Ostalo

Novosti iz europske atletike: Bez normi za EP 2018. u Berlinu, desetoboj postaje osmoboj?

Novi logo EA Foto: EA Novi logo EA

Jučer se u Zagrebu održao Seminar za atletske trenere, a dio s predavanjima vezane za novosti u hrvatskim pravilima i propozicijama na kraju je donio i neke zanimljive vijesti iz EA koje su nam prenijele službene osobe iz Hrvatskog atletskog saveza.

Ono što je sigurno, za Europsko prvenstvo u Berlinu 2018. godine neće biti standardnih normativa, jedinstvenog rezultata kojeg je trebalo postići (ili nadmašiti) već će se uvesti rang liste (u prezentaciji je navedena usporedba s ATP listama u tenisu) što bi značilo kako će trebati postići više rezultata kroz godinu na određenim natjecanjima.

Više informacija možemo očekivati u prvoj polovini 2017. godine, a iz EA poručuju kako će novi sustav uvesti dodatnu uzbudljivost za kvalificirati se na Europsko prvenstvo. No o svemu više kada stvari postanu službene.

Zanimljivost je ideja koja se razvija i koja će ići na raspravu, a to je da se muški desetoboj i ženski sedmoboj zamijeni jedinstvenim osmobojem. Po aktualnoj ideji, motka i disk više ne bi bile unutar programa.

Napominjemo kako će se o tome tek raspravljati što znači da je to daleko od realizacije. Treba još i otkriti planira li se to samo na europskoj razini, jer ne bude li na svjetskoj, to bi u startu već moglo donijeti određenu pomutnju. 

Što se vijesti iz hrvatske atletike za iduću godinu tiče, nema posebnih novosti, uvedene su neke dodatne strože stavke i možda bi mogli istaknuti da se iduće godine Ekipno seniorsko prvenstvo Hrvatske vraća u dvodnevnom formatu.

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook