Domaća natjecanja

Ekipno prvenstvo Hrvatske u krosu 2021: 5 od 6 pobjeda Agramerki za prestižnu pobjedu!

Dvostruka pobjednička ekipa seniorki Foto: AK Agram Dvostruka pobjednička ekipa seniorki

Svatko je dao svoj obol u povijesnom osvajanju 10. uzastopne titule na Ekipnom prvenstvu Hrvatske u krosu. Ovaj izvještaj posvećen je pripadnicama ljepšeg spola koje su to učinile sa sveukupno osvojena 84 boda!

Na prošlom izdanju u 2019. godini prvi smo iskoristili mogućnost kod seniorskog uzrasta da pojedini članovi ili članice nastupaju dva puta, a kako ovdje jedno i imamo dvije utrke (4 i 8km) ponovno smo napravili isto. Ovaj puta su se za to odlučili i drugi, ali nije bilo dovoljno za pobjedu...

Podsjećamo, u samoj disciplini (kategoriji-uzrastu) boduju se tri najbrža iz ekipe, ali daleko od toga i da ostali ne mogu odigrati ulogu, štoviše, svojim plasmanima mogu drugima promijeniti bodovni učinak.

Štefulj sjajno pojačanje za našu ekipu(e)

Prva u redu koja je odigrala jednu od važnijih rola ovdje nesumnjivo je bila Ana Štefulj koja već polagano pokazuje zašto smo ju etiketirali kao veliko pojačanje za ovu godinu.

Ana je prvu utrku od 4km istrčala točno za 14 minuta i osvojila 2. mjesto, a kad tome pridodate 5. mjesto Katarine Vukančić (14:43) i 8. mjesto Sandre Šrut (15:20), dobijete pobjedničko otvaranje natjecanja i to u poprilično napetom raspletu gdje smo bili bodovno izjednačeni s Dinamom, ali je presudila bolja trećeplasirana Sandra!

Za svaki slučaj je tu bila i Viva Kovač kao 30. u vremenu 17:50.

Nedugo zatim krenulo se i na 8 kilometra gdje ponovno iz naših redova najbrža Ana, istrčala je 29:49, a ciljem prolazi kao trećeplasirana.

Plasmanom je nedaleko Katarina koja i ovdje osvaja 5. mjesto dok Sandra sada stiže kao sedmoplasirana. Trčale su 31:16 odnosno 32:01, a imali smo i dobrog 'osigurača' u liku naše alfe i omege Ljiljane Ćulibrk kao 9. s 32:30.

I ovdje je bilo napeto u poretku, ali ipak 1. mjesto ostaje neupitno. Taktički sve sjajno odrađeno, a takvi su bili i ekipni rezultati.

Između ove dvije ženske utrke održala se i ona najkraća (obično i najkaotičnija), mlađekadetska na 0.8km tj. 800m.

Gužve ponovno nije nedostajalo, a u njoj se odlično snašla Elena Tomić koja je u ovoj utrci zaista dala sve što je imala na raspolaganju od energije i snage te ciljem prolazi kao 4. s 2:40!

Ubrzo su pristizale i ostale mlade članice naše ekipe, Linda Nujić i Marika Tomić su 31. i 32., a istrčale su 3:08 i 3:09. Olenka Tomić je 35. (3:12), a Lucija Raguž 45. (3:22). Njima je sveukupno pripala pozicija tik do postolja, vrlo dobro 4. mjesto.

Pojedinačne pobjede za Galić i Bartaković

Zato smo kod kadetkinja na 1km vidjeli izrazitu dominaciju koju je predvodila naša Olja Galić kao pobjednica s istrčanih 2:58, a nedaleko od nje ciljem kao 3. prolazi Lorena Gabrić s 3:06, a samo sekundu sporija je četvrtoplasirana Petra Keleković!

Već tada znali smo da imamo novu pobjedu u rukama, a koliko nam je dobra generacija govori podatak da smo imali još jednu članicu u TOP 10 - nedaleko od njih bila je i Laura Matko s 3:16 za 9. mjesto. Ne zaboravljamo ni 31. Gabrijelu Lešić (3:42).

Pojedinačnu pobjedu naših vidjeli smo i na 2km kod mlađih juniorki, od prvog metra vodstvo je preuzela i zadržala (štoviše na kraju samo dodatno povećala) Lorena Bartaković! Izmjereno je 6:35, a Lorena je izgledala vrlo suverena i sigurna.

Iduća nam od naših ciljem prolazi Jona Tomić, istrčala je 7:05 za osvajanje 6. mjesta, a u 10 kao 9. stiže Lucija Keleković (7:22) koja se tako iskazala visokim plasmanom u povratničkom nastupu za naš klub. Nisu one bile jedine, bizu 10 je Lana Švarbić kao 12. sa 7:43 kao i Mara Goluža na 14. mjestu (7:51).

S pojedinačnom pobjedom i u ovom slučaju stiže ekipna pobjeda za mlađe juniorke.

Starije juniorke su kao i uvijek trčale 4km, a iako ovdje nismo imali pobjedu, nije nam ni trebala s nizom visokih plasmana naših cura!

Prva u redu je Hana Malović kao trećeplasirana, a plasman je zaslužila istrčavši 15:38. Od 7. do 10. mjesta pozicionirale su se Lucija Kozina, Ema Baftiri, Ema Ralić i Klara Šavorić. Što se vremena tiče, tim redoslijedom trčalo se 16:46, 17:05, 17:07 i 17:27.

Više nego dovoljno da bi sve zasjale na "jedinici" pobjedničkog postolja!

U konačnici smo i u ženskom poretku zaslužili isto, čestitamo i sve pohvale!

  • Natjecanje: Ekipno prvenstvo Hrvatske u krosu
  • Mjesto: Varaždin
  • Datum: 13.3.2021.
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook