Domaća natjecanja

Konačni finalisti Kupa Hrvatske 2016. za kadete i kadetkinje

Logo Foto: HAS Logo

Hrvatski atletski savez danas je nakon jučerašnjeg roka za eventualne odjave određenih natjecatelja objavio dodatnu listu finalista tako da sada imamo konačan popis naših mladih članova i članica koji su zaslužili nastup u velikom finalu.

Kao i svake godine kvalifikacije su se održale u regijama (Čakovec, Rijeka, Split i Osijek), a prolazak u finale ostvaruje sveukupno 12 najboljih rezultata. U slučaju identičnog 12.  rezultata, svi imaju pravo prolaska dalje.

Nakon Osijeka, ove godine domaćin finala je Rijeka i suprotno očekivanjima, nakon više od dvije godine vraćamo se na Kantridu. Ujedno bi ovo trebalo biti izborno natjecanje za kadetski susret reprezentacija  u Trnavi (Slovačka) s datumom održavanja tjedan dana kasnije. 

Kod kadeta nastup su izborili: Vili Nagl (100m i dalj), Luka Dubajić (100m i koplje), Krešimir Ivković (100m), Lovro Obajdin (300m i dalj), Dominik Krešo (300m), Antonio Zagorec (1000m), Ivan Vukančić, Fran Bušić, Antonio Belas, Josip Josipović (3000m), Antonio Frančić, Zvonimir Ćurić (100m prepone i 300m prepone), Ivor Nagl (dalj), Bruno Košćica (vis), Viktor Veić (kugla i disk), Roko Malenica (kugla i kladivo), Luka Biošić (disk i koplje), Nino Kolić, Lovro Ištvančić (koplje i kladivo), Damir Katadžić (disk i kladivo) i dvije štafete 4x100m.

U finale je ušlo 20 Agramera, a trebale bi nastupiti 31 puta (33 ako brojimo štafetu), a uzmite u obzir kako nam tu stiže i dodatna hodačka snaga.

Od naših kadetkinja pravo nastupa imaju: Ema Vukadin (100 i 300m), Eva Mačković (100m i dalj), Beata Bujdo, Lara Jurić (600m), Tina Šmid, Lea Glas, Ana Petrović (2000m), Lea Babić (100m prepone i vis), Marta Ivkić (300m prepone i dalj), Marta Bošnjak, Klara Blažević (dalj i vis), Jana Harapin (dalj), Marija Balenović, Josipa Jambrek (kugla i kladivo), Tena Svetec (disk i koplje), Lucija Leko (disk), Lana Mačković (disk), Patricia Jukić (koplje), Korina Brečić (koplje i kladivo) i dvije štafete 4x100m

Ovdje je još trebala biti i Hana Ostojić na 100 i 300m, ali jučer je odjavljena te će svoj nastup ovdje propustiti.

Broj naših finalistkinja je 19, a potencijalnih nastupa 29 (ako brojimo štafete 31), a također ćemo imati pojačanje u vidu hodačica.

Naime, ove godine se hodanje nije održavalo u sklopu kvalifikacija već direktno će biti prijavljivanje za finale.

Bez hodača i hodačica već imamo velik broj od 39 natjecatelja i natjecateljki, a s njima će to potencijalno biti naš do sad naš najveći broj sudionika u završnici ovog natjecanja (prošle godine 45)! 

Ne sumnjamo da će uz prisutnu kvantitetu naše mlade snage pritom prikazati kvalitetu koju posjeduju te kako nas čeka jedan lijep dan u Rijeci. Doduše, pitanje je hoće li tako biti što se tiče vremenskih prilika koje zasad nisu optimistične.

Informacije o ostalim klubovima možete pronaći na servisnoj stranici Kupa Hrvatske za kadete i kadetkinje, u linku ispod čanka..

Čestitamo svim finalistima i jedva čekamo subotu!

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook