete nisu razočarale, dapače, Agram I je u sastavu Marta Ivkić, Eva Mačković, Marta Bošnjak i Ema Vukadin stigao do pobjedničke pozicije što je ujedno bila i najava onoga što će se dogoditi na proglašenju klubova. Prvi sastav je istrčao 51.62.

Drugi je išao na nešto sigurnije izmjene tako da su Korina Brečić, Klara Blažević, Lea Babić i Korina Sajko završile kao 11. sa 56.68.

Velike čestitke našim kadetkinjama!

  • Natjecanje: Kup Hrvatske za kadete i kadetkinje, finale
  • Mjesto: Rijeka
  • Datum: 17.9.2016.
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook