Domaća natjecanja

KRALJICE I KRALJEVI KROSA Osvojen 10. uzastopni naslov ekipnih prvaka Hrvatske!

Jedan dio pobjedničke ekipe na okupu Foto: AK Agram Jedan dio pobjedničke ekipe na okupu

Atletičarke i atletičari našeg kluba još jednom su ispisali stranice povijesti kada je u pitanju hrvatska atletika i naše najkompleksnije natjecanje u postojećem sustavu natjecanja.

Ekipno prvenstvo Hrvatske u krosu sadrži 5 uzrasnih kategorija (U14, U16, U18, U20 i seniori) od čega ovi najstariji imaju dvije utrke te je kao takvo jedino natjecanje u nas gdje u jednom danu dobivate cjelovitu sliku vrijednosti klubova kada je u pitanju izvanstadionska atletika.

Nažalost, u 2020. godini ovo natjecanje se nije održalo, prvotno u svom planiranom obliku, a ni u kasnijoj varijanti gdje bi se pojedinačno i ekipno prvenstvo održalo odjednom.

Ipak, 2021. godinu je donijela povratak na staro i jedna promjena iz epidemioloških razloga bila je da se od neograničenog limita po ekipama uvodi ograničenje od 5 atletičara ili atletičarki po klubu u svakoj utrci te to samo po sebi nije ništa narušilo vjerodostojnost ovog natjecanja.

Štoviše, odaziv je i unatoč tomu bio velik i kao što smo rekli, vidljivo da su se svi zaželjeli natjecanja, posebno ovi najmlađi koji su proteklih mjeseci podosta 'zakidani' od strane visokih institucija.

Iako pandemija COVID-19 ne jenjava, nekako se zaista nadamo i vjerujemo da je vrijeme prihvaćanja suživota s istim došlo te kako s prijašnjim mjerama se i nisu postigli željeni efekti.

Mi smo nakon godinu dana dočekali ono što smo priželjkivali i naporno radili s idejom ostvarenja, a to je da osvojimo i jubilarni deseti naslov! I to uzastopce.

Kao i uvijek, nije to bilo nimalo lagano kako se možda čini iz šturog gledanja rezultata jer jedino je teren (staza) mjerilo.

Svi komplimenti idu našim ekipama (s vodiljama trenericama i trenerima) koje unatoč limitiranim mogućnostima treninga u jednom periodu nisu klonule već su marljivo trenirali i spremali se za natjecanja, pa tako i ovo.

Pobjeda(e) u bodovima

Konačni ishod je sjajan, sveukupno smo osvojili čak 163 boda što je ujedno i najveći broj osvojenih bodova u povijesti ovog natjecanja!

Pritom ipak treba uzeti u obzir kako je prijašnji bodovni sustav nudio manju mogućnost osvajanja istog dok je aktualni u primjeni tek od 2019. godine. Ipak, ako pogledate visok bodovni učinak naših ekipa, izvjesno je da je ovo rezultat koji bi se mogao zadržati kao rekord jedno duže vrijeme, neovisno o nama... Dinamo je 2. sa 105, a Kvarner 3. sa 101 osvojenim bodom.

Muškarci su do svog trofeja došli zahvaljujući broju od 79 bodova ispred drugoplasiranog Kvarnera (52) i trećeplasiranog Dinama (45) dok žene broje još malo više, 84 njih, a u poretku iza su Dinamo (60) i Kvarner (49).

Opširnije o novom epskom uspjehu naših Agramera i Agramerki pročitajte u zasebnim izvještajima:

Jedno je sigurno, vratit ćemo se i iduće godine s ciljem da se ovaj nevjerojatan niz nastavi i ne možemo znati hoćemo li uspjeti, ali budite sigurni da ćemo kao i ovih dosadašnjih 10 natjecanja ići s istom težnjom i idejom jer u konačnici - nitko nije pretplaćen na uspjeh, njega treba zaslužiti!

  • Natjecanje: Ekipno prvenstvo Hrvatske u krosu
  • Mjesto: Varaždin
  • Datum: 13.3.2021.
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook