Međunarodna natjecanja

FOTO i VIDEO: Mrčić drugoplasirani u Banskoj Bystrici na super jakom visaškom mitingu

Filip Mrčić Foto: Renato Branđolica Filip Mrčić

Iako se ne radi o tzv. A programu natjecanja, već je naš Filip Mrčić nastupao u ranijem djelu s mnogobrojnim domaćim, ali i nekim drugim međunarodnim visašima, još jednom je bio na razini ovogodišnjih nastupa.

Ovaj puta je krenuo s početnom visinom od 1.90m te su 1.95 i 2 metra bili preskočeni bez problema da bi prvi neuspjeli pokušaj imao na 2.05. No i to je brzo popravio (u drugom) pa je nastavio na 2.10 gdje je bilo problema prilikom prva dva skoka, ali u trećem je pronašao jedan vrlo lijep skok i nastavio dalje, i to na 2.14.

Prva dva pokušaja su bila nešto slabija, ali treći je već pokazao kako se ne radi o previsokoj (za njega) visini u ovom trenu. Nažalost, letvica ovaj puta nije ostala tako da je time osvojio 2. mjesto.

Sam miting na ovom mjestu ima jednu sjajnu tradiciju koju godinama prepoznaju i najbolji svjetski visaši i visašice. Potonjih ove godine ima nešto manje (vjerojatno ciljano), ali dovoljno je da imate Mariju Lasitskene i skokovi preko 2 metra su zagarantirani.

S druge strane, kod muškaraca je konkurencija uistinu strašna, uz pokoji izuzetak, gledatelji u Slovačkoj gledat će najbolje što muški vis u ovom trenu nudi, a dovoljno je samo reći da će nastupiti najbolji visaš današnjice, Mutaz Essa Barshim. Uostalom, ovdje se može vidjeti popis svih sudionika i oni pomniji pratitelji priznat će kako se zaista radi o impresivnoj listi.

Veseli nas kako je i naš član na neki način bio dio ovog velikog događaja i čestitamo na postignutom!

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook