Domaća natjecanja

Ekipno prvenstvo Hrvatske u krosu 2021: Agrameri slijede niz sveukupnih uzastopnih 10 pobjeda!

Seniori na visini zadatka i na 4 i na 12km Foto: AK Agram Seniori na visini zadatka i na 4 i na 12km

Za sveukupnu pobjedu na ovom natjecanju nije dovoljno imati samo jednu jaku stranu (žensku ili mušku) već upravo jednu određenu sinergiju i kvalitetan balans.

Kada uzmete u obzir da je ženski dio osvojio 84 bodova, a muški 79, posve je jasno da smo u istom uspjeli u ove godine.

No zanimljivo je za spomenuti kako se u ovih 10 godina uzastopnih osvajanja sveukupnih naslova dogodilo da su dva puta žene bile drugoplasirane u svom poretku, ali zato u ovom slučaju muškarci ne posustaju te nastavljaju svoju jednako veliku seriju!

Podsjetimo, u samoj disciplini (kategoriji-uzrastu) boduju se tri najbrža iz ekipe, ali daleko od toga i da ostali ne mogu odigrati ulogu s obzirom na to da svojim plasmanima mogu drugima kvariti bodovni učinak.

Seniorima jedna napeta i jedna sigurna pobjeda

Seniori kao i seniorke trče 4km, ali zato ona duža utrka nije 8 već 12 kilometara. Glavnu riječ ovdje vodio je naš kralj krosa, Filip Svalina, a zašto je zaslužio ovu prestižnu titulu doznat će te u zasebnom članku.

Prvo je krenula ova kraća inačica utrka u kojoj je Filipu pripala 3. pozicija s 12:36, utrka u kojoj se krenulo po skupinama, ali na kraju se dosta to razvodnilo i pozicije su već prije cilja bile raspoređene te je trebalo biti pametan i zadržati ih, tim više što su neki ovdje također imali dvostruki program. Osim Svaline, bio je to i Petar Bratulić, četvrtoplasirani na 4km, a istrčao je 12:43.

Blizu je i Nikola Klarić čijih 13:08 i još važnije 6. mjesto čine razliku u prvoj muškoj ekipnoj početnoj pobjedi! Utrku je poveo Matija Razum u svojem debitantskom nastupu za naš klub, 14:33 za 32. mjesto, a trebalo je razmišljati i o onom što je ubrzo slijedilo, 12km, utrka u kojoj je također nastupao.

Tu je bio još bolji kao 24. (46:19), a vrijedi spomenuti i debi Bojana Kuljića kao 30. s 47:25. Dečki su se našli na pobjedničkom postolju (ponovno najvišoj stepenici!) skupa sa Filipom i Petrom, a ovdje umjesto Nikole trči Domagoj Jakopović

Svalina je odnio i pojedinačnu pobjedu, a Domagoj i Petar stižu kao 4. i 5. što je više nego dostatno za potvrdu pobjede!

Između ovih dužih utrka trčale su se one najkraće, a kod muškaraca je to 1km za mlađe kadete (U14).

Puno visokih plasmana kod ml. uzrasta kao jedan od razloga konačne pobjede

Franu Aniću nakon odličnog početka i uzbudljivog finiša pripada 2. mjesto, a ponovno u prvih 10 imamo još barem dva trkača, a to su Noa Žele i Toma Wurzberg na 6. i 8. mjestima!

Fran je istrčao dionicu za 3:01, Noa 3:15 te Toma 3:20. Nisu oni bili jedini, Jona Pernek je trčao 3:31 za 21. mjesto, a 42. pripada Teu Sladetiću s 4:05.

Stariji kadeti (U16) trčali su 500 metara duže pa dobijemo utrku od 1.5km. U njoj se vrlo dobro snašao Antonio Blažić koji je istrčao 4:50 za 2. mjesto, a lijepo ga je slijedio i Mihael Perić s 5:03 za 4. mjesto. 

Često ponavljamo tezu o TOP10, ali zaista je obično tako ako želite imati pobjedničku ekipu kao što je i ovdje slučaj pa je tu Matej Perić u svom premijernom nastupu za naš klub za 7. mjesto i 5:11, a upravo na 10. mjestu je Vid Berković čije vrijeme iznosi 5:20. Ubrzo ciljem prolazi i Niko Zlopaša Mužić kao 14., a istrčao je 5:28. 

 

Mlađi juniori su već trčali malo duže, 4km. Najbolje od njih u našim redovima očekivano se snašao Tin Tumpić čijih 13:42 vrijedi 4. mjesta u ovoj utrci koja je za svakog nudila ponešto uspona i padova (preneseno) te se u tim 'valovima' Tumpić dobro snašao.

Trenutak je iskoristio Ivan Cvitić za 10. mjesto s 14:17 dok Vito Carlo Fadini zauzima 16. mjesto s 14:37. U još jednom od svojih mnogobrojnih kros nastupa, Marko Orešković ciljem prolazi kao 25.

Sveukupno je ovom U18 uzrastu pripalo 3. mjesto, a ne zaboravljamo ni naše starije juniore (U20) koje je predvodio Ivan Vukančić koji u 2021. godini definitivno pokazuje jednu razinu zrelosti više, barem kada su utrke u pitanju.

Ovdje je u konačnici bio petoplasirani, a istrčao je utrku bržu od 30 minuta tj. 29:50. Nije mogao sam za ekipni poredak pa su svoj posao dobro odradili Omer Hasanbegović (31:06 - 10. mjesto), Edmond Dobruna (31:32 - 12. mjesto), Antonio Belas (33:43 - 13. mjesto) i Luka Joksović (35:46 - 17. mjesto). 

Sve u svemu, više nego zaslužen nastavak pobjedničkog niza za naše dečke, neka serija samo potraje, a svima za sve nastupe i ovim putem šaljemo velike čestitke!

  • Natjecanje: Ekipno prvenstvo Hrvatske u krosu
  • Mjesto: Varaždin
  • Datum: 13.3.2021.
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook