Ostalo

Jedinstven, veličanstven i rekordan uspjeh za povijest: Sveukupno osvojeno preko 300 medalja uz 105 naslova prvaka!

Zlatno-srebrni-brončani Agram Foto: AK Agram Zlatno-srebrni-brončani Agram

Statistika ne laže, već 5. godinu uzastopno najuspješniji smo klub s novim rekordnim brojem osvojenih medalja!

Već od 2008. godine Hrvatski atletski savez vodi službenu statistiku osvojenih medalja na pojedinačnim prvenstvima Hrvatske po klubovima, a u aktualnoj godini posebno smo zasjali.

Sveukupno smo osvojili gotovo nestvarnih 308 medalja od čega je njih 105 zlatnih, 115 srebrnih i 88 brončanih! U usporedbi s prošlom godinom osvojili smo čak 17 zlatnih, 23 srebrnih i 7 brončanih medalja više. Što se broja natjecanja tiče, u aktualnoj godini povećao se samo za jedan broj i sada imamo 25 pojedinačnih prvenstva Hrvatske.

Sve su to nove rekordne brojke, kako u sjajevima medalja, tako i u sveukupnom zbroju koji je uistinu jedan veliki i povijesni trenutak jer uvijek ostaje pitanje kada će se to dogoditi i može li se to uopće ponoviti. U nas ne morate sumnjati, u iduću godinu ući ćemo s jednakim ili još većim motivom, ali svjesni smo kako svaka sezona ima svoje priče i razvoje događaja.

Iz tog razloga ističemo ovaj veliki podatak za nas jer nitko do sad se nije mogao pohvaliti kako ima preko 100 prvaka države (točnije 105), 115 doprvaka i 88 bronci u različitim dobnim kategorijama (od mlađih kadeta-kinja do seniora-ki) i natjecanjima gdje smo pokrili apsolutno sve postojeće atletske grane.

Naš klub je držao i prijašnje rekorde (npr. sveukupno osvojenih 261 medalja ili 92 osvojene zlatne medalje), ali svi ćemo se složiti kako je ovo jedna dimenzija više, prvi puta u povijesti bilježimo do sad neviđene podatke. Uostalom, možete se uvjeriti i sami u slici ispod, a cjelovitu tablicu možete pogledati u linku ispod članka.

2016. - Atletski klub Agram, sveukupno osvojene medalje

Sve zahvale šaljemo svim našim atletičarima, atletičarkama, trenerima, trenericama, vodstvu, prijateljima, sponzorima našeg kluba i svima onima koji su na bilo koji način dio novog veličanstvenog uspjeha. Sjajan niz se nastavlja, a mi po tko zna koji put pišemo novu atletsku povijest. Osim zahvale, svim navedenima dajemo veliki respekt i jednako takvu čestitku. BRAVO!

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook