Treneri

Mladen Katalinić

Mobitel: +385 98 308 592

E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Mladen Katalinić rođen je 25. 02. 1961. godine. Prvotno je studirao na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, a po odsluženju vojnog roka upisuje tadašnji Fakultet za fizičku kulturu (današnji Kineziološki fakultet). Kao dragovoljac domovinskog rata 1991. i 1992. nekoliko mjeseci provodi na bojišnici, gdje kao časnik obnaša zapovjednu funkciju. Nositelj je spomenice domovinskog rata.

Diplomirao je kao jedan od ponajboljih studenata generacije. Radio je kao Vanjski suradnik na Kineziološkom fakultetu u više razdoblja, gdje i dalje povremeno održava predavanja.

Kao atletičar nastupao je za reprezentaciju Hrvatske u više navrata, te osvajao medalje na prvenstvima bivše države.

Od 1988. honorarno radi kao trener, a 1991. počinje profesionalno raditi na istoj poziciji. Danas radi u AK Agram.  

Kroz sve to vrijeme bio je veoma često prisutan u službenom odabiru najuspješnijih hrvatskih atletskih trenera. Tri godine zaredom proglašavan je najuspješnijim atletskim trenerom. U 2006. godini nalazi se u izboru ponajboljih trenera hrvatskog sporta.

Atletičari koje je trenirao više su puta birani ponajboljim hrvatskim atletičarima u svim starosnim kategorijama. Jednako tako su sudionici najvećih sportskih priredbi, od Kupova Europe, preko Svjetskih i Europskih prvenstava pa do Olimpijskih igara.

Više godina je bio predsjednik stručne komisije Zagrebačkog atletskog saveza i Hrvatskog atletskog saveza. Uz to, bio je dugogodišnji predsjednik udruge hrvatskih atletskih trenera.

Od 1988. pa do danas na domaćoj atletskoj sceni njegovi su atletičari osvojili preko dvije tisuće medalja na Prvenstvima Hrvatske u različitim kategorijama. Nastupili su za reprezentaciju Hrvatske u različitim uzrastima preko sedam stotina puta, a rekorde Hrvatske postavljali su više od četiri stotine puta.

Na međunarodnoj sceni osim nastupa, atletičari koje trenira osvajaju medalje i bili su sudionici finala. U tom smislu kao trener ima kontinuitet. Radi se o 14 medalja od kojih je 5 zlatnih na europskim i svjetskim juniorskim prvenstvima.

Među njima se ističu Danijela Grgić (Svjetska juniorska prvakinja, dvostruka europska juniorska prvakinja, svjetska mlađejuniorska doprvakinja, srebrna s Univerzijade...) te Ljiljana Ćulibrk i Kristina Perica kao europske juniorske prvakinje. U današnje vrijeme trenira Mateu Matošević, olimpijku i aktualnog sudionika Svjetskog prvenstva u disciplini maratona.

Trenutno u Hrvatskom atletskom savezu obnaša funkciju izbornika seniorske reprezentacije i mentora u Stručno-programskoj komisiji Zagrebačkog atletskog saveza.

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook